FB pixel TP pixel
Na Netflix dorazila druhá nejúspěšnější komedie roku! © TMDB

Na Netflix dorazila druhá nejúspěšnější komedie roku!

Netflix v následujících dnech hodlá přidávat nové české filmy. První vlaštovkou je komediální hit Matky, který dorazil na streamvací službu právě dnes.

České novinky

Českým filmům se během pandemie obecně daří, především pokud se jedná o komedie. Letos to dokazují dva filmové kousky. Prvok, Šampon, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla je s 91 utrženými miliony stále největším megahitem roku, a to nejen v rámci českých filmů, ale všech titulů nasazených do kin obecně. Na druhém místě je aktuálně Zátopek, který nás bude dokonce reprezentovat v bojích o letošního Oscara. Dále je mezi nejnavštěvovanějšími tituly v kinech nový Bond Není čas zemřít a už na čtvrtém místě jsou Matky. Tahle komedie byla do kin nasazena koncem června a od té doby má na kontě 300 000 diváků, kteří se přetavili ve 42 milionů utržených na tržbách. Pokud jste film dodnes minuli, můžete to aktuálně napravit díky Netflixu.

Na Netflixu či na Primě

Streamovací gigant uvádí Matky v češtině, přičemž nechybí dokonce anglické, polské a slovenské titulky. Pokud nemáte Netflix, můžete si film přehrát i ve videotéce televize Prima. Zde je snímek k vypůjčení za 59 korun na dobu 48 hodin. Příběh vypráví o čtveřici mladých žen, které každý den bojují se svým čerstvým, či již poněkud zevšednělým mateřstvím a rodinnými trampotami. Někomu může zápletka připomínat populární Sex ve městě, jen ve značně provinčním tuzemském provedení s důrazem na nenáročný tuzemský humor, který cílí primárně na ženské publikum. V hlavních rolích se představují Petra Hřebíčková, Hana Vagnerová, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková. Z mužské strany je doplňují hlavně Jiří Langmajer a Jakub Prachař.

Už 1. listopadu čekají fanoušky českého filmu na Netflixu další dvě novinky z podobného ranku. Jednak dorazí komedie Chlap na střídačku, dále se pak mohou diváci těšit na snímek Ženská pomsta.

 7 746 zobrazení  
Voyo ve stopách Netflixu: První původní seriál bude o českém vrahovi
Voyo ve stopách Netflixu: První původní seriál bude o českém vrahovi
30.09.2021 12:00:00 | České novinky

Televize Nova konečně začíná s originální tvorbou pro Voyo. Po sedmnácté řadě Ordinace v růžové zahradě nyní představuje první projekt určený ryze pro svou platformu. V minisérii Případ Roubal se dočkáme příběhu jednoho z nejslavnějších tuzemských vrahů. A čeká nás i skvělé herecké obsazení.

Český film jede! Novinka z FAMU se dostala na jeden z nejlepších festivalů
Český film jede! Novinka z FAMU se dostala na jeden z nejlepších festivalů
12.08.2021 15:00:00 | České novinky

Nový film Diany Cam Van Nguyen bude soutěžit v prestižní sekci krátkých filmů torontského festivalu.

Nejdražší film Netflixu se natáčí v Praze. Kdy a kde uvidíme filmový štáb?
Nejdražší film Netflixu se natáčí v Praze. Kdy a kde uvidíme filmový štáb?
07.07.2021 13:00:00 | České novinky

V centru Prahy se v tuto chvíli natáčí akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích. Do kdy se zde filmový štáb zdrží a jaké lokace si k natáčení vybral?

Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?
Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?
02.07.2021 10:00:00 | České novinky

Neobvyklé sci-fi podobenství Kosmonaut z Čech v hlavní roli s Adamem Sandlerem se z velké části natáčelo v Česku. Režisér snímku právě informoval, že se tato fáze natáčení nachýlila ke svému konci.