FB pixel TP pixel
Pán prstenů je nejdražší seriál všech dob! 4krát dražší než Hra o trůny © TMDB

Pán prstenů je nejdražší seriál všech dob! 4krát dražší než Hra o trůny

Amazon zaplatil jen za práva na zfilmování příběhů ze světa Středozemě mohutných 250 milionů dolarů. A do kompletní první řady napumpuje ještě mnohem více. První řada očekávaného seriálu vyjde na čtyřnásobek jakékoli řady Hra o trůny.

Filmové novinky

Investice předem

Prequel Pána prstenů se tudíž stane nejdražším seriálem všech dob a celkově má seriál stát 1 miliardu dolarů. Že vám to matematicky nevychází? Pojďme si náklady na nový seriál trochu rozkouskovat. 500 milionů pro první řadu zní samozřejmě extrémně. Avšak jen do momentu, než si spočítáte, že Amazon natočí hned 20 epizod. První řada tak sice stále bude nejdražším seriálem vůbec, ale rozpočet na jeden díl bude již jen dvojnásobný oproti Hře o trůny. Do první řady pak samozřejmě budou utopené ve fixní náklady, jakými jsou stavby lokací, výroba zbraní, brnění, kostýmů, masek a tak dále. Amazon tak v podstatě nacpe většinu peněz do seriálu předem, aby vytvořil uvěřitelný fikční svět, jenž se vizuálem vyrovná filmové sérii.

5 řad a štědré pobídky

Vzhledem k velkým investicím na počátku tudíž bude mít seriál velkou část produkčního zázemí připravenou na další roky, kde je velmi pravděpodobné, že počty epizod klesnou na obvyklých 10 kousků. Ty už by pak stály při předpokládaném počtu dalších 4 řad zhruba 425 milionů dolarů. Zde už se dostáváme k rozpočtu, který je víceméně srovnatelný se zmíněným megahitem o dracích, incestech a lidech, co nic neví, od HBO. Plán je to bezpochyby ambiciózní a Amazon očividně velmi spoléhá na sílu značky, která by mu měla přinést enormní množství předplatitelů. Navíc se může opřít o štědré pobídky, kdy mu z Nového Zélandu přiteče hned čtvrtina rozpočtu zpět do peněženky. Tak doufejme, že mu tahle sázka na Prsten moci vyjde a Sauronův výrobek ho - jako své předchozí majitele - nezradí. Ačkoli je Tolkienovo dílo věhlasné, značku poslední filmy série přece jen trochu pošramotily a je otázkou, jestli je hype dostatečně silný, aby podobné investice byly pro Amazon výnosné. Jedno je nicméně jisté, první řada se bude hodně snažit, aby nám vypálila bulvy a trumfla všechno, co jsme dosud na televizní obrazovce viděli. Doplňme, že se aktuálně stále natáčí a Amazon ještě stále doufá, že by premiéru mohl stihnout na konci letošního roku.

Reklama  4 926 zobrazení   398 se líbí
Wonder Woman 1984 je konečně online i s českým dabingem
Wonder Woman 1984 je konečně online i s českým dabingem
15.04.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Necelý měsíc po vydání Ligy spravedlnosti Zacka Snydera se tuzemské HBO vytasilo s dalším DC snímkem. V nabídce HBO GO ode dneška exkluzivně najdeme Wonder Woman 1984 s českým dabingem.

Jak se povedl nový Mortal Kombat? První reakce diváků jsou tady
Jak se povedl nový Mortal Kombat? První reakce diváků jsou tady
15.04.2021 13:50:00 | Filmové novinky

Pomalu vycházejí první reakce na novou a velmi očekávanou adaptaci slavné videoherní série Mortal Kombat. A fanoušky může uklidnit, že recenzenti vesměs snímek chválí: především pro stylovou akci i věrnost herní značce.

Ach můj bože. Všechny díly Přátel jsou konečně legálně online s dabingem
Ach můj bože. Všechny díly Přátel jsou konečně legálně online s dabingem
15.04.2021 11:30:00 | Filmové novinky

Je to tady! Po měsících čekání je partička milovaných Přátel konečně znovu dostupná legálně online a rovnou s českým i slovenským dabingem.

Konec srandy. Tříminutová ukázka Rychle a zběsile 9 bere auta do vesmíru!
Konec srandy. Tříminutová ukázka Rychle a zběsile 9 bere auta do vesmíru!
14.04.2021 17:50:00 | Filmové novinky

Roky jsme si dělali legraci, že za vlasy přitažená sága o rychlých autech, lepých děvách a proslovech o rodině už může vyrazit leda do vesmíru. A tvůrci nás vzali za slovo!