FB pixel TP pixel
10 věcí, které nás čekají v druhé sezóně Stranger Things © TMDB

10 věcí, které nás čekají v druhé sezóně Stranger Things

Do startu druhé sezóny Stranger Things už zbývají jen tři týdny. Pojďme si shrnout všechno, co zatím o blížících se epizodách víme. Není toho moc, protože tvůrcům se daří zatím držet podrobný děj v tajnosti, přesto jsme pár zajímavostí vykopali. Pozor tedy na spoilery, kdo si nechce zkazit překvapení, tak se uvidíme až 27. října...

Tipy na film

Kdy začne druhá sezóna a kolik bude mít dílů?

Premiéra druhé sezóny je naplánovaná na 27. října 2017 na Netflixu, bude mít celkem devět dílů (o jeden více než první). České titulky na 99% mít druhá řada nebude, pro premiéry zatím Netflix podporu neřeší, dodělává jí zpětně. Jak je zvykem u původních seriálů Netflixu, všechny budou online najednou 27. října. První ukázka nám nabídla dokonce hned všechny názvy epizod.

Kdy se odehrává druhá sezóna?

Události první sezóny začaly 6. listopadu 1983, druhá sezóna se bude odehrávat přibližně o rok později, na Halloween roku 1984. Od začátku se propagace filmu točila hodně okolo svátku, který v USA symbolizuje strašení, ať už jsou to dýně, umělé kostry, písnička Thriller od Michaela Jacksona (s tančícími zombíky), prostě všechno, co vám může ještě víc nahnat husí kůži.

Které popkulturní odkazy nás čekají?

První sezóna hodně připomínala kombinaci knih Stephena Kinga (To, Stůj při mě) a filmů Stevena Spielberga (Poltergeist, E.T.) plus jste mohli postřehnout pár drobných odkazů na plakátech (Evil Dead, The Thing), ani druhá sezóna na tom nebude jinak. Už v traileru jsme postřehli několik citací z filmu Krotitelé duchů (oblečení, box s duchy), který měl premiéru jen několik měsíců před událostmi druhé sezóny. Plakáty, spoilery a další propagační fotky pro druhou sezónu si ale půjčují inspiraci i z dalších filmů, namátkou Vetřelec (první dva díly), Gremlins, Indiana Jones (druhý díl), Noční můra v Elm Stret ale i pozdější filmy jako Běžící muž či Rošťáci.

Jaké nebezpečí hrozí?

Zatímco v první řadě se řešilo Willovo zmizení do světa Vzhůru nohama (Upside Down) a útoky Demogorgona, druhá řada už nabídne mnohem větší nebezpečí. Fascinující je především velké montstrum, které se v ukázkách zjevuje Willovi, které má rozměry Godzilly. Jsou to opravdu jen přeludy a nebo se nebezpečí z Upside Down může masově rozšířit i do našeho světa?

Které původní postavy se vrátí?

  • Vrací se celý klučičí gang - Lucas, Mike a Dustin, hlavní trojice opět bude stát v centru dění celého dobrodružství, tentokrát budou moci většinou času počítat i s Willem.
  • Uvidíme opět Wilovu matku Joyce (Winona Ryder), která bude opět řešit problémy a záhady okolo svého syna Willa. Zároveň ale má novou známost, viz níže. To ale vytváří speciální milostný trojúhelník, protože o ní zajímal i šerif Hopper.
  • Jim Hopper se samozřejmě také vrací, dozvíme se více, jak zvládá nejen udržet pořádek ve městěčku Hawkins (slíbil, že podivné události neproniknou na veřejnost) , ale dozvíme se také více o tom, jak mu zemřela dcera.
  • A samozřejmě nesmíme zapomenout i na druhý milostný trojúhelník - Nancy (Mikeova sestra), Jonathan (Willův bratr) a Steve (současný přítel Nancy).


Tématické plakáty, které připomínají známé filmy z 80. let

Přibudou nějaké nové postavy?

Potvrzeno je následujících šest nových postav:

  • Sourozenci Max a Billy, kteří doplní dětský gang. Holka Max se stane stane zřejmě na jistou dobu určitou náhradou původní Eleven. Billy je její starší nevlastní bratr a zdá se, že není příliš sympatický.
  • Bob Newby je bývalý spolužák Joyce a také její nový přítel. Boba hraje Sean Austin, kterého si pamatujete nejvíce jako Samvěda z Pána prstenů, ale pro osmdesátkovou atmosféru seriálu je důležitější jeho slavná dětská role v dobrodružném filmu The Goonies.
  • Hlavním padouchem bude po smrti doktora Brennera zřejmě další zástupce “Ministerstva energetiky”, který si říká doktor Owens. Tvůrci zatím mlží, zda to bude opravdový padouch, ale možná hrajou jen hru díky hereckému představiteli, kterým je Paul Reiser. Ten si totiž velmi podobnou roličku vystřihl ve Vetřelcích, nejdřív se také tvářil jako spojenec Ripleyové, ale poté se z něj stal ukázkový hajzlík.
  • Novou postavu je také žena jménem Roman “která jako dítě ztratila někoho blízkého” a má nějakým způsobemm blízko k událostem z první sezóny.
  • A mezi nováčky se ještě počítá novinář - milovník konspiračních teorií Murray Bauman, který do Hawkinsu přijede zřejmě čmuchat - potvrdit si svůj názor o podivných událostech.

