FB pixel TP pixel
HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz © HBO Max

HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz

Služba HBO Max, jak ji známe, 21. května zanikne. Na jejím místě vznikne nová služba Max, která již ztratí ikonické HBO v názvu, protože společnost Warner Bros. Discovery již nechce stavět především na obsahu slavné kabelové televize. Se změnou služby dojde i ke změně tarifů. A bohužel se dosavadním uživatelům zhorší kvalita služby.

Streaming novinky

Zatímco doposud fungovala služba HBO Max na jednom tarifu předplatného, který obsahoval většinu titulů v HD rozlišení a pouze velké seriály a filmy studia Warner Bros. byly dostupné ve 4K rozlišení s Dolby Vision a Dolby Atmos, od 21. května dojde ohledně předplatného k výrazné změně. Se zánikem HBO Max a transformací služby do projektu Max budou dostupné dvě možnosti předplatného a bohužel pro stávající předplatitele, dosavadní zákazníci nedostanou tarif Premirum, ale pouze Standard.

Cena neznámá

Služba prozatím stále neupřesnila cenovou nabídku, obecně se však očekává zdražování. U tarifu Premium jde v podstatě o stoprocentní jistotu, u tarifu Standard by vše mohlo zůstat na dosavadní výši, obzvlášť bereme-li v potaz, že služba nabídne zákazníkům horší technickou kvalitu než doposud. Co to ale znamená v detailu? Standard tarif umožní streamování na dvou zařízeních současně, přičemž obsah bude dostupný jen v HD rozlišení. Premium tarif nabídne 4 streamy současně, 4K rozlišení a Dolby Atmos tam, kde to bude možné.

Dojde tak k poněkud komplikované situaci, kdy služba Max předplatitelům zhorší kvalitu, na kterou jsou za dosavadní částku zvyklí, pokud si ale připlatí za vyšší tarif, služba nedokáže jasně říct, jaké tituly budou v dané vyšší technické kvalitě dostupné a hlavně kolik jich bude.

Sport za příplatek

Nová služba Max rovněž nabídne extra balíček Sport, za který si budou muset zákazníci – pokud budou mít zájem – připlatit ke svému zvolenému tarifu. Balíček nabídne živé vysílání kanálů Eurosport 1 a Eurosport 2, přenosy Grand Tour v cyklistice nebo tenisové Grand Slamy. O technické kvalitě těchto přenosů však stále není rozhodnuto, ví se však, že olympiáda v Paříži bude dostupná pro všechny předplatitele (tedy i pro ty bez balíčku Sport) nehledě na tarif.

Proč bude služba Max dražší než HBO? Odpověď je prostá. Max poběží na zcela nových vnitřnostech a nabídne i širší obsah společnosti Discovery, která je známá pro reality-shows a dokumenty. Otázkou samozřejmě zůstává, zda je tento obsah pro předplatitele natolik zajímavý, aby navýšení ceny akceptovali. I proto zřejmě služba prozatím váhá s odhalením nového ceníku. Už oznámení o zhoršení kvality pro stávající předplatitele však zcela jistě řadu uživatelů nepotěší. Obzvlášť pokud sledují na platformě hollywoodské blockbustery studia Warner Bros. pro které bylo dosud 4k s Dolby Atmos standardem. Protože hit Duna: Část druhá si v HD asi nikdo moc pouštět nechce.

Zdroj: Lupa.cz / Warner Bros. Discovery

 9 241 zobrazení   110 se líbí
HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem
HBO končí. Max odstartuje v květnu s dvěma tarify a sportovním balíčkem
21.03.2024 17:00:00 | Streaming novinky

A je to tady, spuštění Maxu v Česku má konečně datum. Staronové platformy se dočkáme stejně jako většina dalších států 21. května, tedy právě včas na letošní olympijské hry a novou řadu Rodu draka. Nové bude nejen jméno, ale i technický podvozek. Dostaneme hned dva různé tarify plus sportovní balíček.

HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
HBO si došlápne na neplatiče. Oznámilo brzký konec sdílení hesel
05.03.2024 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix nastavil trend a nyní ho budou ostatní hráči následovat. Zatímco studio Disney začalo bránit části uživatelů ve sdílení hesel již před několika týdny, HBO přichází s oficiálním potvrzením právě teď. Neplatícím divákům zbývá několik posledních měsíců.

Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
Smysl pro tumor je mnohem větším hitem, než se myslelo. ČT uspěla u starších i mladších diváků
01.03.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se pochlubila čísly sledovanosti svého právě ukončeného seriálu Smysl pro tumor. Data ukazují, že velkou roli u počtu diváků hraje i možnost dodatečného zhlédnutí.

Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
Netflix slaví tři nové hity s rekordní sledovaností. Bodují kriminálky i boj o přežití
21.02.2024 16:40:00 | Streaming novinky

Netflixu se nabídka konce roku 2023 a začátku roku 2024 nesmírně podařila a největší streamer světa nyní sbírá zasloužené plody úspěchu. Všechny jeho sledované kategorie totiž zažívají statistické otřesy a mění se pořadí historicky nejúspěšnějších titulů. Do vybraného klubu megahitů už kupříkladu téměř nepatří Zaklínač.