FB pixel TP pixel
Konečně kvalita. Netflix ve středu přidá 5 českých filmových klasik © TMDB

Konečně kvalita. Netflix ve středu přidá 5 českých filmových klasik

V posledních týdnech Netflix ze strany českých filmů příliš neohromoval a často přidával v podstatě cokoli mu přišlo pod ruku nehledě na nevalnou kvalitu. Ale nevadí. Čekání se vyplatilo a fanoušci českých filmových klasik se nyní také dočkají. Už ve středu nás čeká pětice titulů. A v plánu jsou i novější filmy.

České novinky

Situaci ohledně přidávání českých filmů na Netflixu sledujeme dlouhodobě, v poslední době nám ale Netflix velkou radost nedělá. Jak jste se mohli dočíst v nedávných článcích, buď na Netflix zamířily takové dardy jako Babovřesky, anebo jsme se dočkali jiných rodinných komedií podřadné kvality, či zhůvěřilostí z ranku rasistické ságy Bastardi. I proto potěší, že Netflix ve středu 8. července nabídne opravdovou a léty ověřenou kvalitu, když naservíruje pětici filmových klasik Starci na chmelu, Kdyby tisíc klarinetů, Adéla ještě nevečeřela, Vrchní, prchni a komedii století S tebou mě baví svět Marie Poledňákové.

Tím česká nabídka Netflixu samozřejmě neskončí. Už další týden, 13. července, se pro změnu dočkají fanoušci novějších českých filmů, když dorazí loňská černá komedie Vladimíra Michálka Úhoři mají nabito, ve které se partička lidí vydává za jednotku URNA. Anebo historické drama Ondřeje Trojana Toman o československém šéfovi zahraniční rozvědky v podání Jiřího Macháčka. Nabídka českých snímků na Netflixu by tak měla dle naší databáze přeskočit počet 160 celovečerních hraných snímků. Dalších více než 10 titulů tvoří dokumenty. Netflix tak zatím nejvíce strádá ze strany českých seriálů, z nichž jsou aktuálně dostupné pouze Legendy staré Prahy.

 4 335 zobrazení   58 se líbí
Králové videa: Nejočekávanější český dokument letoška je konečně hotový
Králové videa: Nejočekávanější český dokument letoška je konečně hotový
03.07.2020 12:00:00 | České novinky

Dokument mapující, pro mnohé dnes těžko představitelnou, dobu nelegálních videokazet, do níž se v domácích podmínkách přidával rychlodabing, vybral loni na startovači potřebné množství peněz a nyní zamíří do kin. Zajít si na něj můžeme již na podzim.

PODCAST: 6 filmů o víně, které byste rozhodně měli vidět
PODCAST: 6 filmů o víně, které byste rozhodně měli vidět
24.06.2020 12:00:00 | České novinky

Léto je definitivně tady a spolu s ním se do kin řítí i třetí díl vinařské série Bobule. Než se však dozvíme, zda se dvojici Hádek-Ramba podaří přivést lidi zpět do kin, pojďte se s námi vydat na jiné filmové vinice, které stojí za diváckou pozornost.

Konečná! Na Netflix dorazí už i Troškovy Babovřesky
Konečná! Na Netflix dorazí už i Troškovy Babovřesky
21.06.2020 14:00:00 | České novinky

Jednou na ně dojít muselo. Vzhledem k tomu, že se má na Netflixu začátkem příštího roku pohybovat jíž přes 200 českých snímků, bylo vysoce pravděpodobné, že musí dojít na více filmů Zdeňka Trošky. Připoutejte se, protože v týdnu jedeme do Babovřesk. A dává to dokonalý smysl.

Netflix pokračuje v přidávání českých filmů. Jen za měsíc doplnil 34 snímků
Netflix pokračuje v přidávání českých filmů. Jen za měsíc doplnil 34 snímků
18.06.2020 | České novinky

Netflix jen krátce po uzavření nových dohod s českými distributory doslova otevřel stavidla a každých pár dní přidává nové české filmy do své nabídky. Za poslední měsíc zvládl doplnit již 34 snímků, které dokonale naplňují označení žánrové všehochuti.