FB pixel TP pixel
Petice fanoušků GoT volá po předělání 8. řady a má již přes 300 000 podpisů © TMDB

Petice fanoušků GoT volá po předělání 8. řady a má již přes 300 000 podpisů

Fanoušci již od prvního dílu vyjadřují svou nespokojenost s 8. řadou seriálu Hra o trůny. Nyní jeden z nich vytvořil petici, která volá po předělání 8. řady s jinými tvůrci. Seriál, který svou pouť začal 17. dubna 2011, za pár dní skončí, ale zatím se zdá, že finále nezanechá fanoušky spokojené.

Filmové novinky

Popularita seriálu v posledních několika řadách mírně poklesla, což je v seriálové branži popravdě zcela normální jev. Žádná předchozí řada se však nesetkala s tak velkým množstvím kritiky, jako ta poslední. Ani se nestala terčem tolika posměšných meme, které ve 4. díle odstartovala aféra „Starbucks kelímku“. A žádný z předchozích 71 dílů dosud nesklidil tolik hněvu, jako poslední 5. díl, který obdržel na Rotten Tomatoes nejhorší hodnocení v historii seriálu.

Nyní se na petičním portále Change.org objevila petice, která vyzývá HBO, aby 8. řadu Hry o trůny předělala pod taktovkou „kompetentních scenáristů“. Ve chvíli, kdy tento text vzniká, petice, která měla ještě včera pouhých 17 000 podpisů, již překonala hranici 300 000 autogramů.

Petice fanoušků GoT volá po předělání 8. řady a má již přes 300 000 podpisů © TMDB

Petici vytvořil jistý Dylan D., který ji zdůvodnil slovy: „David Benioff a D.B. Weiss dokázali, že jsou žalostně nekompetentní scenáristé, pokud nemají k dispozici zdrojový materiál (tj. knihy), o který se mohou opřít. Tento seriál si zasluhuje poslední řadu, která dává smysl. Podkopejte má očekávání a udělejte to, HBO!“ Další fanoušek Dugan dodal: „Nechci tyhle dva vidět ani nikde v blízkosti Star Wars. Tohle bylo hrozné,“ čímž reagoval na aktuální informaci, že Benioff a Weiss se zhostí napsání dalšího Star Wars filmu, který bude následovat po epizodě IX Rise of the Skywalker.

Jak ukazují čísla i komentáře, fanoušci tuto petici berou smrtelně vážně. Zároveň zdůrazňují, že je mířena pouze proti zmíněné dvojici tvůrců, která stojí za scénářem. Jeden z fanoušků s nickem Navid AOK pod petici napsal: „Tato petice neznevažuje obsazení ani štáb. Má problém pouze s D.B. Weissem a Davidem Benioffem. Ti, kteří ji vytvořili a podepsali, oceňují veškerou tvrdou práci, kterou herci, režiséři, skladatelé, stavitelé, maskéři, kostyméři i CGI umělci a stovky dalších lidí odvedli. Jsme vděční, že díky nim mohl tento seriál vzniknout. Byli ve své práci úžasní a my je za to respektujeme a přejeme jim vše nejlepší do budoucna. Co však nerespektujeme, neoceňujeme a za co nejsme vděčni, je bezcitná ignorance, arogance a lhostejnost, s jakou se D.B. Weiss a David Benioff zachovali k poslední řadě, jak zmasakrovali dějové linky postav, hlavní děj a jeho tempo, jak provedli zcela nesmyslná scenáristická rozhodnutí jen za účelem šokovat, přehnaně dramatizovat a co nejdříve seriál ukončit. [. . .]“

Petice fanoušků GoT volá po předělání 8. řady a má již přes 300 000 podpisů © TMDB

Reálně samozřejmě nelze očekávat, že by taková petice opravdu mohla zafungovat. Mimo skutečnost, že podobné petice zafungují jen výjimečně, by HBO předělání celé série Hry o trůny stálo příliš mnoho peněz. Všichni herci by navíc museli být k dispozici a ochotni vše předělat, což je vzhledem k jejich ukončeným či končícím smlouvám silně nepravděpodobné.

Podobně rozzuřené fanoušky si již HBO užila v roce 2014 při poslední řadě seriálu True blood - Pravá krev, který byl rovněž inspirován romány, konkrétně literární sérií The Southern Vampire Mysteries autorky Charlaine Harris. I tehdy byla stanice bombardována kritikou, avšak HBO nepatří mezi ty, kteří nátlaku diváků podléhají. Poslední díl True Blood však nakonec některé z nespokojených fandů uspokojil a stále existuje naděje, že poslední díl Hry o trůny dokáže to samé.

 1 560 zobrazení   250 se líbí
HBO zveřejnila poslední fotografie Hry o trůny a fanoušci spekulují o 2. řadě
HBO zveřejnila poslední fotografie Hry o trůny a fanoušci spekulují o 2. řadě
16.05.2019 13:00:00 | Filmové novinky

Už za pár dní skončí jedna velká kapitola v historii seriálové zábavy, když HBO odvysílá úplně poslední díl veleúspěšného fenoménu Hra o trůny. Televize nyní naposledy zveřejnila promo fotografie k následujícímu dílu a fanoušci se stále nemohou dohodnout.

Nový Star Wars film natočí tvůrci Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss
Nový Star Wars film natočí tvůrci Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss
15.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Výkonný ředitel Disney Bob Iger oficiálně potvrdil, že nový film ze světa Star Wars, který přijde do kin v roce 2022, připraví tvůrci legendárního fantasy seriálu Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss.

Herec z Hry o trůny tvrdí, že G.R.R. Martin již dokončil 6. a 7. knihu
Herec z Hry o trůny tvrdí, že G.R.R. Martin již dokončil 6. a 7. knihu
14.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Seriál Hra o trůny odvysílá svůj poslední díl už za týden, ale je možné, že fanoušky krátce poté čeká ještě jedno obrovské překvapení. Jeden z herců seriálu totiž tvrdí, že George R.R. Martin již 6. a 7. knihu napsal a po domluvě s HBO nyní čeká s vydáním na konec seriálu.

Komedie Unbreakable Kimmy Schmidt dostane interaktivní speciál
Komedie Unbreakable Kimmy Schmidt dostane interaktivní speciál
14.05.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Tři měsíce po odvysílání čtvrté řady seriálu Unbreakable Kimmy Schmidt, který oblíbenou bláznivou komedii uzavřel, potěšil fanoušky Netflix potvrzením speciálního interaktivního dílu.