FB pixel TP pixel
Netflix opět rekordně roste a otevírá další pobočky v Evropě © TMDB

Netflix opět rekordně roste a otevírá další pobočky v Evropě

Po druhém čtvrtletí roku 2018, kde byl nárůst předplatitelů nižší než se očekávalo, je Netflix opět na koni a analytické předpovědi tentokrát naopak téměř o třetinu překonal s doposud nejvyšším nárůstem. A nedávno také otevřel dvě nové pobočky v Paříží a Madridu.

Streaming novinky

Tento streamovací gigant a největší internetová televize si navýšením o 7 milionů předplatitelů polepšila na stávajících 137 milionů, což je o 25 procent více než touto dobou v roce 2017. V USA činil nárůst přes jeden milion uživatelů a ve zbytku světa necelých šest. Netflix vydal zprávu, ve které oznamuje, že za celý rok 2018 očekává navýšení o necelých 29 milionů předplatitelů. Tohle vše se také odráží na růstu akcií Netflixu, které letos v USA patřily mezi nejziskovější a po ohlášení dosahovaly růst až o 17 procent.

Netflixu se tak snad pomalu vyplácí obří investice do vlastního obsahu. V průběhu roku Netflix aktualizoval své výdaje na rok 2018, když ohlásil, že v tomto roce investuje do obsahu své videotéky ohromujících 13 miliard dolarů, z toho 85 procent této částky patří filmům a seriálům z jejich vlastní produkce. Do vlastních investic patří například snových 300 milionů dolarů za podepsání smlouvy s producentem Ryanem Murphym nebo 100 milionů dolarů pro Jerryho Seinfelda a podle investic do dalších let to nevypadá, že by Netflix začal šetřit. Zisk společnosti se zvýšil z loňských 129 milionů na letošních průběžných 402 milionů.

Netflix opět rekordně roste a otevírá další pobočky v Evropě © TMDB

Netflix se také rozhodl více dupnout na rozvoj v Evropě. Doposud řídil veškeré operace z evropské centrály v Amsterdamu a k dispozici měl ještě malou kancelář v Londýně. V průběhu září oznámil otevření hned dvou dalších evropských poboček. První má být v Paříží a má se otevřít ještě do konce roku, druhá bude v Madridu a otevře se příští rok. Obě dva kanceláře mají určené především pro podporu národních filmů a seriálů. Ve francouzské koprodukci natočil Netflix například krimi The Forrest či drama Marseille, chystá více než 10 nových francouzských filmů a seriálů včetně sci-fi Osmosis. Se španělskými pořady má také zkušenosti, pro svět exkluzivně zakoupil La casa de papel (a bude sám produkovat jeho druhou sérii) nebo La catedral del mar, nově také uvedl zcela původní španělský seriál Elite.

Pro Netflix je natáčení evropských seriálů a filmů dobrý způsob, jak si jednak předcházet náročné evropské publikum, o které musí tvrdě bojovat, zároveň tím také bude díky novým produkcím úspěšně plnit chystanou normu EU o množství evropské produkce v nabídce. Netflix už nyní přispívá do národních pokladen v Německu a nově ve Francii, podle všeho se podobný příspěvek chystá i ve Španělsku. A jak se Netflix divá na Střední Evropu? Je velmi aktivní v Polsku, kde točí první ryze polský seriál 1983 a bude zde také natáčet z větší části velmi očekávaného Zaklínače. O české lokalizací zatím nikde nepadlo ani slovo, pořád se tak musíme spokojit pouze zhruba s 250 tituly (z více než 4.000), které mají českou podporu. V pátek ale Netflix uvede Haunted - první seriál, který se natáčel kompletně v Česku.

 382 zobrazení   17 se líbí
EU chce po Amazonu či Netflixu více evropských filmů, kolik to bude práce?
EU chce po Amazonu či Netflixu více evropských filmů, kolik to bude práce?
09.10.2018 16:45:00 | Streaming novinky

Evropská unie vytáhla do boje za národní kinematografie a chce, aby služby jako Netflix či Amazon nabízeli v jednotlivých filmech více domácích filmů a seriálů. Chce dokonce určit kvótu 30 % pro podíl takových titulů. Co to znamená a jaký je současný stav nabídky všech půjčoven?

Na Amazon Prime se objevily první české filmy, přibylo titulů s češtinou
Na Amazon Prime se objevily první české filmy, přibylo titulů s češtinou
01.10.2018 9:00:00 | Streaming novinky

Dlouhé měsíce se okolo Amazon Prime nic nedělo, ale poslední týdny se situace změnila. V nabídce se objevily první tituly od českých distributorů, a to včetně prvního českého filmu - Láska je láska. Titulky či dabing mají nově další zajímavé filmy - ostatně podívejte se na náš přehled.

HBOGO prudce zlevnilo, stojí jen 129 Kč. Chystá se cenová válka?
HBOGO prudce zlevnilo, stojí jen 129 Kč. Chystá se cenová válka?
25.09.2018 19:00:00 | Streaming novinky

Potichu a bez velké reklamy se změnila cena za měsíční předplatné za službu HBOGO. Místo 199 Kč stojí jen 129 Kč a stává se tak nejlevnější online službou na českém trhu. Vzhledem ke kvalitě nabídky a stoprocentní české podpoře se tak stává bezkonkurečně nejlepší nabídkou. Znamená tato akce chystanou válku s Netflixem?

Evropský parlament schválil směrnici proti pirátům i vyhledávačům
Evropský parlament schválil směrnici proti pirátům i vyhledávačům
13.09.2018 | Streaming novinky

Evropský parlament včera schválil novou podobu směrnice o autorském právu. V posledních měsících bylo okolo ní hodně živo, řešila se budoucnost novinářů, úložišť, filmů i svobody na internetu. O čem celá směrnice je, proč je kontroverzní a co se bude nyní díl dál?