FB pixel TP pixel
10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny © TMDB

10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny

Jedním z nejočekávanějších seriálových návratů letošního podzimu je také pokračování internetového hitu Lajna. Díky televizi Obbod jsme se mohli vypravit na natáčení a udělat pro vás shrnutí, kdy, jak a za kolik další díly uvidíte, pořidít pár fotek ze zákulisí a udělat také malý rozhovor s režisérem Vladimírem Skórkou.

Tipy na film

O čem je seriál Lajna?

Pokud jste poslední měsíce žili na jiné planetě a fenomén Lajny nechytili, tak jen pro pořádek - Lajna je seriál televize Obbod , který popisuje příběh hokejového trenéna Luboše Hrouzka (Jiří Langmajer). Ten byl po sprostém výstupu v hokejové kabině, který se dostal na veřejnost, vyhozen ze Slavie a našel si angažmá v menším klubu v Havířově.

Takže něco jako Vyšehrad?

10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny © TMDB

Ano, i ne. Společné je téma populárních sportů (fotbal vs hokej) i cesta sešupem dolů pro hlavního hrdinu, stejný je i drzý humor a drsnější dialogy. Ale zatímco Vyšehrad byl díky svým desetiminutovým dílům spíš sled úsměvných scének, Lajna už na dvaceti minutách chce dělat větší příběhy.

Jaký měla Lajna úspěch?

Více než 1,2 milión zhlédnutí na Youtube, kam Obbod kromě své videotéky první díl seriálu také vypustil, je už dostatečně dobrým důvodem v natáčení dalších dílů pokračovat. První tři díly Vyšehradu mají na Youtube zhruba okolo 1 miliónu. Nelze úplně srovnávat čísla Youtube a Streamu, ale pro zajímavost - Pěstírna má aktuálně cca 200-300 tisíc zlédnutí, Kancelář Blaník zhruba 500-700 tisíc, Autobazar Monte Karlo od 700 do 900 tisíc.

O čem budou další díly?

10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny © TMDB

Zatímco v prvním dílu jsme stihli jen přesun Hrouzka do Havířova a uvedení několika postav, v pokračování už dojde nejen na samotné hokejové zápasy, ale také na pokračování vývoje mezi Hrouzkem, jeho ženou, která se s sním chce rozvést a jejich synem Patrikem, též hokejistou.

Kolik bude mít Lajna dílů?

Aktuálně se v Praze a Havířově natáčí sedm dalších dílů, celkově jich tedy bude mít osm. Každý z nich bude mít zhruba dvacet minut

Kdy se budou další díly vysílat?

10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny © TMDB

Podle všeho se nové díly objeví na Obbodu na přelomu října a listopadu, každý týden se objeví jeden nový a do Vánoc tak máme postárano o zábavu. Řešilo se také jak spojit blížící se výročí zlaté medaile z Nagana (jo, už je to 20 let) v únoru 2018, ale definitivní slovo ještě nepadlo.

Které postavy se vrátí?

Vrací se samozřejmě Jiří Langmajer jako tréner Luboš Hrouzek, ten se bude muset utkat se svojí manželkou Helenou (Petra Špindlerová), se kterou po aféře se striptérkou čelí rozvodu a tahanici o svého nezletilého syna, též hokejisty Patrika (Zdeněk Piškula).

Jaké nové postavy tu máme?

10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny © TMDB

Zatímco striptérku Denisu jsme v prvním díle mohli vidět jen na fotce a slyšet po telefonu, v dalších dílech dostane už tvář modelky Hany Vágnerové. Novou postavou je také moderátorka Nina Solená, se kterou Langmajer bude dělat rozhovor pro televizi.

Objeví se také skuteční hokejisté?

Produkce zatím potvrdila jen, že se objeví brankář Dominik Hašek, jednalo se také o Jaromíru Jágrovi. Všechno ostatní je zatím pečlivě hlídané překvapení.

Kde se bude Lajna vysílat?

10 věcí, které uvidíte v pokračování Lajny © TMDB

Další díly budou rozhodně součástí videotéky Obbod, kterou pokud si měsíčně předplácíte, nemusíte nic řešit. Obbod chce ale také vyjít vstříc nepravidelným divákům a tak umožní kupovat si jednotlivé díly Lajny extra. Na Youtube se další díly na rozdíl od pilotu neobjeví. A řeší se také jestli se Lajna objeví na některé z klasických televizí.

NATÁČENÍ

Díky Obbodu jsme se mohli podívat, jak se právě tento rozhovor natáčí a přinášíme z něj několik fotografií. Do scény kromě Hrouzka (Jiří Langmajer) a moderátorky vstupuje také další nová postava - Hrouzkův kamarád z NHL, hokejista Robert Guha v podání Václava Neužila. Její pointu nesmíme prozradit, ale jak potvrzuje režisér…, v seriálu se prý můžeme těšit i na další skvělé scény.

