FB pixel TP pixel
Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora © TMDB

Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora

Spolupráce Adama Sandlera a Netflixu se dále rozrůstá. Kromě připravované basketbalové komedie Hustle, se nyní potvrdily zprávy, že dalším společným snímkem bude ambiciózní adaptace sci-fi románu Kosmonaut z Čech od českého autora žijícího v USA Jaroslava Kalfaře.

České novinky

Na začátku letošního roku potvrdili americký komik Adam Sandler a streamovací společnost Netflix, že jim vzájemná několikaletá spolupráce sedí, a rozhodli se v ní i nadále pokračovat. Dosud společnými silami natočili šest snímků plus jeden stand-up a další čtyři filmy jsou do dalších let v plánu. Poté, co dotočí právě připravovanou komedii Hustle, ve které Sandler ztvární bývalého basketbalového skauta, který přivede do NBA talentovaného hráče ze zámoří, z kterého se pokusí udělat hvězdu, a zahrají si v ní například Queen Latifah, Robert Duvall nebo Ben Foster, se pustí do adaptace knihy Kosmonaut z Čech (v originále jako Spaceman in Bohemia).

Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora © TMDB

Tu napsal v roce 2017 v Praze narozený Jaroslav Kalfař, který se v patnácti letech odstěhoval do USA. Román vypráví o českém astrofyzikovi Jakubovi Procházkovi, který byl vybrán k nebezpečné průzkumné misi na pozorování neznámého vesmírného mraku Chopra, nacházejícího se mezi Zemí a Venuší. Sám v raketě pak přemýšlí o svém životě a vede filozofické debaty s imaginárním mimozemským pavoukem, vedle toho se utká s ruskou posádkou a bude doufat v návrat domů, aby zkusil napravit pošramocený vztah se svou ženou. V příběhu, který nabídne nečekané zvraty a překvapení tak Adam Sandler po loňském nadupaném, nepříjemném a energetickém dramatu Drahokam, opět vystoupí ze své obvyklé role dobrosrdečných buranů, na jaké jsme z jeho komedií jako Hubieho Halloween zvyklí. Ambice projektu potvrzuje i Johan Renck v režisérské židli, který stojí za loňskou oceňovanou minisérií Černobyl.

 6 603 zobrazení   219 se líbí
13. ročník filmového festivalu Juniorfest bude kompletně online
13. ročník filmového festivalu Juniorfest bude kompletně online
26.10.2020 10:00:00 | České novinky

Mezinárodní filmový festival Juniorfest se koná ve městech Plzeňského kraje od roku 2008. Letošní ročník se ale kvůli koronaviru přesune do online prostředí. Nabídne živé přenosy ze speciálního studia či vybrané streamované filmové projekce.

Nová streamovací služba Dramox chce být divadelním Netflixem
Nová streamovací služba Dramox chce být divadelním Netflixem
22.10.2020 9:00:00 | České novinky

Fanoušci divadelních představení mohou jásat. Konečně totiž dostanou svou verzi Netflixu, která by je měla zabavit nejen na dlouhé podzimní večery. Streamovací služba Dramox hodlá nabídnout ta nejlepší představení tuzemských divadelníků.

Na Netflix nově dorazil komediální hit Přes prsty a 6 dalších českých filmů
Na Netflix nově dorazil komediální hit Přes prsty a 6 dalších českých filmů
21.10.2020 | České novinky

Netflix po dvou týdnech pauzy přidává větší množství českých filmů. A opět spoléhá na to, co mu v minulosti fungovalo. Dostaneme komediální kinohit, několik oceňovaných snímků a dojde i na něco pro malé diváky a fanoušky dokumentů.

Festival Be2Can se od 21. října přesouvá online s VOD předplatným zdarma
Festival Be2Can se od 21. října přesouvá online s VOD předplatným zdarma
20.10.2020 13:00:00 | České novinky

Tradiční přehlídka festivalových filmů z Benátek, Berlinale a Cannes byla po pěti dnech vládními nařízeními přerušena, záhy však nachází nový život. Distribuční společnost Film Europe totiž má plán B!