FB pixel TP pixel
Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál © TMDB

Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál

Netflix se nákupem rozsáhlé knihovny anime seriálů a filmů či jejich samotnou produkcí již delší dobu ukazuje jako poměrně velký hráč v tomto sektoru japonských animovaných snímků. Nyní se pokusí jednu z klasik převést do hrané podoby.

Filmové novinky

Původní seriál s širokým žánrovým záběrem neo-noirového sci-fi westernu měl šestadvacet dílů, na který navazovaly dvě manga série a jeden anime film. Vysílal se v letech 1998 a 1999 a stal se velmi populárním i mimo samotné Japonsko, hlavně pak v USA. Děj se odehrává v roce 2071 a hlavní hrdinové jsou členy posádky lodi Bebop, která za odměnu chytá vesmírné zločince. Zároveň jsou ale na útěku před svou minulostí. Netflix seriál vydá v deseti dílech a Šin'ičiró Watanabe, původní režisér anime, se podílí jako konzultant projektu. Již nyní můžeme v netflixovské databázi najít hrané podoby anime seriálů Death Note, Erased, Fullmetal Alchemist či Bleach.

Pro fanoušky anime je jistě potěšující zprávou i nákup práv pro v pravdě legendární postapokalyptické mecha anime Neon Genesis Evangelion z roku 1995. Bude to vlastně první uvedení tohoto seriálu na jakékoli streamovací platformě a na Netflixu se ho dočkáme na jaře příštího roku. Jak vidno i samotný Netflix označuje uvedení jako velkou událost. K dvaceti šesti dílům budou zakoupeny i dva anime filmy z tohoto světa: The End of Evangelion a Evangelion: Death(True). Již nyní můžeme na Netflixu sledovat klasiky žánru jako výše zmíněný Fullmetal Alchemist, Zápisník smrti (s českým dabingem), Erased či Code Geass: Lelouch of the Rebellion. Ze samotné produkce Netflixu stojí určitě za vidění například Devilman Crybaby, Aggretsuko či Knights of Sidonia.

 94 zobrazení  
Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě
Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě
28.11.2018 15:30:00 | Filmové novinky

Světově známé a populární knihy spisovatele Roalda Dahla jako Karlík a továrna na čokoládu, Obr Dobr či Matylda dostanou novou tvář v animovaném zpracování od streamovací služby Netflix.

Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce
Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce
27.11.2018 16:00:00 | Filmové novinky

Z noci na dnešek se v americkém New Yorku udílely nezávislé filmové ceny Gotham. Několik želízek mezi nominanty měly i streamovací služba Netflix a HBO, ty však nakonec vyšly naprázdno. Hlavní cenu si odnesl britský seriál Na mušce (Killing Eve), který ale u nás také najdete online.

Netflixovský film Roma bude nakonec i v českých kinech!
Netflixovský film Roma bude nakonec i v českých kinech!
26.11.2018 14:30:00 | Filmové novinky

Příjemný předvánoční dárek si budou moci od 14. 12. rozbalit ve vybraných kinech i čeští diváci. Velmi očekávaná novinka Alfonse Cuarona se totiž kromě mateřského Netflixu objeví po limitovaném nasazení v USA také v českých kinech.

Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?
Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?
20.11.2018 13:00:00 | Filmové novinky

Z dnešního pohledu to tak nemusí vypadat, ale streamovací společnost Netflix se schválením výroby seriálu Stranger Things pouštěla do velkého finančního rizika, které bylo tehdy poměrně odvážným krokem s nejistým výsledkem.