FB pixel TP pixel
Novinka Amazonu umožní společné streamování filmů až pro 100 lidí © TMDB

Novinka Amazonu umožní společné streamování filmů až pro 100 lidí

Vzpomínáte ještě na nadšenecké rozšíření Netflixu, které vám umožnilo sledovat film na dálku s přáteli a komunikovat pomocí společného chatu? Nyní se nápadu chopil Amazon, který ho do své služby Prime Video implementuje.

Streaming novinky

Sledujte oblíbený film společně s přáteli

Jestli koronavirus něco dokázal, pak zdůraznit lidskou schopnost kreativity a přizpůsobení se situaci. Nemohli jste chodit s přáteli do kina? Nevadí. Stáhněte si rozšíření do prohlížeče a můžete sledovat na dálku filmy na Netflixu. Velmi populární se takto stalo rozšíření Chromu Netflix Party, které jsme během pandemie hojně využívali i v redakci. Šikovnou fíčurou se inspirovala i řada dalších firem a nyní se přidal rovněž gigant Amazon se svou SVOD službou Prime Video.

Novinka Amazonu umožní společné streamování filmů až pro 100 lidí © TMDB

Pro tu vymyslel své nativní řešení s názvem „Watch Party“, které je v podstatě úplně stejné jako zmíněná fíčura Netflix Party. Jakmile se zalogujete do svého účtu na Amazon Prime Video, dostanete kromě klasického přehrání filmu možnost sledování s přáteli. Po zvolení této varianty získáte link, který nasdílíte přátelům (majícím předplatné na Amazonu) a můžete společně sledovat zvolený film a chatovat u toho.

Zatím pouze v USA

Má to ovšem jeden háček. Amazon Prime Video není mimo USA, kde je služba jednou z nejpopulárnějších SVOD služeb, kdovíjak oblíbená. Watch Party je tak zatím aktivní pouze pro diváky v USA, kde pandemie stále utěšeně pokračuje a zatím se nezdá, že by měla brzy skončit. Pokud se ale Watch Party osvědčí, není důvod ji nezahrnout i do ostatních regionů. Ostatně Amazon tuto funkci testuje už od dubna díky Twitchi a zdá se, že se jedná o vychytávku, která lidi baví. Vždyť za poslední týdny přišel se svou variantou i startup Scener pro sledování HBO, anebo jiná americká služba Hulu. Ta nabízí sledování naráz až 8 lidem. Amazon je v tomto směru docela ambiciózní. Chatovací místnost totiž umožňuje přístup až 100 divákům. A to už jsme na velikosti ne-zas-tak malého kinosálu.

Novinka Amazonu umožní společné streamování filmů až pro 100 lidí © TMDB

Nabízí se tedy logicky otázka: Zkoušeli jste během pandemie Netflix Party? A přijde vám chatování s přáteli během sledování filmu jako dobrý způsob filmové zábavy? Jak jsem již zmiňoval, v redakci jsme aplikaci hojně využívali. Musíme ale uznat, že nám přišla dobrá jen v případě již dříve viděných filmů, které jsme si chtěli zopakovat a měly opravdový párty potenciál, takže prioritou byly oblíbené blockbustery nebo komedie. U prvně viděných a náročnějších filmů byl tento způsob sledování spíše rušivý.

Reklama  211 zobrazení   3 se líbí
Kam se hrabou Watchmen. Perry Mason je nejsledovanější debut HBO za 2 roky
Kam se hrabou Watchmen. Perry Mason je nejsledovanější debut HBO za 2 roky
24.06.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Kabelová a online televize HBO právě uvedla první díl své nové detektivní série Perry Mason a sama musí být pravděpodobně překvapena počtem lidí, kteří se rozhodli zasednout k obrazovkám.

YouTube to balí. Jeden z nejlepších seriálů současnosti míří na Netflix!
YouTube to balí. Jeden z nejlepších seriálů současnosti míří na Netflix!
23.06.2020 | Streaming novinky

Třikrát hurá. Seriál Cobra Kai, který volně navazuje na události původního filmu Karate Kid mění svůj domov na YouTube za nový naleštěný obývák Netflixu. YouTube tímto krokem definitivně končí s originálními pořady.

HBO Max stahuje kvůli rasismu Jih proti Severu. Problém řeší i další služby
HBO Max stahuje kvůli rasismu Jih proti Severu. Problém řeší i další služby
11.06.2020 15:00:00 | Streaming novinky

Vyhrocená situace ve Spojených státech nutí zaujmout postoj i tamní zábavní průmysl. Proto v tuto chvíli diváci na HBO Max neuvidí klasickou romanci Jih proti Severu či na Netflixu komediální seriál Malá Velká Británie.

Kinařům má skončit éra časové exkluzivity. Situace je neudržitelná
Kinařům má skončit éra časové exkluzivity. Situace je neudržitelná
02.06.2020 | Streaming novinky

Americký analytik Robert Fishman tvrdí, že nynější devadesátidenní promítací období mezi kinopremiérou a uvedením online je nadále neudržitelné a kinaři o svou výlučnost s velkou pravděpodobností přijdou.