FB pixel TP pixel
Nové Hunger Games míří na Netflix, série tak bude kompletní. Přibudou i další novinky © Lionsgate

Nové Hunger Games míří na Netflix, série tak bude kompletní. Přibudou i další novinky

Začátek dubna se na Netflixu nese ve znamení silných titulů. To potvrzuje i právě ohlášená premiéra sci-fi hitu ze světa Hunger Games, která teprve nedávno opustila kina. V katalogu streamera bude dostupná již za několik dní.

Filmové novinky

Po osmi letech od premiéry posledního dílu dystopické teen sci-fi Hunger Games s Jennifer Lawrence v hlavní roli dorazil loni v listopadu do kin prequel s podtitulem Balada o ptácích a hadech. V něm jsme opět mohli vstoupit do dystopického světa Panemu, ve kterém se pravidelně vybírají dva zástupci jednotlivých krajů, aby spolu bojovali v aréně o život a také věčnou slávu. Tentokrát jsme se přesunuli do minulosti daleko před události původní trilogie, do časů, kdy se konaly teprve 10. Hladové hry. Po úspěchu původní adaptace bylo otázkou, zda další filmy ze světa Hunger Games budou někoho zajímat, ale pátý film si nakonec došel globálně pro solidních 337 milionů dolarů. A fanoušci mohou jásat, protože jen po čtyřech a půl měsících od kinopremiéry přichází hitové sci-fi na Netflix.

Snímek si od diváků i kritiků navíc odnášel i poměrně slušné hodnocení a je vnímán jako kvalitní přírůstek a rozšíření světa Hunger Games. Vedle pestrého vizuálu byly ceněny především výkony obou mladých hlavních představitelů Rachel Zegler jako Lucy Gray Baird a Toma Blytha hrajícího Coriolanuse Snowa. Kritika pak nejvíce padala na přehnanou délku 165 minut. Hunger Games: Balada o ptácích a hadech se tak připojuje k dalším dubnovým novinkám Netflixu, které se podívají do katalogu streamovacího obra. Očekávejme tak v prvním dubnovém týdnu seriálovou klasiku HBO Sex ve městě, kompletní sci-fi trilogii Labyrint, filmovou verzi nyní trendujícího seriálu Netflixu Jeden den s Anne Hathaway v hlavní roli či sci-fi horor Jordana Peela Nene. 9. dubna pak dorazí i Bullet Train s Bradem Pittem. Pokud byste si chtěli přehrát i předchozí díly Hunger Games, není to na Netflixu žádný problém. Předchozí filmy s Katniss Everdeen jsou již delší dobu dostupné s českými titulky.

Zdroj: Netflix

Schwarzeneggera trápí genetická vada. Přiznal čerstvou operaci a poslal vzkaz fanouškům
Schwarzeneggera trápí genetická vada. Přiznal čerstvou operaci a poslal vzkaz fanouškům
27.03.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Ikona akčního žánru Arnold Schwarzenegger se překvapivě rozhodl mluvit o svém zdraví a prozradil svým fanouškům, že podstoupil operaci. Při ní mu byl implantován kardiostimulátor, což ironicky okomentoval narážkou na svou nejslavnější roli.

Nejlepší Spider-Man je zpátky! Pusťte si úžasný nový film zdarma
Nejlepší Spider-Man je zpátky! Pusťte si úžasný nový film zdarma
27.03.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Studio Sony vydalo nový krátký film ze světa Spider-Mana a paralelních světů. Vizuálně úchvatný snímek byl loni uveden na festivalu v Annecy a nyní je dostupný zcela zdarma. Má pomoci lidem s úzkostmi a panickými atakami.

Velký propadák Netflixu: Problém tří těles je fiaskem, poráží ho Gentlemani a další hity
Velký propadák Netflixu: Problém tří těles je fiaskem, poráží ho Gentlemani a další hity
27.03.2024 11:30:00 | Filmové novinky

Tak tohle čekal málokdo. Ambiciózní sci-fi Problém tří těles patřila mezi nejočekávanější nové seriály Netflixu letošního roku. Dokonce tomu odpovídala i velká kampaň, do které musel Netflix naládovat několik milionů dolarů. Jenže velká kampaň a očekávání nejsou všechno.

Hororové překvapení roku: Vysmívaná řež s Medvídkem Pú zaskočila kritiky kvalitou
Hororové překvapení roku: Vysmívaná řež s Medvídkem Pú zaskočila kritiky kvalitou
27.03.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Zázraky se očividně stále ještě dějí. Své o tom ví i zámořští kritici, kteří měli možnost vidět pokračování jednoho z nejzoufalejších hororů posledních let Medvídek Pú: Krev a med. K jejich šoku je však nečekala další nudná céčková blátotlačka, ale kupodivu vydařená nadstavba, která se zlepšila snad úplně ve všem.