FB pixel TP pixel
Legendární český režisér Jiří Menzel slaví osmdesátku © TMDB

Legendární český režisér Jiří Menzel slaví osmdesátku

Jubilejní osmdesáté narozeniny dnes slaví jedna z nejvýznamnějších postav českého filmu, režisér Jiří Menzel. Proslavil se díky filmům Vesničko má, středisková, Rozmarné léto nebo Slavnosti sněženek, často působil ve svých filmech jako herec. Za Ostře sledované vlaky získal před padesáti lety Oscara.

České novinky Akmeni © TMDB

Stones

Akmeni | 2008 | Dokumenty

Městem se prochází muž v šedém kabátě. Všímá si chlapců a mužů. Ti, kdo se mu zdají dost dobří, dostanou zelenou tašku. Marija je sama doma. Je jedinou ženou, která také dostane zelenou tašku. Tím však film zdaleka nekončí.

 10 zobrazení   86 se líbí
Snowboarďáci nebo Lyžníci? Nejlepší české komedie na sněhu!
Snowboarďáci nebo Lyžníci? Nejlepší české komedie na sněhu!
20.02.2018 | České novinky

Letošní zima je na sníh celkem skoupá, tak proč si neužít trochu toho českého prašanu hezky v teple - u českých zimních filmů. Kterým si zpříjemníte čekání na jaro vy?

15 nezapomenutelných českých komedií
15 nezapomenutelných českých komedií
16.02.2018 | České novinky

Každý národ má své poklady. A my máme české pivo, Jaromíra Jágra, staroměstský orloj - a své filmové komedie. Za hranicemi jim sice moc nerozumí, ale o to víc je my milujeme. A kdybychom měli vybrat těch nejlepších 15? Bude to setsakra těžké, vždyť jich vzniklo tolik! Ale šli jsme do toho po hlavě...

10 kultovních českých seriálů
10 kultovních českých seriálů
09.02.2018 | České novinky

… a teď nemáme na mysli na ty, které jsou tak pitomé, že se na ně nezapomíná. I v Čechách se občas urodí komediální seriál, co vás donutí nahlas hýkat smíchy, citovat hlášky a koukat na něj i po letech. Viděli jste všechny? Pomozte nám vybrat ten nejlepší.

České filmy v kinech
České filmy v kinech
03.02.2018 | České novinky

Které české filmy se právě teď hrají v kinech?