FB pixel TP pixel
Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars © Warner Bros.

Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars

Režisér a scenárista Zack Snyder pokračuje ve své spolupráci s Netflixem. Kromě celé série zombíků v Las Vegas pro něj připraví i velkolepé vesmírné sci-fi Rebel Moon.

20. 2. 2022 12:00 | Filmové novinky

Zack Snyder rozhodně patří mezi nejvýraznější režiséry tohoto tisíciletí. Mnohými je milován za svůj osobitý, pomalu až klipový styl plný zpomalených záběrů, další jej ale zatracují za neustálé opakování biblických odkazů. Svou kariéru u filmu začal zombie hororem Úsvit mrtvých v roce 2004, přes řadu komiksovek se pak k zombies loni vrátil a na Netflixu uvedl jako režisér a producent snímky Armáda mrtvých a Armáda lupičů. V budování této heist série, ve které hrají například Dave Bautista nebo Matthias Schweighöfer, hodlá Snyder nadále pokračovat. Pro Netflix ale vyvíjí i další projekty.

Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars © Netflix

Zanedlouho by se na Netflixu mělo objevit hvězdně obsazené anime Twilight of the Gods, dále si pak Zack splní sen a natočí své vlastní Star Wars - film Rebel Moon. Koneckonců, sám režisér si film nejprve představoval přímo jako součást slavné vesmírné ságy. Když to ale nevyšlo, postupně jej předělal na vlastní velkolepou sci-fi. Do hlavní role už dříve obsadil Sofii Boutellu, která ztvární mladou válečnici Koru, jež se vydává do širého kosmu hledat pomoc pro svou planetární kolonii. Té totiž hrozí vpád tyranského vůdce Belisaria.

Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars © Netflix

A v epickém sci-fi uvidíme i další poměrně slušné herce. Snyder na Twitteru uvedl, že do ústředních rolí obsadil Charlieho Hunnama, Djimona Hounsou, Donnu Bee, Jenu Malone, Staz Nair, E. Duffy, Charlotte Maggi a Sky Yang. Vedle toho Zack obsadil do jedné z důležitých rolí i Raye Fishera, který se objevil jako Cyborg v Lize spravedlnosti. Fisher si po napadání vedení Warner Bros. silně poškodil kariéru a nyní tak dostává šanci na jistou revitalizaci alespoň na Netflixu. Snyder se očividně odměňuje za věrnost.

Zack Snyder natočí pro Netflix epickou sci-fi. Vykrade v ní Star Wars © Warner Bros.

Snyder sám hodlá svým filmem provokovat. Jak jinak si můžeme vysvětlit, že jeden z Belisariových pobočníků by se měl údajně jmenovat právě Hamada, což je jméno prezidenta Warner Bros., o němž je řada fanoušků Zacka Snydera přesvědčena, že zničil jeho komiksový opus. O výsledku Zackovy práce se budeme na Netflixu moci přesvědčit někdy v příštím roce. Už teď má ale Rebel Moon odklepnutý druhý díl a mohl by se stát podobnou sérií, jakou je Armáda mrtvých.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Stranger Things: 4. řadu neuvidíme najednou. Netflix s 5. řadou seriál ruší
Stranger Things: 4. řadu neuvidíme najednou. Netflix s 5. řadou seriál ruší
17. 2. 2022 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix oficiálně zveřejnil data uvedení čtvrté řady seriálového hitu Stranger Things. A fanoušci nebudou mít radost, protože seriál se blíží ke svému konci. Netflix k tomu má dobré důvody.

Nejdrsnější seriálový hrdina současnosti bude pokračovat. Kdy se vrátí?
Nejdrsnější seriálový hrdina současnosti bude pokračovat. Kdy se vrátí?
16. 2. 2022 14:15:00 | Filmové novinky

Dobré zprávy pro všechny příznivce Jacka Reachera. Druhá řada této seriálové novinky dostala zelenou. Vznik seriálu přitom nebyl jednoduchý a musel se vyrovnat se stínem filmových adaptací s Tomem Cruisem.

Na Netflix míří další české filmy. Trhákem bude Troškovo Slunce, seno
Na Netflix míří další české filmy. Trhákem bude Troškovo Slunce, seno
15. 2. 2022 14:30:00 | Filmové novinky

Na Netflix se řítí další české filmy. Po dnešním nástupu dramat Bez doteku a Hany nás čeká mimo jiné oblíbená trilogie komedií Zdeňka Trošky.

Bridgertonovi konečně mají trailer druhé řady. Obejdou se bez hlavní hvězdy
Bridgertonovi konečně mají trailer druhé řady. Obejdou se bez hlavní hvězdy
15. 2. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejúspěšnějších netflixovských seriálů na motivy slavné knižní série se už brzy vrátí na obrazovky. Nová série se zaměří na nejstaršího ze sourozenců Bridgertonových Anthonyho a ukáže, jak i on najde svou lásku v alternativním viktoriánském Londýně. A větší roli dostane i Lady Whistledown.