FB pixel TP pixel
10 důvodů proč se těšit na Lost in Space © TMDB

10 důvodů proč se těšit na Lost in Space

Už v pátek se na Netflixu objeví seriálová sci-fi novinka, natočená na motivy kultovního amerického seriálu z let 1965-1968 o rodinné vesmírné lodi, která se ztratí na neznámé planetě bez možnosti záchrany. A my se na ni moc těšíme. Chcete vědět proč?

Tipy na film

Protože nemusíme čekat.

Jak je u Netflixu dobrým zvykem, uvolní najednou všech deset zhruba hodinových epizod. Takže si zase jednou můžeme pořádně užít tzv. binge-watching, tedy sledování (ideálně všech) dílů najednou. Připravte si zásoby, utemněte obýváky, vypněte mobily a hurá na to.

Protože parádní trailery.

Člověk, který pro Netflix stříhá v poslední době trailery, by si zasloužil dostat přidáno. Dva trailery Lost in Space jsou nabité opulentními záběry, za které by se nemusely stydět ani nejdražší hollywoodské velkofilmy. Ostatně, podívejte se sami.

Protože Neil Marshall.

Pilotní epizodu (a nejen tu) režíroval Neil Marshall. Člověk, který má na svědomí hned dva z nejlépe hodnocených dílů Hry o trůny Blackwater a The Watchers on the Wall, a který v současnosti dokončuje novou filmovou verzi Hellboye s David Harbourem v hlavní roli.

Protože Legendary Pictures.

Produkčně-producentské zázemí seriálu poskytla jedna z největších současných filmových společností Legendary Pictures, která během pouhých 15 let od vzniku prorazila mezi největší hollywoodské hráče. Kromě jiného stojí za filmy Christophera Nolana, restartem Jurského světa, filmovým Warcraftem nebo třeba Pařbou ve Vegas. Ze seriálů vzniká pod křídly Legendary například The Expanse.

Protože předloha porazila Star Trek.

10 důvodů proč se těšit na Lost in Space © TMDB

Jak jsme zmínili už v úvodu, Lost in Space vychází z nesmírně populárního seriálu, který v 60. letech minulého století vysílala stanice CBS. Televizní sci-fi dobrodružství pro celou rodinu tehdy zápasilo o diváckou přízeň se seriálovým Star Trekem … a bylo úspěšnější, Star Trek u diváků nakonec zabodoval až o deset let později prvními celovečerními filmy.

Protože filmová verze sesadila Titanic.

V roce 1998 vznikla velmi odlehčená filmová verze, která mezi kritiky sklidila bouři nevole a byla dokonce nominována na Zlatou malinu jako nejhorší film roku. Možná i díky skvělému obsazení (John Hurt, Gary Oldman, Matt LeBlanc v době vrcholícího fenoménu Přátel) ale diváci v Americe vzali kina útokem – a tak se právě tato nepříliš vydařená filmová verze Lost in Space stala filmem, který po 15 týdnech sesadil Titanic z 1. místa v žebříčku návštěvnosti amerických kin.

Protože na remaku si vylámal zuby i John Woo.

10 důvodů proč se těšit na Lost in Space © TMDB

V roce 2004 spojili ve snaze o televizní remake síly televizní giganti Fox Television a Warner Bros. Television. Z rodinného sci-fi dobrodružství mělo vzniknout hard military scifi ve stylu Cameronových Vetřelců, pilotní díl proto dostal na starost akční specialista John Woo. Výsledek byl ovšem tristní, další díly nikdy nevznikly a tento pilot se tak pouze tu a tam objeví ve vysílání v rámci programových nocí pro otrlé diváky.

Protože pilotní díl ovládl Awesome Con.

Koncem března se ve Washingtonu odehrál Awesome Con a Netflix na něm nabídl divákům pilotní hodinový díl. Dle zpráv na internetu vzbudila tato epizoda mezi přítomnými veliké nadšení a prakticky ve všech ohlasech se můžeme dočíst, jak rychle těch 60 minut divákům uteklo – a jak moc se všichni těší na pokračování.

