FB pixel TP pixel
Britský hit Bodyguard přichází konečně na Netflix © TMDB

Britský hit Bodyguard přichází konečně na Netflix

Šestidílná série Bodyguard dorazila na obrazovky Netflixu a my se tak nyní můžeme přesvědčit o jejich proklamovaných kvalitách. Dle BBC jde o jejich nejsledovanější drama za poslední dekádu s průměrnou sledovaností přes deset milionů diváků na epizodu.

Filmové novinky

Vrcholu sledovanosti dosáhl Bodyguard v posledních pěti minutách závěrečné epizody, kdy jej sledovalo 11 milionů diváků. Naposledy před deseti lety měl vyšší čísla speciální vánoční díl seriálu Pán času (11,7 milionů) a třetí místo tak nyní připadá epizodě seriálu Panství Downton z roku 2011 (10,5 milionů). Na platformě iPlayer od BBC (podobné jako iVysílání České televize) sledovalo závěrečnou epizodu v den vypuštění 12,6 milionů diváků a zdaleka překonalo všechna dřívější čísla.

Děj Bodyguarda, politického konspiračního thrilleru, se točí kolem postavy policisty a válečného hrdiny Davida Budda, který trpí posttraumatickým syndromem. Nyní je jako specialista na ochranu přidělen k ambiciózní ministryni vnitra Julii Montague, jejíž politika zosobňuje vše, čím pohrdá. Seriál je popisován jako strhující a napínavý se skvěle prokreslenými charaktery, ovšem s častým využíváním žánrových klišé a nepravděpodobnými zvraty. Jako podobné jsou často zmiňované seriály 24 hodin a Ve jménu vlasti. Server Rotten Tomatoes eviduje 100% kladných recenzí s průměrnou známkou 8,5 bodu.

Tvůrcem seriálu je Jed Mercurio, který je znám především svým kriminálním procedurálním seriálem Line of Duty. Hlavní roli bodyguarda Davida Budda si zahrála hvězda seriálu Hra o trůny Richard Madden, který ztvárnil Robba Starka. Jeho ženu Vicky zpodobnila Sophie Rundle ze stylového dobového seriálu Peaky Blinders a ministryni vnitra pak ztělesnila Keeley Hawes známá z výše zmíněného Line of Duty. Diváci z Velké Británie a Irska mohli sledovat seriál od konce srpna, mezinárodní vysílací práva od 24. října získal Netflix.

 488 zobrazení   22 se líbí
Sandra Bullock si v novém hororu od Netflixu nesmí odkrýt oči
Sandra Bullock si v novém hororu od Netflixu nesmí odkrýt oči
25.10.2018 13:30:00 | Filmové novinky

V předvánočním čase vypustí Netflix do světa postapokalyptický horor Bird Box. Divákům teď představuje plnohodnotný trailer, ve kterém Sandra Bullock, Sarah Paulson nebo John Malkovich čelí neznámé smrtící síle.

Disenchantment Matta Groeninga dostal od Netflixu druhou řadu
Disenchantment Matta Groeninga dostal od Netflixu druhou řadu
24.10.2018 14:50:00 | Filmové novinky

První sezóna dospěláckého animovaného fantasy sitcomu Disenchantment (Rozčarování) tvůrce Matta Groeninga si na Netflixu s velkou pravděpodobností vedla velmi dobře, protože po srpnovém uvedení bylo nyní oznámeno schválení řady druhé.

Tvůrci Sherlocka natočí pro Netflix novou verzi Drákuly
Tvůrci Sherlocka natočí pro Netflix novou verzi Drákuly
16.10.2018 17:30:00 | Filmové novinky

Steven Moffat a Mark Gatiss, tvůrci populárního seriálu Sherlock s Benedictem Cumberbatchem a Martinem Freemanem v hlavních rolích, se dávají znovu dohromady, aby pro stanici BBC a Netflix vytvořili novou verzi slavného románu Brama Stokera.

Jennifer Garner a David Tennant testují své manželství v novém seriálu HBO
Jennifer Garner a David Tennant testují své manželství v novém seriálu HBO
15.10.2018 19:20:00 | Filmové novinky

Od pondělí je na HBO a její streamovací platformě HBO GO k dispozici první díl osmidílné komediální minisérie Kempování. Jde o jednu z nejočekávanějších letošních podzimních premiér této stanice.