FB pixel TP pixel
Neil Gaiman, autor Hvězdného prachu a Sandmana, se upsal Amazonu © TMDB

Neil Gaiman, autor Hvězdného prachu a Sandmana, se upsal Amazonu

V boji s Netflixem o ukousnutí co největšího streamovacího koláče, si Amazon připsal po koupi práv k Pánu prstenů a fantasy sáze Kolo času další cenný skalp a to podepsání exkluzivní dohody s Neilem Gaimanem, který pro ně bude pracovat na nových seriálech.

Filmové novinky

Tento britský literát, nyní žijící ve Spojených státech, se proslavil svými fantasy knihami odkazujícími k mytologii, legendám či různým utajeným světům. Jeho propracovaná komiksová série Sandman, líčící osudy pána snů, mu přinesla mnohá kritická ocenění a mnoho fanoušků stále dychtivě čeká na její filmové zpracování. Filmové adaptace, navíc velmi zdařilé, se naopak dočkal román Hvězdný prach, kterým si renomé získal režisér Matthew Vaughn (Kick-Ass, série Kingsman) s Charliem Coxem (Daredevil) a Claire Danes v hlavních rolích (Ve jménu vlasti). Oblíbená je i adaptace temné pohádky Koralína a svět za tajnými dveřmi natočená jako loutková stop-motion animace Henrym Selickem. Loni byla zase uvedena první řada seriálu American Gods americkou stanicí Starz (online na Amazonu), kterou ovšem opustili showrunneři Bryan Fuller (Hannibal) a Michael Green, a dle zákulisních informací se natáčení druhé sezóny o mnoho týdnů zpozdilo a zmítá se prý v chaosu.

Neil Gaiman již s Amazonem spolupracoval na adaptaci knihy Dobrá znamení, kterou napsal společně se Terrym Pratchetem. Tento žánrový mix humoristické fantasy a parodie je nyní v postprodukci a točí se kolem zrození Antikrista a příchodu Armagedonu. Minisérie bude mít šest dílů a premiéru v roce 2019. V hlavních rolích se objeví Martin Sheen (Mysterium sexu) a David Tennant (Pán času, Jessica Jones) a dle Gaimana to byla právě tato spolupráce, která ho přiměla podepsat kontrakt s Amazonem.

Reklama  205 zobrazení   16 se líbí
Black Mirror na Netflixu bude interaktivní jako český Kinoautomat
Black Mirror na Netflixu bude interaktivní jako český Kinoautomat
03.10.2018 9:05:00 | Filmové novinky

Včera vydala agentura Bloomberg zprávu, ve které uvádí, že fanoušci široce oblíbené sci-fi antologie Black Mirror nebudou muset čekat na uvedení další řady až do roku 2019, ale nové epizody budou k dispozici již letos v prosinci. Na potvrzení od Netflixu se ale stále čeká.

Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO
Poznejte svět magie v kulisách Oxfordu v novém seriálu na HBO
02.10.2018 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud holdujete seriálům jako Upíří deníky, The Originals nebo Buffy, přemožitelka upírů, nový seriál Čas čarodějnic je právě pro vás. Seriál je adaptací i u nás velmi populární stejnojmenné trilogie od autorky Deborah Harkness.

Nový komiksový seriál Titans se objeví také na našem Netflixu
Nový komiksový seriál Titans se objeví také na našem Netflixu
01.10.2018 19:19:00 | Filmové novinky

Netflix a vydavatelství DC uzavřelo novou dohodu, díky které budou moci velmi očekávaný seriál Titans sledovat lidé z celého světa. Původně se měl objevit exkluzivně na nové streamovací službě DC, ale pro země mimo USA ho bude vysílat Netflix.

V novém traileru na Daredevila se ukáže Kingpin v ikonickém bílém obleku
V novém traileru na Daredevila se ukáže Kingpin v ikonickém bílém obleku
28.09.2018 18:05:00 | Filmové novinky

Premiéra třetí řady Daredevila se kvapem blíží a Netflix své fanoušky láká v dalších stylových upoutávkách, ve které potvrzuje návrat Wilsona Fiska do Hell's Kitchen. V obou dvou ho také konečně uvidíme v jeho bílém obleku, kterým se proslavil v komiksu.