FB pixel TP pixel
Netflixovské oscarové želízko Roma má finální trailer © TMDB

Netflixovské oscarové želízko Roma má finální trailer

Jeden z nejoceňovanějších letošních filmů dostal od Netflixu plnohodnotný trailer a přesvědčuje nás o svých kvalitách. Podmanivá hudba doprovázející působivé černobílé kamerové jízdy a kompozice s charakterními postavami slibují nádhernou podívanou.

Filmové novinky

Roma vypráví příběh domácí služebné Cley (Yalitza Aparicio), žijící v Mexico City na počátku sedmdesátých let. Cleo pracuje pro středostavovskou rodinu vedenou Sofií (Marina de Tavira) a na pozadí jednoho roku a probíhajících událostí v hlavním městě Mexika sledujeme jejich rozvíjející se vztah. Jednoznačné vítězství na festivalu v Benátkách a skóre 99% kladných recenzí na serveru Rotten Tomatoes při 85 kladných a jediné záporné, vzbuzuje už dopředu úctu a může nakonec vytvářet i přílišná očekávání. Film Roma, který její režisér Alfonso Cuarón popsal jako svůj dosud nejosobnější projekt, se tři týdny před svým online uvedením na platformách Netflixu, dočká omezeného uvedení v kinech.

Jak jsme již dříve uvedli, důvodem jsou oscarové spekulace a nabitý předvánoční program kin. Netflix se tak snaží, aby jejich dosud největší oscarová šance nezapadla. Šance Romy nezůstávají pouze u Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film, ale spekuluje se, že jsou i poměrně velké vyhlídky na zisk nominace pro nejlepší film. To by byl pro Netflix průlom, loni získal v soutěži čtyři nominace ve vedlejších kategoriích za jižanské drama Mudbound a vítězství pro nejlepší dokument získal náhled do problematiky dopinku Icarus. Průlom by to byl i pro latinskoamerické filmy, které dosud nominaci za nejlepší film nikdy nezískaly. Předplatitelé Netflixu budou mít možnost posoudit kvality Cuarónova festivalového hitu 14. prosince.

© TMDB

Roma

Roma | USA | 2018 | Drama | Vztahy

Mexico City, kde v 70. letech během jednoho roku sledujeme semi-autobiografický příběh jedné obyčejné středostavovské rodiny. Hrají: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Carlos Peralta, Marco Graf, Daniela Demesa, Nancy García García

 77 %
Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | od 14. 12. 2018
 105 zobrazení   2 se líbí
Konečně víme, kdy se bude vysílat závěrečná řada Hry o trůny
Konečně víme, kdy se bude vysílat závěrečná řada Hry o trůny
13.11.2018 20:10:00 | Filmové novinky

Dnes vydaný poutavý teaser, který rytmicky rekapituluje atraktivní a zlomové momenty odvysílaných epizod, na svém konci odhaluje duben jako termín, na který se všichni fanoušci této epické fantasy jistě těší.

Mauglí bude mít premiéru na Netflixu ještě letos: 7. prosince!
Mauglí bude mít premiéru na Netflixu ještě letos: 7. prosince!
08.11.2018 8:40:00 | Filmové novinky

Před třemi měsíci oznámil Netflix, že kupuje pro sebe film Mauglí, který měl jít původně tento rok do kin. Nyní vypustil novou ukázku a oznámil také datum premiéry - 7. prosince.

Chystá se celovečerní film podle seriálu Breaking Bad
Chystá se celovečerní film podle seriálu Breaking Bad
07.11.2018 15:10:00 | Filmové novinky

Krátce po našem oznámení o rozbíhajícím se natáčení filmu k seriálovému westernu Deadwood, se objevila podobná zpráva, která pro změnu potěší fanoušky seriálového krimi dramatu Perníkový táta. S velkou pravděpodobností vznikne film z tohoto seriálového světa.

Deadwood po letech zakončí na HBO osudy svých postav filmem
Deadwood po letech zakončí na HBO osudy svých postav filmem
06.11.2018 14:00:00 | Filmové novinky

Dvanáct let po skončení poslední epizody seriálu, který má na kontě ceny Emmy či Zlatý Glóbus, odstartovalo natáčení filmu, ve kterém by se fanoušci měli dočkat starých známých postav a důstojného zakončení.