FB pixel TP pixel
První reakce: Zámek a klíč je zdařilou adaptací, budeme se bát i smát. © TMDB

První reakce: Zámek a klíč je zdařilou adaptací, budeme se bát i smát.

Tento pátek Netflix zpřístupní očekávanou hororovou fantasy Zamek a klíč. Pojďme se podívat na první zveřejněné dojmy a zjistit, jestli seriál dostojí nadějím fanoušků a jestli má potenciál přivábit neznalé předlohy.

Filmové novinky

Zámek a klíč je šestidílná komiksová série scenáristy Joea Hilla (syn Stephena Kinga) a chilského kreslíře Gabriela Rodrígueze, která vyšla i v češtině v překladu Jana Kantůrka. V této netflixovské adaptaci se musí tři sourozenci poté, co byl jejich otec chladnokrevné zavražděn, přestěhovat do jejich rodného sídla v Massachusetts, kde naleznou záhadné magické klíče, které jim poskytují nejrůznější schopnosti. Zjistí, že jejich osudem je ony klíče strážit a bojovat proti tajuplnému zlu skrytému ve studni, které by rádo klíče získalo. Seriál, za nímž producentsky stojí další známé hororové jméno Andy Muschietti (To , Mama), měli možnost vidět první diváci a kritici, a my se tak můžeme blíže podívat, co na něj říkají. A podle metrik serverů RottenTomatoes (83 % kladných reakcí) a Metacritic (průměrné skóre 73/100) můžeme konstatovat, že Zámek a klíč se většinově líbí.

Kladné reakce vesměs opakují, že se jedná o dobrou adaptaci, která se nebojí jít svou cestou a poměrně úspěšně se dokáže žánrově proměňovat: rozkročení mezi hororem, dramatem, komedií či temnou fantasy působí přirozeně. Můžeme se prý těšit na zábavné a upřímné rodinné dobrodružství o dospívání a vyrovnávání se ztrátou, a díky dynamice ve střídání napětí, zděšení a šokujících zvratů uteče všech deset dílů v mžiku. Jak píše redaktorka Kristen Baldwin z Entertainmentu:”Představte si Husí kůži pro dospělé nebo Stranger Things na antidepresivech”. Aby nebylo vše tak růžové, můžeme se podívat i na některé záporné reakce. Ty například připomínají, že i přes svou zábavnost se seriálu nedaří naplnit svůj potenciál, dokonce se mluví o ztracené příležitosti vytvořit skvělou adaptaci, seriál se snaží být za každou cenu cool a nuceně temný, a možná i kvůli dřívějším produkčním problémům se pohybuje v bezpečných vodách bez snahy o větší invenci. Snad tedy klady převáží nad zápory a v pátek dostaneme další skvělý seriál.

 2 164 zobrazení   37 se líbí
Marvel potvrdil data vydání seriálů pro Disney+. A kdy se vrátí Baby Yoda?
Marvel potvrdil data vydání seriálů pro Disney+. A kdy se vrátí Baby Yoda?
05.02.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Streamovací službě Disney+ se daří a jen po pár měsících má na kontě skoro 29 milionů předplatitelů. Není divu, že jí rostou křídla a oznamuje termíny uvedení očekávaných seriálů.

Resident Evil pro Netflix půjde ve stopách Zaklínače. Kdy se bude natáčet?
Resident Evil pro Netflix půjde ve stopách Zaklínače. Kdy se bude natáčet?
04.02.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Ohledně adaptace populární zombie videohry bylo v posledních měsících až povážlivě mrtvo. Nyní se však dávají nemrtví nakažení T-Virem znovu do pohybu.

Spolupráce Netflixu a Adama Sandlera pokračuje. Kolik filmů chystá?
Spolupráce Netflixu a Adama Sandlera pokračuje. Kolik filmů chystá?
04.02.2020 | Filmové novinky

Adam Sandler a streamovací gigant Netflix v pátek oznámili, že se jim jejich vzájemná spolupráce líbí a hodlají v ní i nadále pokračovat. Stávající dohodu tak rozšířili o natočení dalších čtyř filmů.

Loki a další seriály od Marvelu se představují v prvních záběrech
Loki a další seriály od Marvelu se představují v prvních záběrech
03.02.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Během závěrečného klání jubilejní sté sezóny NFL došlo k odhalení prvních záběrů z chystaných seriálů z vesmíru MCU, které v brzké době uvidíme na streamovací službě Disney+.