FB pixel TP pixel
Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne © Netflix

Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne

Streamovací služba Netflix se startem prací na čtvrté řadě seriálu Zaklínač oznámila, že se fantasy adaptace díla Andrzeje Sapkowského chýlí ke konci. Tvůrci přitom původně plánovali 7 řad příběhů Geralta z Rivie.

Filmové novinky

Čtvrtá řada seriálu Zaklínač, ve které se poprvé objeví v roli Geralta z Rivie Liam Hemsworth a nikoliv fanouškovský favorit Henry Cavill, se začíná oficiálně rozbíhat a Netflix vydal první video, které ukazuje štáb při společném čtení scénáře. Streamovací obr zároveň oznámil, že seriál dostane i 5. řadu. Společně s tím však také potvrdil, že ta bude i definitivně poslední a celou ságu uzavře. Showrunnerka Lauren Schmidt Hissirch tak nakonec nedostojí dřívějšímu plánu na sedm řad.

O předčasném konci se spekulovalo

Ačkoli pro mnohé přichází oznámení o konci seriálu po 5. řadě jako překvapení, o předčasném ukončení projektu se dlouhodobě spekulovalo. První zvěsti přicházely poté, co server Redanian Intelligence informoval, že plánem tvůrců bylo natáčet čtvrtou a pátou řadu současně. Tento styl kontinuálního natáčení nyní potvrdil i samotný Netflix. Čtvrtá a pátá řada Zaklínače přinese adaptace knih Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera.

Showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich potvrdila, že příběh Geralta bude natočen tak, aby byl adekvátně ukončen. Na rozdíl od jiných seriálů se tak Zaklínač nedočká otevřeného konce. Přesto zůstane po Zaklínači hořká pachuť, neboť je očividné, že Netflix značně překopal původní plány, podle nichž chtěl nejen hlavní hraný seriál těžit výrazně více. Jenže minisérie Zaklínač: Pokrevní pouto byl po všech stránkách průšvihem a i hlavní dějové linii s Geraltem, Yennefer a Ciri ve třetí řadě výrazně klesla sledovanost. Animované zpracování Zaklínač: Vlčí sen rovněž sledovaností úplně nepřesvědčilo, přesto Netflix ještě letos zkusí další příběh Zaklínač: Sirény z hlubin. Řada fanoušků se navíc nehodlá smířit s odchodem Cavilla, který měl podle zákulisních informací odejít kvůli opakovaným odklonům scenáristů od knižní předlohy, jíž je Cavill oddaným fanouškem.

Netflix hraje na jistotu

Dá se tedy předpokládat, že si s Cavillovým odchodem a klesajícími počty diváků Netflix spojil jedna a jedna dohromady, a vyšlo mu, že nemá cenu nadále seriál protahovat a doufat, že nový Geralt z Rivie v podání Hemswortha diváky přesvědčí o svých kvalitách. Pakliže čtvrtá řada opět zažije pokles sledovanosti (a dá se předpokládat, že ano), nebude uvedení páté a závěrečné řady Netflix bolet tolik jako kdyby musel točit ještě šestou řadu jen proto, aby seriál neměl otevřený konec. Buď jak buď, tuhle očekávanou adaptaci Netflix zvrtal neskutečně smutným způsobem.

Zdroj: Netflix / The Gamer

Příšerný, naprostý omyl. Herecká legenda strhala napoleonské herectví Joaquina Phoenixe
Příšerný, naprostý omyl. Herecká legenda strhala napoleonské herectví Joaquina Phoenixe
18.04.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Brian Cox patří mezi nejlepší a nejpopulárnější herce své generace. Občas si ale nejsme z jeho výroků jistí, nakolik roli legendárního patriarchy rodiny Royů hrál, a nakolik si zase tak moc vymýšlet nemusel a prostě byl sám sebou.

Henry Cavill jako nový Bond. Stylový trailer přesvědčil miliony fanoušků
Henry Cavill jako nový Bond. Stylový trailer přesvědčil miliony fanoušků
18.04.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Fanoušci britského herce Henryho Cavilla roky doufají, že se právě bývalý Zaklínač stane dalším Bondem. Realita bude nejspíš jiná, nová upoutávka ale zaujala miliony diváků svou retro atmosférou. Bohužel však nejde o pravý trailer.

Hororové překvapení s pravěkým Predátorem už je online. Recenze jsou nadšené
Hororové překvapení s pravěkým Predátorem už je online. Recenze jsou nadšené
18.04.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Před koncem roku 2023 zaujal snímek V temnotách svým vysoce atmosférickým trailerem. Nyní je novinka s příběhem z období 43 000 let před naším letopočtem dostupná online a slibuje hutnou variaci na Predátora.

Tarantino zaskočil Hollywood a zrušil svůj poslední film kariéry s Bradem Pittem
Tarantino zaskočil Hollywood a zrušil svůj poslední film kariéry s Bradem Pittem
18.04.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Quentin Tarantino před rokem odhalil svůj poslední režijní projekt, který se měl jmenovat The Movie Critic. Ve chvíli, kdy se chystalo zahájení produkce snímku, se však legendární režisér rozhodl od jeho realizace odstoupit.