FB pixel TP pixel
10 důvodů, proč je Tom Hiddleston naprosto boží © TMDB

10 důvodů, proč je Tom Hiddleston naprosto boží

Od prvního vystoupení v roli Lokiho Tom Hiddleston uhranul miliony diváků svým herectvím i charismatem. A skvělý rozhodně nebyl jen v roli zrádného Thorova bratra. Zajímavý ovšem je i mimo filmové fikční světy.

Zajímavosti

Roli Lokiho opravdu zbožňuje

Hiddleston se sice netají tím, že původně se o roli asgardského patrona neplechy neucházel a dělal si oči na mnohem větší sousto v podobě samotného Thora, role boha blesku však díky bohu (a to doslova) nakonec připadla Chrisu Hemsworthovi… a my si dnes lepší ztvárnění poťouchlého provokatéra ani neumíme představit. Hiddleston se v roli dokonce náramně vyžívá a umí se do Lokiho převtělit v jakýkoliv okamžik, což dokázal i na Comic Conu v roce 2013, kde překvapil své fanoušky a spustil až komickou lavinu davové hysterie.

Umí pořádně rozvlnit boky

Komu by neučaroval muž, jenž je schopen vnímat hudbu, poslouchat rytmus a následně smyslně rozvlnit své boky. Tom jím přesně je. Rád to rozbalí za jakékoliv situace, třeba i na červeném koberci nebo v talkshow, které už trochu začíná docházet dech. Nejdřív jde jen o lehké podupávání, následně se však taneční show mění v divoké disco plné otoček a voguingu. Na parketě bychom se s ním možná cítili trochu zahanbeně, ale té podívané se krása upřít nedá.

Má perfektně trénované hlasivky

Co neodmyslitelně patří k tanci, je zpěv. A i v něm je Tom trénovaný, jelikož studoval na Královské herecké akademii. Pokud ho tedy ve filmu uslyšíte zpívat, můžete si být stoprocentně jisti, že se nejedná o hlasový dubl. Jeho sametové hloubky i ostré výšky jste mohli slyšet především v autobiografickém snímku o legendě country Hanku Williamsovi Spatřil jsem světlo, ale i třeba v roli jednoho z mořských vlků v animovaném příběhu Zvonilka a piráti.

Své herecké kolegy dokáže geniálně napodobit

Napodobování vlastních kamarádů může být velká legrace, ale i dost těžká disciplína, no a jestli je v ní někdo mistrem, je to právě Hiddleston. Z fleku se dokáže proměnit ve své herecké kolegy z Avengers, Owena Wilsona či matadory stříbrného plátna typu Christophera Walkena. Když se jednou Tom setkal s hrdinou ze svého nejoblíbenějšího filmu Nelítostný souboj Robertem de Nirem, dohnal svým dokonalým přehráním jedné z ikonických scén představitele Neila McCauley až k hysterickým slzám.

Umí mnoho cizích jazyků

Pro nás, obyvatele zemí s ne úplně globálně rozšířeným jazykem, je dnes už samozřejmostí ovládat mimo své mateřštiny plynně alespoň jeden další jazyk. Pro ty, jež se narodili v anglicky mluvících zemích, se však vůbec nejedná o pravidlo. Tom ale mimo své mateřštiny ovládá ještě devět dalších jazyků, a to od staré latiny přes ruštinu až po mandarínskou čínštinu. S češtinou by si tedy asi také hravě poradil.

Nikdy se naplno nezaprodal Hollywoodu

Ačkoliv Tom září v jedné z nejvýdělečnějších ság filmové historie a nabídky na zajímavé velkorozpočtové projekty se mu jen hrnou, nikdy nezapomněl, že za svou kariéru vděčí především prknům, která znamenají svět. Pravidelně je tak možné jej zahlédnout na některém z britských jevišť, a to za velice rozumnou cenu. V roli zhrzeného vůdce Coriolana nebo podvedeného manžela Roberta je divákům co nejblíže to jde, a ti si to ze předních řad umí náležitě užít.

