FB pixel TP pixel
Netflix konečně nabízí první seriál s českým dabingem. Stojí za zhlédnutí? © TMDB

Netflix konečně nabízí první seriál s českým dabingem. Stojí za zhlédnutí?

Odmítáte si předplatit Netflix kvůli nedostatku české podpory? Tahle záminka vám brzy odpadne. Netflix po titulcích u řady seriálů a filmů konečně přišel s českým dabingem, který nasadil u zajímavé seriálové novinky pro omladinu.

Filmové novinky

Další Young Adult seriál? Ne ledajaký!

Trinkets je další adaptací tzv. Young Adult románů, které jsou určené především současné mládeži. Hodně z tohoto trendu těží například oblíbený Riverdale a Netflix v posledních měsících uvedl hned několik žánrově spřízněných titulů, které slavily úspěch. Namátkově zmiňme To All the Boys I've Loved Before, Atypical či Sex Education. Trinkets pojednává o trojici mladých středoškolaček, které se brodí rodinnými problémy, typickými školními dramaty a obligátním problémem zapadnout mezi své vrstevníky. Zajímavé ovšem je, že se nejedná o žádné nerdky, ale pohledná děvčata, která to jen nemají v životě jednoduché.

Že Trinkets není žádná rychlokvaška, podtrhuje i obsazení a tvůrčí tým. Původní román totiž napsala Kirsten Smith, jež napsala pubertální klasiku Deset důvodů, proč tě nenávidím, a seriál vede jako showrunnerka Linda Gase, jež působila jako scenáristka geniálního nemocničního dramatu Pohotovost. V obsazení pak září Brianna Hildebrand aka Negasonic Teenage Warhead z Deadpoola, Kiana Madeira z Flashe a Quintessa Swindel z Granada Nights. Papírové kvality pak potvrzují první recenze, v nichž se chválí solidně vystavěné drama, komplexní postavy a hlavně parádní herecké výkony ústřední trojky.

Bude dabovaný obsah narůstat?

Ano, bude. Podle našich interních informací Netflix doslova obsadil dabingová studia, a tak by měl český jazykový obsah nadále utěšeně narůstat. Neustávají přitom ani práce na titulcích, kdy nově otitulkované tituly přibývají každý den hned u několika seriálových či filmových kousků. Jen za poslední dny jsme se dočkali české podpory u sci-fi seriálu Altered Carbon, animáku Emoji ve filmu (dabing), drogového dramatu Narcos: Mexico, kulinářské The Chef Show, thrilleru Black Spot či sci-fi I am Mother a Blade Runner 2049.

 1 092 zobrazení   16 se líbí
10 filmových novinek na rozpálený červnový víkend
10 filmových novinek na rozpálený červnový víkend
14.06.2019 14:55:00 | Filmové novinky

Ačkoli letní počasí nabádá spíše k návštěvě koupaliště, občas neuškodí ani zavřít se doma s dobrou filmovou novinkou. Meteorologové navíc v půlce víkendu předpovídají vydatné deště a prudké ochlazení, a tak se nebojíme, že by vám následující desítka online novinek nepřišla vhod!

Stranger Things 3 prý mixuje to nejlepší z předchozích řad
Stranger Things 3 prý mixuje to nejlepší z předchozích řad
14.06.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Hvězda seriálu Stranger Things Finn Wolfhard, který hraje postavu Mikea Wheelera, láká fanoušky na třetí řadu, a zdůrazňuje, že se můžeme těšit na důslednější propojení humoru z první série s hororovými prvky té druhé.

HBO na Emmy za nejlepší scénář nominovala finále Hry o trůny
HBO na Emmy za nejlepší scénář nominovala finále Hry o trůny
13.06.2019 12:00:00 | Filmové novinky

HBO zveřejnila své nominace Hry o trůny pro letošní ceny Emmy. A stejně jako Branovi pomohl „správný příběh“ ke zvolení králem i s minimem vůdcovských zkušeností, Hra o trůny zřejmě spoléhá, že příběh o poslední řadě veleúspěšné fantasy série jí ceny vynese tak nějak automaticky.

Co může za propadák X-Men: Dark Phoenix? Konečně známe odpovědi
Co může za propadák X-Men: Dark Phoenix? Konečně známe odpovědi
12.06.2019 11:00:00 | Filmové novinky

Poslední štace slavných mutantů pod záštitou studia 20th Century Fox se vůbec nepovedla. Kritiky jsou zdrcující a tržby doslova tragické. Web Deadline a jeho špioni v kuloárech objevili, co se tentokrát pokazilo.