FB pixel TP pixel
Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne © Lucasfilm

Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne

Společnost Lucasfilm má za sebou poměrně turbulentní týdny. Kromě kreativních neshod s Patty Jenkins ohledně tvorby Rogue Squadron se řešila také pozice šéfky Kathleen Kennedy. Přes kritiku z řad fanoušků nakonec Lucasova nástupkyně povede filmový kolos nadále. Smlouvu má až do roku 2024.

Filmové novinky

Kathleen Kennedy patří mezi vůbec nejúspěšnější producentky filmové historie a díky spolupráci se Stevenem Spielbergem a jeho Amblin Entertainment má na kontě hity jako Jurský park nebo Návrat do budoucnosti. Po akvizici společnosti Lucasfilm mocným studiem Walt Disney Pictures nahradila George Lucase, který zamířil za pohádkovým důchodem na Skywalkerovu farmu. Od roku 2012 tak rodačka z kalifornského Berkeley dohlíží na všechny projekty z Předaleké galaxie, ale také na dlouho očekávaná pokračování Indiany Jonese nebo Willow. Na její hlavu se nicméně léta snáší kritika od fanoušků, kterou Kathleen sama přiživila například prohlášením "The Force is female/Vesmírná Síla je ženská", kvůli kterému se do ní pustil i Mark Hamill. Kathleen rovněž fandové spílají kvůli snímku Star Wars: Poslední z Jediů a jeho pokračování Star Wars: Vzestup Skywalkera. Vadí jim například vyhazov režiséra Colina Trevorrowa, který by prý připravil lepší rozloučení se Skywalker ságou. V neposlední řadě by se ještě hodilo zmínit skandální natáčení filmu Solo: Star Wars Story, během kterého Kathleen vyhodila režiséry Phila Lorda a Chrise Millera, kteří prý až moc improvizovali na place.

Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne © Lucasfilm

Přes všechny průšvihy v Předaleké galaxii má ale Kathleen coby producentka na kontě i seriálové úspěchy, kterými poslední série Star Wars: Klonové války a Star Wars Povstalci rozhodně jsou. Rovněž právě za její vlády debutovaly seriály Mandalorian a Star Wars: The Bad Batch, které pro Star Wars otevřely celou novou éru. Po letech váhání Kathleen odklepla i fanoušky napjatě očekávaný seriál Obi-Wan Kenobi, ve kterém se ke svým ikonickým rolím Obi-Wana a Anakina vrátí Ewan McGregor a Hayden Christensen. Nikdo jí pak nemůže odpárat ani to, že se dočkáme i Ahsočina vlastního seriálového projektu.

Zmatek mimo seriály

Zatímco za seriály bychom mohli Kathleen jen chválit (koneckonců i Odboj se dá zhlédnout!), na filmovém poli jsou její rozhodnutí chaotická. Měsíc před premiérou Posledního z Jediů prohlásila, že režisér Rian Johnson odvedl tak dobrou práci, že si prostě musí natočit ještě svou vlastní trilogii. Od roku 2017 se ale trilogie režiséra, jenž stojí i za mysteriózním krimi Na nože, nikam nepohnula. A zdá se, že už se ani nikam nepohne, neboť Johnson nakonec Star Wars trilogii nenatočí. Vzhledem k tomu, že aktuálně filmuje Na nože 2, to dává i smysl.

Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne © Lucasfilm

O dalším filmovém projektu, Rogue Squadron, už byla řeč v perexu, tak to vezměme jen ve zkratce. Snímek byl oznámen během letošního jara vedle seriálů Ahsoka nebo Visions. A zatímco Star Wars: Visions už mají premiéru na Disney+ za sebou a Ahsoka se začne natáčet na jaře, tak Rogue Squadron se rovněž nikam nepohnula. Ono totiž dát film na starost režisérce, která dělala problémy už při tvorbě Wonder Woman 1984, kde si vydupala odchod zkušeného scenáristy a jednoho z nejlepších komiksových autorů 21. století, Geoffa Johnse, je čiré bláznovství.

Kathleenina dosavadní vláda nad Lucasovým impériem je tedy plná nejrůznějších přehmatů, ale vzhledem k tomu, že dokázala naplnit kapsu Velkého myšáka desítkami miliard dolarů, není její setrvání žádným překvapením. Fanoušky se navíc v poslední době snaží uklidnit spoluprací s oblíbenými tvůrci. Se Star Wars univerzem jí v budoucnu pomohou marvelovští úspěšní tvůrci Kevin Feige a Taika Waititi. Seriály jsou pak aktuálně plné milovaných postav (Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano), za což Kennedy vděčí především tvůrcům jako Jon Favreau a Dave Filoni, kteří kombinují schopnost smysluplně psát a zároveň dávat fanouškům, co chtějí na obrazovce vidět.

 13 795 zobrazení   22 se líbí
20 skvělých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou
20 skvělých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou
17.11.2021 13:00:00 | Filmové novinky

S polovinou listopadu Netflix přidal řadu filmů s českou lokalizací do své nabídky. Nechybí ani řada akčních megahitů v čele s Mission: Impossible či Spider-Manem.

Finální trailer Spider-Mana je tady! Marvel slibuje pavoučí Endgame
Finální trailer Spider-Mana je tady! Marvel slibuje pavoučí Endgame
17.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Online konečně dorazil dlouho očekávaný plnohodnotný trailer na třetí díl spider-manovské série spadající pod Marvel Cinematic Universe. A laťka nikdy nebyla výš.

Sci-fi událost Netflixu sklízí posměch. Mluví se o bezduché kopii
Sci-fi událost Netflixu sklízí posměch. Mluví se o bezduché kopii
17.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix to v poslední době nemá u kritiků lehké. Poté, co právě ztrhali jeho nový, hvězdami nabitý akčňák Red Notice, to vypadá, že ani hraný remake Kovboje Bebopa s Johnem Cho v hlavní roli jim není po chuti.

Trailer nového Sexu ve městě konečně odhalil datum premiéry
Trailer nového Sexu ve městě konečně odhalil datum premiéry
16.11.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Carrie, Miranda a Charlotte jsou zpět. A HBO proto láká krátkou upoutávkou na jejich nová dobrodružství v seriálovém pokračování pojmenovaném And Just Like That...