Jsme rádi, že jsme mohli vidět zrovna tuhle povedenou scénu.

Tam bude plno dalších povedených scén. Na seriálu je vidět, že díky tomu, že ho psal Petr Kolečko a že tam hraje Jiří Langjmajer a další skvělí herci, tak je to celé natáčení jízda.

Po natáčení v Praze se vracíte ještě do Havířova natáčet? Včetně hokejových utkání?

Ano, Havířov je pro nás protikladem k velké Praze, velkému hokeji. Rázovitý kraj, na první pohled ušmudlaný a špinavý, ale postupně Hrouzek i jeho syn objevují kouzlo lidí, kteří tam žijí.

O tom, co konkrétně se tam bude dít, nám asi neřeknete, ale co k té scéně, co se teď bude točit. Jak jste přišli na Vaška Neužila?

Přišel s tím producent Daniel Strejc, který má výborný čuch na herce. Měli jsme víc kandidátů, ale stačil jeden pohled na něj a bylo jasno. Oba jsou s Hrouzkem trochu vygumovaní, ale sympatičtí. Jsou to ti hrdinové českého národa, co jim promineme.

Když už jsme zmínily ty české hrdiny, co výročí Nagana? Přál byste si to vidět, 25. února, na velkém plátně na Staromáku? Nebo alespoň v klasické televizi?

Není to úplně na mě, ale přál bych si to. Moc bych si to přál. A internetové televize začínají konečně dohánět tu tvorbu v klasických televizích, ať už herci, příběhy a sledovaností.

Na čísla na Youtube musíte být hrdí.

To jsme, děkujeme. My jsme tomu věřili, ale tak velké nás příjemně překvapily. Točil jsem i jiné pořady pro internet, ale za tak krátkou dobu se tak pěkná čísla nečekaly. Dokazuje to, že máme zajímavý příběh a zajímavé herce a také výhody, které máme proti klasické televize. My si můžeme dovolit být víc neučesaní, sprostí a víc na hraně. A lidi to baví.

Line © TMDB

Lajna

Line | Česko | 2017 | Hokej

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal… v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! Hrají: Marek Taclík, Norbert Lichý, Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula

 74 %
Sledovat Online na Stream  Stream | nové díly od 29. 6. 2017
 1 819 zobrazení   112 se líbí
10 věcí, které nás čekají v druhé sezóně Stranger Things
10 věcí, které nás čekají v druhé sezóně Stranger Things
03.10.2017 | Tipy na film

Do startu druhé sezóny Stranger Things už zbývají jen tři týdny. Pojďme si shrnout všechno, co zatím o blížících se epizodách víme. Není toho moc, protože tvůrcům se daří zatím držet podrobný děj v tajnosti, přesto jsme pár zajímavostí vykopali. Pozor tedy na spoilery, kdo si nechce zkazit překvapení, tak se uvidíme až 27. října...

20 skvělých říjnových novinek na Netflixu
20 skvělých říjnových novinek na Netflixu
02.10.2017 | Tipy na film

Původně jsme chtěli pro novinky pro říjen udělat klasickou desítku, ale Netflix se pořádně rozhoupal a nasázel do nabídky za poslední dva dny samé velké hity. A vyberou si jako milovníci blockbusterů (Avengers, Iron-Man, Rychle a zběsile), tak i děti (Mimoni, Já, padouch 2) i náročnější diváci (Nezlomný, Kapitán Phillips). Bohužel bez českých titulků.

VÍKENDOVÝ TIP: Gerald's Game
VÍKENDOVÝ TIP: Gerald's Game
30.09.2017 | Tipy na film

Na Netflixu od včera najdete jejich nový film podle předlohy Stephena Kinga. Manželský pár si vyjede na opuštěnou chatu si trochu užít, zapojí i želízka. Manžel však nečekaně skoná a manželka zůstává připoutaná na posteli. Široko daleko nikdo, pomalu se stmívá a venku se začínají ozývat podivné zvuky...

Pavel Ungr: Ian McShane je v American Gods božský
Pavel Ungr: Ian McShane je v American Gods božský
29.09.2017 | Tipy na film

Nedávno jsme vám přinesl první filmové tipy od známých lidí v online světě, a protože měl článek úspěch, rozhodli jsme se ve formátu pokračovat. Tentokrát jsme vyzpovídali Pavla Ungra, eso české SEO scény. Pavel je velký filmový a seriálový gurmán a probrali jsme všechno od nového Vetřelce, seriál Američtí bohové i jeho TOP 10, kde najdete několik unikátních kousků.