FB pixel TP pixel
Hra na oliheň zajistí Netflixu rekordní zisky. Insider odhalil závratnou částku © Netflix

Hra na oliheň zajistí Netflixu rekordní zisky. Insider odhalil závratnou částku

Jihokorejské drama Hra na oliheň, které poslední týdny válcuje internet, se Netflixu podle uniklých informací, bohatě vyplatí. Seriál patřící pod zmiňovanou platformu se stal minulý týden jejím vůbec nejsledovanějším a vypadá to, že se svým úspěchem zdaleka nekončí.

Streaming novinky

Devítidílná série, v níž zadlužení lidé soutěží v životu nebezpečných hrách, stála Netflix necelých 22 milionů amerických dolarů. Seriál, který měl před měsícem premiéru, však své počáteční náklady již mnohonásobně splatil. Tržby Hry na oliheň jsou totiž čtyřicetkrát větší, než byly její pořizovací náklady. Podle dostupných informací, které do světa vypustil nyní již bývalý zaměstnanec společnosti Netflix, vydělá streamer na Hře na oliheň více než 891 milionů amerických dolarů, což je v přepočtu více jak 19 miliard korun.

Rekordních čísel přitom seriál dosahuje hned měsíc od své premiéry. Alespoň dvě minuty ze seriálu si přehrálo 132 milionů odběratelů, z nichž 89 % vidělo alespoň 75 minut (tj. více než jeden díl) a 66 % diváků seriál dokoukalo během prvního měsíce až do konce. Režisér Hwang Dong-hyuk o svém díle mluví jako o obrazu kapitalistické společnosti a majetkových rozdílech v ní obsažených. Často skloňovaným tématem je pak zadluženost, která ostatně motivuje i hrdiny Hry na oliheň k účasti v soutěži.

 544 zobrazení  
Hra na oliheň se stává nejsledovanějším Netflix titulem!
Hra na oliheň se stává nejsledovanějším Netflix titulem!
13.10.2021 8:30:00 | Streaming novinky

Ještě ani neuplynul měsíc od premiéry a sám Netflix se pochlubil čísly, které jsme nečekali ani v těch nejdivočejších snech. Seriál Hra na oliheň vidělo během prvních 17 dní neuvěřitelných 111 miliónů lidí a s velkým odskokem tak překonal dosavadní špičky jako Vyproštění nebo Bridgerton.

HBO MAX představilo detailní plány. I v Česku nabídne revoluci kinotrhu
HBO MAX představilo detailní plány. I v Česku nabídne revoluci kinotrhu
05.10.2021 14:00:00 | Streaming novinky

HBO MAX dnes slavnostně oznámilo expanzi do Evropy, což sice už víme několik měsíců, ale přece jen se nějaké drobnější novinky urodily. Pojďme si tedy shrnout, co na dnešním představení zaznělo.

Warneři litují. Kde se stala při uvádění kinofilmů na HBO chyba?
Warneři litují. Kde se stala při uvádění kinofilmů na HBO chyba?
04.10.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Generální ředitel WarnerMedia Jason Kilar, stojící za rozhodnutím o souběžném uvádění filmů na HBO Max i v kinech, se rozhovořil o tomto významném strategickém rozhodnutí. Jak jej dnes s odstupem vnímá?

Netflix vybral první lokaci, kde nabízí služby zcela zdarma
Netflix vybral první lokaci, kde nabízí služby zcela zdarma
22.09.2021 16:00:00 | Streaming novinky

Netflix se snaží nejrůznějšími způsoby přilákat ke své službě nové zákazníky. Nyní se rozhodl nabídnout nový tarif, který je úplně zdarma. Kdo si jej může pořídit a jaké má omezení?