FB pixel TP pixel
Amazon či Apple chtějí filmy online měsíc po kině © TMDB

Amazon či Apple chtějí filmy online měsíc po kině

Relativně v tichosti se připravuje trojice velkých hráčů na start služby, kterými chtějí přilákat další zhýčkané fanoušky filmů. Už 30 dní po premiéře v kinech se film může objevit online na premiérové variantě iTunes nebo Amazon Video, a to za cenu, která odpovídá zhruba trojnásobku ceny lístku do kina.

Streaming novinky
 11 zobrazení  
Chce spoluzakladatel Netflixu změnit také kina?
Chce spoluzakladatel Netflixu změnit také kina?
16.08.2017 | Streaming novinky

Ať už si myslíte o Netflixu cokoliv, jednu věc mu nelze upřít. Tím, že nabídl rychle dostupný kvalitní obsah za relativně levné předplatné, změnil způsob, jak sledujeme filmy a seriály online. Nyní se o podobný krok pokouší spoluzakladatel Netflixu také v kinech. Má šanci už několikrát pohřbený projekt MoviePass?

Disney stáhne svojí nabídku z Netflixu a spustí vlastní službu!
Disney stáhne svojí nabídku z Netflixu a spustí vlastní službu!
09.08.2017 | Streaming novinky

Toto může být zpráva roku pro online filmový průmysl. Společnost Disney včera oznámila, že hodlá spustit v roce 2019 svojí vlastní online videopůjčovnu, kam bude přednostně dávat svoje filmy i seriály. Exkluzivní smlouva, kterou má aktuálně Netflix a zahrnuje nové filmy ze série Star Wars, Marvel či Pixar, tak skončí jen chvíli poté, co uzavřela.

Proč si Netflix půjčuje dalších 500 miliónů dolarů?
Proč si Netflix půjčuje dalších 500 miliónů dolarů?
01.08.2017 | Streaming novinky

Nedávno jsme psali o historickém milníku, kdy Netflix překonal hranici 100 miliónů předplatitelů. Za druhé čtvrtletí letošního roku se také mohl pochlubit ziskem, nese si však s sebou historickou ztrátu i dluhy. Teď si chce půjčit ještě další půlmiliardu. Na co další peníze potřebuje? A zvládne dlouhodobě vydělávat?

Netflix má 100 miliónů předplatitelů a roste jako drak!
Netflix má 100 miliónů předplatitelů a roste jako drak!
18.07.2017 | Streaming novinky

Podle aktuálně zveřejněné výroční zprávy za druhé čtvrtletí 2017 je Netflix v nejlepší formě za svojí dobu. Počet uživatelů na celém světě přesáhl hranici 100 miliónů, příjmy letos zřejmě poprvé překročí 10 miliard, cena akcií i hodnota firmy stoupá každou vteřinou. Co za růstem stojí? A za co Netflix nejvíce utrácí? Vzali jsme si výsledky Netflixu pod drobnohled.