FB pixel TP pixel
Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj © TMDB

Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj

Krátce po revolučním oznámení o distribuci komiksového velkofilmu Wonder Woman 1984, který se vedle kin ve stejnou chvíli podívá i na streamovací službu HBO Max, se stupňuje šeptanda kolem blockbusteru Godzilla vs Kong. Vedle HBO projevuje velký zájem i Netflix.

Filmové novinky

Je to sotva týden, co studio Warner Bros oznámilo šokující informaci o komiksovém velkofilmu Wonder Woman 1984, jehož premiéru v USA jako ostatní hráči nepřeložilo na příští rok, ale snímek uvede 25. prosince nejen klasicky v kinech, ale i na své streamovací platformě HBO Max pro všechny předplatitele bez dodatečných plateb (v ČR půjde film do kin v novém termínu 14. ledna, možná), a na světlo světa se dostávají další nemilé informace pro kinaře. V zákulisí se totiž hovoří o tom, že se podobnou cestou jako Wonder Woman vydá i další velký spektákl Godzilla vs Kong, který má svou kinopremiéru naplánovanou na květen příštího roku. Film je produkován společností Legendary Pictures a distribuuje jej výše zmíněné studio Warner Bros. Bylo by proto logické očekávat, že pokud se vedle kin zvolí opět i online distribuce, Kong s Godzillou by měli putovat na streamovací službu HBO Max.

Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj © TMDB

Jenže zdroje blízké časopisu Hollywood Reporter mluví o tom, že se do souboje o monstrfilm zapojil i Netflix a nabídnul více než 200 milionů dolarů. To je určitě nabídka, která hlavouny studia donutí přinejmenším na chvíli zastavit a zapřemýšlet. Jediné oficiální stanovisko k této zákulisní informaci dosud vydal mluvčí studia Warner Bros, který se vyjádřil, že Warneři i nadále plánují uvést Godzillu vs Konga v kinech v plánovaném termínu. I kdyby obě monstra dorazila na některou ze streamovacích služeb, není jasné, jestli by se touto formou dostala i k českému divákovi. Na příkladu Wonder Woman jsme viděli, že se nyní testuje především americký trh. Pokud by ovšem získal práva Netflix, který velmi silně tlačí na mezinárodní uvedení svých projektů, šance by byla určitě mnohem vyšší.

 432 zobrazení   13 se líbí
Netflix v nových ukázkách láká na 3 zimní novinky!
Netflix v nových ukázkách láká na 3 zimní novinky!
25.11.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix vydal trailery na své tři novinky a jakoby jimi podtrhl depresivní zimní náladu prodlužujících se nocí. Láká v nich na mysteriózní drama Rovnodennost, intimní drama o lidské tragédii Střípky ženy a dokusérii Rozparovač o vrahovi třinácti žen.

Pecka! HBO nabídne všechny filmy s agentem Jamesem Bondem online
Pecka! HBO nabídne všechny filmy s agentem Jamesem Bondem online
18.11.2020 | Filmové novinky

I když fanoušci Jamese Bonda musí smutnit, protože se premiéra nového dílu Není čas zemřít odsunula na příští rok, kabelová a internetová televize HBO se pokusí tento zármutek zmírnit skvělým dárkem. 1. prosince totiž do svého online katalogu přidá masivní dávku 26 filmů s tímto ikonickým tajným agentem.

Na HBO dorazil Joker. Nejvýraznější komiksový film od Temného rytíře
Na HBO dorazil Joker. Nejvýraznější komiksový film od Temného rytíře
15.11.2020 13:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli se Zack Snyder už roky marně snaží vířit vody a natočit "seriózní" komiks pro "dospělé" diváky. Stejně mu tohle renomé ukradl Joker. Psychologické drama, které antagonistu batmanovských příběhů přenáší na realistické hřiště Taxikáře. Nyní si ho můžete užít na HBO.

Netflixu se na 4 roky upsal jeden z nejlepších režisérů současnosti
Netflixu se na 4 roky upsal jeden z nejlepších režisérů současnosti
15.11.2020 | Filmové novinky

Plodná spolupráce mezi streamovací společností Netflix a režisérem Davidem Fincherem bude po úspěšných letech i nadále pokračovat. Dohodli se totiž na exkluzivní smlouvě platné pro následující čtyři roky.