FB pixel TP pixel
The CW ruší pakt s Netflixem. Co bude s Flashem a kdo získal Doom Patrol? © TMDB

The CW ruší pakt s Netflixem. Co bude s Flashem a kdo získal Doom Patrol?

Pro fanoušky seriálů Arrow, Flash či Riverdale je určitě znepokojivou zprávou rozhodnutí stanice The CW neobnovit dohodu s Netflixem. The CW se totiž rozhodlo dále prodávat své seriály samostatně.

Streaming novinky

Lukrativní dohoda mezi americkou televizní stanicí The CW a streamovacím kanálem Netflix byla podepsána v roce 2011, a zaručovala Netflixu právo nabízet seriály této stanice, jakmile je jejich celá série na The CW odvysílána. Na mimoamerických trzích, tedy i u nás, měl Netflix dokonce možnost odvysílat seriály společně s americkou premiérou. Na jaře měly obě společnosti vyjednávat o prodloužení smlouvy, The CW se ale rozhodla tuto dohodu ukončit. Jak to bude vypadat se seriály této televizní stanice na Netflixu dále, je těžko odhadnutelné. The CW se totiž rozhodla prodávat je samostatně, a ne jako dosud ve společném balíku. To znamená, že je bude nabízet individuálně všem streamovacím službám. Kdo dá víc, bere. Je tak nepravděpodobné, že by Netflix dále vlastnil všechny seriály této stanice.

The CW ruší pakt s Netflixem. Co bude s Flashem a kdo získal Doom Patrol? © TMDB

Stará dohoda tak nyní dojíždí, což znamená, že by si měl Netflix podržet seriály, které dosud běží, což zahrnuje například Riverdale, The Flash a Dynasty. Po určitou dobu zůstanou i ty, které skončily v letech 2018-2019. Tedy Supergirl, Arrow, Legends of Tomorrow či Black Lightning. Seriály odvysílané po tomto období ale bude The CW nabízet již všem hráčům. Týká se to nových seriálů jako Nancy Drew nebo spin-offu Riverdale Katy Keen. Nová Batwoman s Ruby Rose by pak měla skončit na nové streamovací stanici společnosti WarnerMedia. Ta je právě společně se společností CBC Corporation vlastníkem stanice The CW (název je tedy spojením prvních dvou písmen těchto firem). Po ukončení dohody s Disneym je toto zaříznutí další ránou pro Netflix. Ten totiž nebude oproti očekáváním vysílat ani povedenou komiksovku od DC Doom Patrol. Licenci totiž zakoupila HBO.

 466 zobrazení   6 se líbí
YouTube Premium a Music konečně v Česku. Vyplatí se?
YouTube Premium a Music konečně v Česku. Vyplatí se?
15.05.2019 | Streaming novinky

Google po měsících slibů konečně přišel se svou prémiovou verzí dříve známou jako YouTube Red i do České republiky. A přinesl i hudební verzi YouTube Music, která nahradí dosavadní Hudbu Play.

Disney už plně vlastní Hulu, Universal prodává svůj zbylý podíl
Disney už plně vlastní Hulu, Universal prodává svůj zbylý podíl
14.05.2019 19:30:00 | Streaming novinky

Ve streamingové válce došlo k dalšímu strategickému posunu sil. Jak někteří předpovídali, Universal prodává svůj podíl v online půjčovně Hulu, kterou nyní zcela ovládá pouze Disney. Ve svém souboji proti Netflixu a dalším tak bude nově vlastnit už dvě velké služby, letos na podzim mu přibude Disney +.

Nová aplikace Apple TV je k dispozici, nyní i pro televizory Samsung
Nová aplikace Apple TV je k dispozici, nyní i pro televizory Samsung
14.05.2019 15:00:00 | Streaming novinky

Redesignovaná aplikace, zprostředkující mimo jiné přístup do iTunes videotéky, je poprvé dostupná i mimo domovskou Apple platformu. Televize od jihokorejského Samsungu navíc získaly podporu pro AirPlay 2.

Drsné komiksy nezmizí. Netflix má dohodu s vydavatelem Hellboye
Drsné komiksy nezmizí. Netflix má dohodu s vydavatelem Hellboye
13.05.2019 | Streaming novinky

Exkluzivní smlouva, kterou podepsala internetová televize Netflix a produkční společnost Dark Horse Entertainment, slibuje do budoucna filmové a seriálové adaptace nejrůznějších komiksů. Dočkáme se nových zpracování Hellboye či Sin City?