Je rozeným atletem

Který sport je nejvíce britský? Mimo kroketu a kriketu především rugby. Že musí být hráči tvrdé hry ramenatí hromotluci, už naštěstí dávno neplatí, a tak se se šišatým míčem naběhal dost i Tom, když během svých studií na střední škole reprezentoval mládežnický tým. Dodnes tak zůstává vášnivým fanouškem a pokud ho potkáte třeba na press junketu, můžete si s ním na oblíbené téma klidně popovídat.

Dobře vaří a ví, že to umí...

A ano, holkám se to líbí. Hiddleston je prý vyhlášený gurmán, který nejen že si jídlo vychutnává, ale pod rukama mu vznikají skvosty dráždící chuťové pohárky. Ověřený je především jeho recept na boloňské špagety, kdy i takto jednoduchý pokrm dokázal dotáhnout k dokonalosti. Od něj by si určitě nechali chutnat i největší odpůrci italské gastronomie.

Miluje Shakespeara

Vždycky jste tajně toužili, aby váš protějšek na rande vytáhl z rukávu nějaký ze Shakespearových sonetů a vyznal vám tak nehynoucí lásku? Tom Hiddleston by toho byl shodou okolností schopen. Anglický bard je totiž svým milovaným autorem fascinován a během studia na Eton College se mu se spolužáky princem Williamem či Eddie Redmaynem věnoval opravdu důkladně. "Ani můj strach, ba ani celý svět, co na prorocké duše tolik dá, mé lásce nájem nevyměří teď, ač jistou zkázu věštil jí tak rád" by z Tomových úst jistě znělo úplně nadpozemsky.

Ještě stále je svobodný (tak trochu)

Tom Hiddleston sice sdílí lože se Zawe Ashton, svou hereckou partnerkou z divadelní adaptace Zrady britského dramatika Harolda Pintera, kde si zahráli bok po boku před čtyřmi lety v londýnském Harold Pinter`s Theatre, i přes zasnoubení však ještě stále nejsou svoji. Fanynky tak mají posledních možná pár měsíců na to si Toma klofnout pro sebe.

 11 999 zobrazení   1 458 se líbí
8 důvodů, proč milujeme Madse Mikkelsena a vy byste měli taky
8 důvodů, proč milujeme Madse Mikkelsena a vy byste měli taky
26.05.2021 10:00:00 | Zajímavosti

Hluboko posazený hlas se severským přízvukem, pronikavé oči a šibalský úsměv… Řeč je samozřejmě o Madsu Mikkelsenovi, dánské super hvězdě, která se však nikdy nenechala semlít hollywoodskou mašinérií, což je jeden z důvodů, proč ho tolik milujeme. A po přečtení tohohle článku ho budete milovat taky.

8 herců, kteří předvedli nezapomenutelný comeback
8 herců, kteří předvedli nezapomenutelný comeback
25.05.2021 21:00:00 | Zajímavosti

Nic není pro diváky tak zajímavé, jako když se herec dočká filmového návratu na výsluní poté, co spadl ze svého piedestalu. Hollywood je takových příběhů plný, pojďme se tedy podívat na ty, které i po letech stále rezonují.

9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží
9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží
05.05.2021 12:40:00 | Zajímavosti

Kal-El, Geralt z Rivie, agent August Walker, ale také nerd a počítačový nadšenec. To všechno obsáhne herec Henry Cavill, který skutečně není prototypem člověka, kterého si představíme pod pojmem hollywoodská hvězda. A to je moc dobře, protože právě jeho nenucenost na něm mimo jiné naprosto žereme!

Loki málem Thorem: 17 hvězd Marvelu, které si téměř zahrály jinou roli
Loki málem Thorem: 17 hvězd Marvelu, které si téměř zahrály jinou roli
03.05.2021 11:30:00 | Zajímavosti

Obsazování superhrdinů není snadná činnost. Musíte se typově trefit natolik dobře, že herec unese roli v několika filmech. A musí dostat padoucha, který mu bude rovnocenným soupeřem. A nikdo není větší odborník na casting než Marvel, který často neúspěšné herce z jednoho castingu použije jinde.