FB pixel TP pixel
55. ročník MFF Karlovy Vary proběhne až v srpnu. Pokud Covid dovolí © TMDB

55. ročník MFF Karlovy Vary proběhne až v srpnu. Pokud Covid dovolí

MFF Karlovy Vary oznámil, že 55. ročník filmového festivalu neproběhne na začátku července, jak je obvyklé, ale až koncem srpna. Důvodem je snaha vyhnout se co nejvíce pandemii a víra v to, že půjde festival uspořádat co nejvíce v tradiční podobě.

České novinky

„K tomuto kroku jsme se rozhodli po pečlivém zvážení současné situace a také po konzultaci s odborníky. Doufáme, že v průběhu následujících měsíců dojde k významnému rozšíření vakcinace a díky tomu zvládnutí pandemické situace, tak aby bylo možné uspořádat karlovarský festival v maximálně bezpečné formě pro jeho hosty a návštěvníky. Jsme pochopitelně připraveni dodržet všechna platná opatření,“ říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Člověk musí na jednu stranu obdivovat optimismus organizátorů, kteří stále a stále věří, že se svět vrátí do normálních kolejí a online festivaly se alespoň částečně nestanou normou. Je nicméně úsměvné, že největší tuzemský festival a člen "áčkových" festivalů, jako Benátky, Berlinale či Toronto, i po roce odmítá možnost online pořádání, když řada menších festivalů tuto formu organizace dokázala zvládnout ve spolupráci s partnery jako DAfilms. Jiří Bartoška zároveň potvrdil, že 56. ročník by měl proběhnout již opravdu tradičně a v obvyklém termínu prvního červencového týdne. Inu, držme mu palce.

 61 zobrazení   4 se líbí
Česká filmová lavina. Netflix přidal 20 českých filmů do své nabídky
Česká filmová lavina. Netflix přidal 20 českých filmů do své nabídky
28.02.2021 9:00:00 | České novinky

Netflix potřebuje kvůli kvótám Evropské unie neustále doplňovat svou nabídku o evropské tituly, což ve výsledku znamená, že doplňuje v poslední době hlavně severské snímky a samozřejmě i tituly české. Těch se nyní objevila celá řádka, kvalitou ale radost většinou neudělají.

MFF Karlovy Vary získává silného partnera. Rozjede internetovou televizi
MFF Karlovy Vary získává silného partnera. Rozjede internetovou televizi
25.02.2021 11:00:00 | České novinky

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary si může v období nejistoty částečně oddechnout, když získal nového silného strategického partnera. V plánu je i nastartování nové internetové platformy pro artové filmy.

7 nejlepších českých sci-fi, které najdete právě teď na Netflixu
7 nejlepších českých sci-fi, které najdete právě teď na Netflixu
18.02.2021 12:00:00 | České novinky

Mezi nejsledovanějšími pořady na Netflixu je aktuálně i český seriál České televize Svět pod hlavou s vynikajícím Václavem Neužilem. Pokud máte sci-fi žánr rádi, podívali jsme se, co z tohohle ranku české luhy a háje na Netflixu vlastně nabízí. A ne, nepatří sem od reality odtržené komedie.

Ceny české filmové kritiky vyhrála Krajina ve stínu či dokument V síti
Ceny české filmové kritiky vyhrála Krajina ve stínu či dokument V síti
08.02.2021 12:00:00 | České novinky

Ceny české filmové kritiky za rok 2020 jsou rozdány a rozdělovalo se víceméně spravedlivě. Cenu za nejlepší film získala sudetská Krajina ve stínu, nejlepší režii vyhrála Agnieszka Holland za Šarlatána a v dokumentech uspěl snímek V síti.