Protože sci-fi seriálů není nikdy dost.

10 důvodů proč se těšit na Lost in Space © TMDB

Sci-fi žánr patří mezi ty divácky vůbec nejoblíbenější – a vypadá to, že Netlfix na tomto poli trochu zaspal. Kromě superhrdinské nálože a nedávné premiéry seriálu Altered Carbon, který z mnoha důvodů tak úplně nenaplnil divácká očekávání, Netflixu pořádné sci-fi chybí. Proto se usilovně pokouší o nápravu, nedávná premiéra Anihilace nebo Cloverfield Paradox budiž důkazem. Do Lost in Space každopádně vkládá velké naděje a dá se očekávat, že pokud bude seriál jen trochu úspěšný, dočkáme se v blízké době ohlášení další sezóny.

Protože seriál startuje v pátek třináctého.

A na závěr trochu odlehčení. I když, nemyslete si, že v Americe na pátek třináctého nevěří, ostatně stejně pojmenované hororové filmy jsou toho jasným důkazem. Kdo si troufne vypustit seriál, do kterého napumpuje ohromné peníze, v prokletý den? Jen někdo, kdo mu opravdu věří.

© TMDB

Ztraceni ve vesmíru

Lost in Space | USA | 2018 | Sci-fi seriály | Space opera

V budoucnosti si bude možné zaletět vlastní vesmírnou lodí na rodinnou dovolenou. Zdánlivě idylka, dokud se ale vaše loď neztratí v neprobádané části vesmíru. Hrají: Molly Parker, Parker Posey, Toby Stephens, Max Jenkins, Ignacio Serricchio, Taylor Russell, Mina Sundwall

 73 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Ztracení ve vesmíru začali na Netflixu svou třetí a poslední řadu.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | nové díly od 1. 12. 2021
 135 zobrazení   53 se líbí
10 víkendových tipů: Sirény, Arnold, Troja a Tonda Blaník
10 víkendových tipů: Sirény, Arnold, Troja a Tonda Blaník
06.04.2018 | Tipy na film

Tento týden byl skoupý na velké kinohity, které by dorazily online, ale za to si můžete užít několik nenápadných překvapení. Především Netflix uvádí několik zajímavých nezávislých filmů a konečně také druhou řadu seriálu La casa de papel. Máme tu také nový film s Arnoldem Schwarzeneggerem, historický seriál o řecké Tróje a online premiéru už má Prezident Blaník.

10 nejlepších komiksových seriálů současnosti
10 nejlepších komiksových seriálů současnosti
05.04.2018 | Tipy na film

Před pár dny se na servery Netflixu vrátila Jessica Jones, která si zaslouženě vychlastala druhou sezónu. Nově lze každý týden sledovat nové díly temné vztahovky Riverdale. A do budoucna nás opět čeká i Luke Cage, Daredevil či další části psychedelické x-menovky Legion. Z komiksových dálav je tedy rozhodně z čeho vybírat. Tady jsou tudíž naše oblíbené komiksové adaptace, z nichž mnohé máme rádi i přesto, že jim občas dochází dech.

10 filmů pokud se vám líbil Ready Player One
10 filmů pokud se vám líbil Ready Player One
03.04.2018 | Tipy na film

Zakončujeme nás speciál k novému filmu Stevena Spielberga. Nejdříve jsme vás připravili desítku citovaných filmů, pak jsme vás navnadili spielbergovskou atmosférou a včera jsme vás provedli všemi skrytými odkazy. A dnes vám pomůžeme najít náhradu desítkou filmů, které jsou Ready Player One nejvíce podobné.

100+ filmových a seriálových odkazů v Ready Player One
100+ filmových a seriálových odkazů v Ready Player One
02.04.2018 | Tipy na film

Vrátili jste se z Ready Player One a jste plni dojmů a postřehů, kolik známých filmových postav, scén či předmětů jste poznali? Pojďte s námi prozkoumat všechny hlavní odkazy a vtípky, které se ve filmu objeví.