FB pixel TP pixel
Netflix ukončuje podporu AirPlay. Mohou za to jen technická omezení? © TMDB

Netflix ukončuje podporu AirPlay. Mohou za to jen technická omezení?

Pro každého, kdo má zařízení od Applu a předplatné od Netflixu, byl AirPlay šikovný nástroj na streamování obsahu z jednoho zařízení do druhého. Netflix se ovšem z důvodu technických omezení rozhodl dále tuto službu nepodporovat.

Streaming novinky

Od roku 2013 byl Netflix kompatibilní s AirPlay od společnosti Apple a uživatelé si tak mohli posílat obsah z jejich iOS telefonu nebo tabletu do Apple TV. Tato podpora v minulých dnech ustala. Netflix toto ukončení potvrdil a zdůvodnil technickými omezeními. Posléze se podrobněji vyjádřil, že ukončení funkce je způsobeno tím, že AirPlay nyní umožňuje přístup na televizory třetích stran a nelze tak rozlišit jednotlivá zařízení. Nelze tedy zjistit, jestli AirPlay posílá obsah do Apple TV, nebo jiného zařízení. Netflix tak prý nadále nemůže garantovat a kontrolovat výslednou kvalitu a zajistit tak uživatelsky nejvyšší možný komfort.

Netflix ukončuje podporu AirPlay. Mohou za to jen technická omezení? © TMDB

Nedávno pak Apple přinesl ve funkci AirPlay 2 podporu televizí třetích stran, například Sony, LG nebo Samsung. O samotnou podporu uživatelé nepřijdou. Netflixovská aplikace v iOS zůstává a je ve všech těchto TV zařízeních dostupná. Pro mnoho majitelů iOSu se ovšem jedná o snížení jejich uživatelského pohodlí. Živě se také spekuluje, že je to od Netflixu krok v boji o streamovacího diváka. Apple na svém nedávném Keynote představil svou streamovací službu TV+, která se přidala k velkému konkurenčnímu boji na poli streamovacích televizí a zároveň představila i službu Apple TV Channels, která má sdružovat mnoho kanálů, do nichž se ovšem Netflix nepřidal. V prosinci loňského roku zase Netflix zrušil možnost vytvoření konta přes iOS aplikaci. V tuto chvíli nelze říci, jestli se podpora funkce AirPlay od Netflixu v budoucnu obnoví.

 236 zobrazení   1 se líbí
Disney + se spouští v USA v listopadu, v roce 2020 bude u nás
Disney + se spouští v USA v listopadu, v roce 2020 bude u nás
12.04.2019 | Streaming novinky

Včera pořádala společnost Disney prezentaci pro současné i budoucí akcionáře a součástí také byla prezentace o nové streamovací službě Disney+. Po měsících spekulací bylo odhaleno, kdy přesně bude služba spuštěna, kolik bude stát, co na ní všechno bude a jaká bude její expanze. A konečně víme, kdy bude v Česku.

Netflix začíná zdražovat v Evropě. Kdy přijde na řadu Česko?
Netflix začíná zdražovat v Evropě. Kdy přijde na řadu Česko?
11.04.2019 16:00:00 | Streaming novinky

Poté, co minulý rok zvýšil cenu dvou ze tří druhů předplatného v USA, se Netflix odhodlal ke zdražení také v Evropě. Na začátku roku testoval zvýšení ve Velké Británii. Nyní se zdá, že bude plošně zdražovat v Německu či Rakousku.

České titulky na Netflixu už má více než 500 pořadů, jen včera přibylo 60!
České titulky na Netflixu už má více než 500 pořadů, jen včera přibylo 60!
02.04.2019 9:00:00 | Streaming novinky

Ne, to není apríl. Netflix včera opravdu přidal českou podporu k téměř 60 titulům, celkový počet už tak překročil 500 kousků a v součtu tedy více než 10 % nabídky. Poslední týdny se tempo překladů stále zrychluje a přibývají mezi nimi kromě přejatých filmů také seriály z původní tvorby Netflixu.

Shrnutí všech novinek o Apple TV, Apple TV Channels a Apple TV+
Shrnutí všech novinek o Apple TV, Apple TV Channels a Apple TV+
26.03.2019 | Streaming novinky

Apple včera na velmi očekávané Keynote představil své služby, kterými chce vstoupit do přímého boje s Netflixem, HBO a dalšími. Po našem komentovaném livestream jsme shrnuli ty nejdůležitější věci do jednoho článku. Ukážeme vám, jaké rozdíly jsou mezi jednotlivými novinkami a které nové seriály Apple chystá.