FB pixel TP pixel
Natáčení seriálového Pána prstenů začne již v létě. Co o něm víme? © TMDB

Natáčení seriálového Pána prstenů začne již v létě. Co o něm víme?

Natáčení Pána prstenů pro televizní obrazovky by mělo začít ještě letos. Místo na Nový Zéland se však štáb v srpnu vydá do Skotska, konkrétně do města Leith.

Filmové novinky

Novou sérii ze světa Pána prstenů připravuje streamingový gigant Amazon, který je připraven investovat do produkce až 1 miliardu dolarů, díky čemuž má tento plánovaný „zabiják Hry o trůny“ našlápnuto k titulu nejdražšího seriálu v televizní historii. Skotsko bylo podle Daily Record vybráno zejména proto, že zde loni úspěšně vznikla blockbusterová pecka Avengers: Infinity War. Mimo to zde Netflix točil své historické drama Outlaw King a vzniká tady také Cizinka. Natáčení seriálu ze světa Pána prstenů by tak pro skotský i celý britský filmový a televizní průmysl bylo dalším velkým triumfem.

Byť zatím přesně nevíme, kolem čeho přesně se seriál bude točit, Amazon již na svých sociálních sítích naznačil, že se děj bude odehrávat v Druhém věku Středozemě 3000 let před Pánem prstenů. Jeho představitelé rovněž zdůraznili, že i když nepůjde o remake žádné knihy ani filmu, bude seriál obsahovat postavy, které fanoušci znají a jejichž dobrodružství budou mít chuť objevovat. Uklidňujícím faktem je také to, že se na seriálu bude podílet Tolkien Estate and Trust, který dohlédne, aby byly autorovy originální texty při tvorbě respektovány. Ohledně dalších podrobností zatím Amazon odmítá poskytovat jakékoliv informace a komentáře.

Reklama  554 zobrazení   72 se líbí
Sedmilhářky: Hit HBO má nový trailer, datum premiéry 2. řady a Meryl Streep
Sedmilhářky: Hit HBO má nový trailer, datum premiéry 2. řady a Meryl Streep
16.04.2019 13:45:00 | Filmové novinky

Oblíbené drama HBO má konečně datum premiéry druhé série. Sedmilhářky se na obrazovky vrátí 9. června a aby se nám čekalo lépe, přihodila HBO i nový teaser trailer.

Star Wars seriál Mandalorian má nové fotky a unikl i trailer
Star Wars seriál Mandalorian má nové fotky a unikl i trailer
15.04.2019 15:45:00 | Filmové novinky

Víkendový event Star Wars Celebration v americkém Chicagu byl velmi plodnou událostí pro chystaný seriál ze světa Star Wars Mandalorian, který by se měl na konci letošního roku objevit na streamingové platformě Disney+. Kromě série nových fotografií se dostal ven i pirátský záznam traileru.

Hra o trůny: 1. díl 8. řady nesmyslně spěchá a loudá se zároveň
Hra o trůny: 1. díl 8. řady nesmyslně spěchá a loudá se zároveň
15.04.2019 11:30:00 | Filmové novinky

Osmá a poslední řada Hry o trůny má za sebou po téměř dvou letech a do oblak vyhecovaných očekáváních zvláštní premiéru.

Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli
Jak skončí Hra o trůny? Máme pět novinek, které jste přehlédli
14.04.2019 19:00:00 | Filmové novinky

Premiéra 8. řady Hry o trůny je doslova za rohem. Ještě předtím, než se naplno ponoříme do nových dílů a nových dějových nuancí, pojďme se podívat na několik podstatných informací o úplném závěru seriálového fenoménu ze Západozemí, které v posledních dnech vypluly na povrch.