FB pixel TP pixel
Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy © TV Nova / Voyo

Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy

Televize Nova zažívá velké víkendové obrození. V sobotu večer zazářil vracející se Superlov s Ondřejem Sokolem a v neděli se vyšvihl Jakub Štáfek v dříve odepisované kriminálce Policie Hvar. Novinka Primy naopak zůstala za očekáváním.

České novinky

Krimi komedie Policie Hvar je na televizních obrazovkách již několik týdnů a zpočátku se rozhodně nezdálo, že by mohla vyhrávat sledovanost nedělního večera. Seriál s Jakubem Štáfkem a Alžbetou Ferencovou po svém startu kontinuálně ztrácel diváky a v jeden moment padl i pod 600 000 sledujících. Jenže konec seriálu Smysl pro tumor znamenal vzepětí, které nyní pošťouchl i konec seriálu Sedm schodů k moci na Primě. Zdá se totiž, že diváci zahájili přesun na nováckou kriminálku, která si tak polepšila na již velmi pěkných 740 000 diváků.

Za očekáváním je naopak start seriálu Vytoč mého agenta na Primě, kde se nepovedlo urvat další hit jako Sedm schodů k moci. Na druhou stranu seriál s Marthou Issovou a Kryštofem Hádkem patří mezi to lepší, což' televize Prima v rámci svých originálů nabízí, takže by ještě mohl přilákat nové diváky a polepšit si z aktuálních 673 000 diváků v kategorii 15+. Primu navíc může těšit, že v kategorii 15-54 dokonce těsně vyhrála právě nad Hvarem.

Naopak poraženým po 20. hodině zůstává i nadále Česká televize, která s novinkou To se vysvětlí, soudruzi! diváky zklamala a ti tak seriál po prvních týdnech výrazně opustili. Nyní však komediální sci-fi kriminálka přestala víceméně ztrácet publikum a zůstává na úrovni lehce přes 450 000 sledujících. Tato čísla jsou špatná především v momentě, když dojde ke srovnání s publicistickým pořadem jako 168 hodin nebo reprízami Kriminálky Anděl, které dělají prakticky totožná čísla a přitom nejde o velkou a ambiciózní koprodukci s německou ZDF.

Zdroj: Mediaguru / TV Nova / FTV Prima / Česká televize

Tragický Pohlreich na Primě vyhořel. Nova vstala z mrtvých, bavil i Fantomas
Tragický Pohlreich na Primě vyhořel. Nova vstala z mrtvých, bavil i Fantomas
24.03.2024 16:00:00 | České novinky

Minulý týden Česká televize ukončila svou hitovou soutěž Peče celá země a tím dala příležitost komerční konkurenci převzít otěže večera. Šance se nakonec chopila pouze TV Nova, Prima si naopak připsala další krutou porážku s tuze nepovedeným pořadem.

Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama
Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama
20.03.2024 13:15:00 | České novinky

Zdá se, že éra popularity reality show Survivor je definitivně u konce. Česko-slovenská verze podle tureckého vzoru totiž nezadržitelně padá ve sledovanosti a tentokrát již dosáhl úterní díl pomyslného dna. Sledovanost přitom klesá s každou řadou.

Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza
Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza
18.03.2024 13:15:00 | České novinky

Zázrak se nekoná a Česká televize si po třech epizodách seriálu To se vysvětlí, soudruzi! připisuje bolestivý propadák nedělního večera. Nový seriál režisérů Matěje Chlupáčka a Michala Samira diváky nadále odrazuje a aktuálně je jeho sledovanost horší než kriminální reprízy na Nově.

Totální sobotní výbuch Novy: Přejeli ji pekaři, Hanzlík a málem i Fantomas
Totální sobotní výbuch Novy: Přejeli ji pekaři, Hanzlík a málem i Fantomas
17.03.2024 16:00:00 | České novinky

Další velký fenomén České televize má za sebou úspěšný konec. Soutěžní pořad Peče celá země opět ovládl sobotní večer a zatímco Prima se s konkurencí dokázala vyrovnat ve svém obvyklém stylu, Nova obdržela další těžký direkt.