Co bude s Willem?

Jak ukázal úplný konec první sezóny, Will se nevrátil z Upside Down stoprocentně zdravý, zvracející slimáky (zárodky dalších monster?) si ale zatím nechal pro sebe. Jak však prozradily ukázky, v druhé sezóně už bude pod palbou doktorů a jeho stav se bude zhoršovat - prolínání naší reality a Upside Down zřejmě nyní dokáže ještě snadněji, než uměla v první řadě Eleven. Existují také náznaky, že buď “slimák” nebo přímo Will se vlastně mohou stát novým Demogorgonem.

Další tématické plakáty

Vrátí se Eleven?

První sezóna skončila s otevřeným koncem pro Eleven. Aby definitivně zničila Demogorgona, obětovala se a stáhla ho zpátky do Upside Down. Zatímco hlavní postavy ji oplakaly, my jsme od začátku tušili, že se ještě vrátí. Velký trailer to potvrdil, ale není vyloučeno, že na její úplný návrat si budeme muset počkat. Některé zdroje uvádějí, že dokonce se zcela zjeví až v sedmé epizodě.

Co bude dělat vláda?

Pro výzkumný tým z Ministerstva energetiky nedopadly závěrečné díly první sezóny moc dobře a podle všeho naprosta většina z nich, včetně doktora Brennera, zemřela po řádění Demogorgona. Ale absolutní konec pro vládní pletichy to nebyl, ostatně šerif Hopper měl jistou dohodu a musel tak odjet těsně po závěrečném incidentu “na kobereček”. A vládní agenti se vrátí i v druhé sezóně a budou se celý incident snažit zamést pod stůl.

Bude druhá sezóna poslední?

Rozhodně NE! Tvůrci se nechali slyšet, že mají materiál na zhruba čtyři až pět sezón a rádi by ho vyprávěli stylem “Harry Potter” - tedy každý rok herci i postavy zestárnou stejně a budou zažívat nová dobrodružství. Doufejme, že u tak mysteriózního seriálu jako Stranger Things nebudou chtít otázky resp odpovědi na ně tvůrci odkládat do nekonečna a nehrozí osud jako měl třeba Lost. Dává ale smysl, že pokud bude seriál úspěšný, bude se chtít po tvůrcích, aby v něm pokračovali pokud možno co nejdéle.

© TMDB

Stranger Things

Stranger Things | USA | 2016 | Thriller seriály | Nadpřirozeno

Hororové sci-fi z 80. let, ve kterém musí skupina přátel čelit nebezpečným monstrům z paralelní dimenze. Dokáže je všechny zachránit dívka s nevysvětlitelnými, ale o to víc úžasnými schopnostmi? Hrají: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer

 87 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

To se dozvíte v závěrečných dvou epizodách čtvrté řady megahitu Netflixu.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | nové díly od 27. 5. 2022
 12 zobrazení   146 se líbí
Filmtoro
20 skvělých říjnových novinek na Netflixu
20 skvělých říjnových novinek na Netflixu
02.10.2017 | Tipy na film

Původně jsme chtěli pro novinky pro říjen udělat klasickou desítku, ale Netflix se pořádně rozhoupal a nasázel do nabídky za poslední dva dny samé velké hity. A vyberou si jako milovníci blockbusterů (Avengers, Iron-Man, Rychle a zběsile), tak i děti (Mimoni, Já, padouch 2) i náročnější diváci (Nezlomný, Kapitán Phillips). Bohužel bez českých titulků.

VÍKENDOVÝ TIP: Gerald's Game
VÍKENDOVÝ TIP: Gerald's Game
30.09.2017 | Tipy na film

Na Netflixu od včera najdete jejich nový film podle předlohy Stephena Kinga. Manželský pár si vyjede na opuštěnou chatu si trochu užít, zapojí i želízka. Manžel však nečekaně skoná a manželka zůstává připoutaná na posteli. Široko daleko nikdo, pomalu se stmívá a venku se začínají ozývat podivné zvuky...

Pavel Ungr: Ian McShane je v American Gods božský
Pavel Ungr: Ian McShane je v American Gods božský
29.09.2017 | Tipy na film

Nedávno jsme vám přinesl první filmové tipy od známých lidí v online světě, a protože měl článek úspěch, rozhodli jsme se ve formátu pokračovat. Tentokrát jsme vyzpovídali Pavla Ungra, eso české SEO scény. Pavel je velký filmový a seriálový gurmán a probrali jsme všechno od nového Vetřelce, seriál Američtí bohové i jeho TOP 10, kde najdete několik unikátních kousků.

10 nových seriálů na HBO, Amazonu a Netflixu
10 nových seriálů na HBO, Amazonu a Netflixu
28.09.2017 | Tipy na film

Letošní podzimní seriálová sezóna už odstartovala a do boje o naší přízeň vstupuje kromě zavedených značek také několik žhavých novinek. Prozkoumali jsme ty nejzajímavější online novinky, kterých se dočkáme do konce roku. Některé už se začaly vysílat, tak šup ať vám neunikne ani jeden díl!