FB pixel TP pixel
Velké finále nejlepšího krimi seriálu Netflixu má trailer a datum premiéry © Netflix

Velké finále nejlepšího krimi seriálu Netflixu má trailer a datum premiéry

Netflix v nové upoutávce konečně oznamuje datum premiéry posledních sedmi dílů ceněného kriminálního thrilleru Ozark. Jak se završí osudy rodiny Byrdových?

28. 2. 2022 13:00 | Filmové novinky

Herec Jason Bateman, který v roli producenta stojí za temnou seriálovou peckou Ozark, dokázal při jeho premiéře před pěti lety mnohé diváky překvapit jednak svým koncentrovaným herectvím, jednak precizním uchopením jím režírovaných dílů. Jeho fanoušci zvyklí především na Batemanovy seriálové a filmové komediální role, jako Arrested Development či Šéfové na zabití, mohli být mírně v šoku. Že ale nešlo o náhodu, potvrdily svou kvalitou další řady Ozarku a také kingovské mysteriózní krimi od HBO Outsider, na kterém se Bateman režijně i herecky podílel. Vytříbené temné drama Ozark zaujalo předplatitele kromě Batemanovy účasti i dalšími podmanivými hereckými party v podání Laury Linney a Julie Garner a v neposlední řadě také silným scénářem plným překvapivých zvratů.

Ozark je mnohými kvůli zvolenému žánru, podobným příběhovým rysům i pro svou vysokou kvalitu brán jako nástupce oceňovaného Perníkového táty, kdy ale na místo středoškolského učitele sledujeme počínání finančního poradce Martyho Byrda (Jason Bateman). Ten se kvůli pletkám s mexickým kartelem musel odstěhovat se svou rodinou z Chicaga do rekreační oblasti u jezera Ozark, aby se zde vypořádal se svými problémy a nakonec vybudoval impérium na praní peněz. Probíhající čtvrtá finální řada byla rozdělena na dvě poloviny o sedmi dílech. Prvních sedm epizod jsme mohli vidět na konci ledna, závěrečných sedm, na které právě láká Netflix v nové upoutávce, bude k dispozici 29. dubna.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Podívejte se do zákulisí krvavého návratu Vikingů od Netflixu
Podívejte se do zákulisí krvavého návratu Vikingů od Netflixu
27.02.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Na Netflix dorazilo očekávané pokračování ságy Vikingů a streamovací služba představila pohled za kulisy, který blíže představuje postavy nového seriálu.

Které fantasy seriály Netflixu budou pokračovat? Máme seznam
Které fantasy seriály Netflixu budou pokračovat? Máme seznam
25.02.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Po sumarizaci seriálových a filmových fantasy novinek, jež si Netflix pro příští týdny a měsíce chystá pro své předplatitele, zbývá prozkoumat, které fantasy seriály se dočkají další řady.

Potvrzeno! Marvelovky z Netflixu našly nový domov a znají datum premiéry
Potvrzeno! Marvelovky z Netflixu našly nový domov a znají datum premiéry
24.02.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Konečně s určitostí víme, že Daredevil a další marvelovské hity Netflixu nebudou někde zavřené v trezoru, ale budou divákům dostupné. Známe dokonce i datum premiéry.

14 nových fantasy filmů, které již brzy uvidíme na Netflixu
14 nových fantasy filmů, které již brzy uvidíme na Netflixu
24.02.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Vedle připravovaných fantasy seriálů chystá Netflix pro své předplatitele samozřejmě i hromadu filmových novinek plných magie, kouzelníků a mytických stvoření. Zahrají si v nich takové hvězdy jako Charlize Theron, Will Smith nebo Jason Momoa.