FB pixel TP pixel
Kruh se uzavřel, i Ježek Sonic sprintuje k dřívějšímu uvedení online © TMDB

Kruh se uzavřel, i Ježek Sonic sprintuje k dřívějšímu uvedení online

Vlna předčasných online premiér se tento týden přehnala Hollywoodem. S tím, jak narůstají kvůli koronaviru opatření, zavírají kina a lidé zůstávají doma v karanténě, se rozhodla všechna velká studia uvést svoje nedávné hity dříve než obvykle. Posledním z velkých studií, které na tuto vlnu naskočilo, je Paramount.

Streaming novinky

Tak si to nejdříve shrneme, co se tento týden oznámilo za předčasné online premiéry. Shrnujeme také všechny aktuální premiéry, které se z kina vypravují předčasně online včetně statusu z našeho regionu.

  • Neviditelný, Lov a Emma - vše rozehrál v pondělí Universal, když těmto filmům povolil online premiéru v pátek 20. března v několika státech, u nás zatím ne.
  • Gentlemani a Birds of Prey - studio Warner Bros oznámilo v úterý, že tato dvojka bude online 23. března, zdá se, že opět jen ve vybraných státech, u nás svítí nově premiéra Harley Quinn na iTunes až 25. května.
  • Bloodshot - ve svém středečním prohlášení rozhodlo studio Sony, že film uvede předčasně online už 23. března. Čekáme na potvrzení, jak to bude u nás.
  • Frčíme - Disney ve čtvrtek také nastoupil na vlnu, nejnovější Pixarovka už je online v USA od včerejška, začátkem dubna bude na Disney+. Už minulý týden přidal Ledové království II předčasně také na Disney+ a o něco urychlil online premiéru Star Wars: Vzestup Skywalkera - ten u nás bude zřejmě až v polovině dubna.

Kruh se uzavřel, i Ježek Sonic sprintuje k dřívějšímu uvedení online © TMDB

Posledním z velkých studií, které naskakuje na tuto vlno, je Paramount. To má v kinech aktuálně asi největší pecku, a to je Ježek Sonic. Ten měl být původně v kinech už minulý rok, ale když diváci viděli první trailer, rozhořela se obrovská nespokojenost s tím, jak nepovedeně herní hrdina Sonic ve filmu vypadá. Studio se překvapivě rozhodlo vyjít fanouškům zcela vstříc, posunulo premiéru až na letošní únor a vzhled Sonica výrazně upravilo. Fanoušci byli tímto krokem nadšeni a film za necelý měsíc vydělal celosvětově sympatických 300 miliónů dolarů. Ale zavřená kina vystavují dalším tržbám stopku a film půjde rovnou online (a také na DVD a Blu-Ray) již 31. března. U nás zatím datum vydání známé není.

Kruh se uzavřel, i Ježek Sonic sprintuje k dřívějšímu uvedení online © TMDB

To ale není jediná změna, kterou Paramount provedl u svých filmů. 3. dubna chystal do kin romantickou komedii Lovebirds a místo toho, aby podobně jako většinu budoucích filmů pouze posunul premiéru, rozhodl se k radikálnímu kroku. Film prodal Netflixu, který ho ve stejný termín uvede celosvětově v online premiéře. To je zatím nejodvážnější krok v dosavadních oznámeních, ale ne úplně překvapivý. Lovebirds nebyl typický velkofilm, reklama na něj byla zatím minimální a odsunout do budoucna znamenalo hledat těžce nějaký nový termín v budoucím rozvrhu, který bude kvůli desítkám odložených premiér mimořádně nabitý. Paramount a Netflix jsou také už nějaký ten pátek velcí kamarádi a své diváky překvapili už před dvěma lety, když původní kinofilm Cloverfield Paradox šel místo do kin po překvapivém oznámení na Superbowlu přímo na Netflix ještě ten samý večer.

 490 zobrazení   31 se líbí
Také Disney naskakuje na vlnu, Frčíme už dnes večer přifrčí online
Také Disney naskakuje na vlnu, Frčíme už dnes večer přifrčí online
20.03.2020 15:00:00 | Streaming novinky

To, co jsme předpovídali v našich minulých zprávách o brzké digitální distribuci nedávných kinofilmů, se naplňuje. Svůj nejnovější film, pixarovku Frčíme, uvede Disney do online prodejů už dnes večer. A 3. dubna se objeví tento film na Disney+. Kdy ho uvidíme u nás? A jak to vypadá s dalšími ohlášenými novinkami online?

Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o  57 %
Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o 57 %
20.03.2020 | Streaming novinky

V neděli večer si na HBO odbyl premiéru první díl třetí řady dystopické sci-fi Westworld o zábavním parku, v němž se vzbouří androidi sloužící k uspokojování všemožných choutek zbohatlých návštěvníků. Sledovanost byla ovšem nejnižší v historii seriálu.

Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
19.03.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Když se koronavirus začal více šířit, spousta lidí si myslela, že bude z celého průšvihu Netflix hlavně profitovat. Teď se ale začíná ukazovat odvrácená strana pandemie, kdy Netflix brzy nebude mít originální pořady a ještě omezil kvalitu streamování.

Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden
Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden
19.03.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Co den, to nové oznámení o brzké online premiéře filmu, který měl ještě nedávno v kinech premiéru. Dalším studiem, které reaguje na aktuální karanténu a zavřená kina, je Sony. A na 23. března naplánovalo uvedení na iTunes či Amazonu pro film, kterého aktuální propad postihl zřejmě nejvíce.