FB pixel TP pixel
Felix
Felix

Felix

Felix
Jižní Afrika | 2013 | Drama | Rodinné | 97 minut

Inspirativní příběh Felixe, chlapce z chudých poměrů, který se vzepře osudu a navzdory přáním matky se chce vydat po stopách svého zesnulého otce a stát se jazzovým hudebníkem. Přes všechny překážky získá Felix stipendium na soukromé škole a s pomocí dávné kapely svého tatínka se snaží uskutečnit sv...

Inspirativní příběh Felixe, chlapce z chudých poměrů, který se vzepře osudu a navzdory přáním matky se chce vydat po stopách svého zesnulého otce a stát se jazzovým hudebníkem. Přes všechny překážky získá Felix stipendium na soukromé škole a s pomocí dávné kapely svého tatínka se snaží uskutečnit svůj sen. Felix je vynikající mladý hudebník amatér, který sní o kariéře saxofonisty po vzoru svého tatínka Zweliho, který hrával s kdysi slavnými Bozza Boys. Felixova matka s ním však má jiné plány, které ani zdaleka nezahrnují tu ďábelskou hudbu, již kvůli vzpomínkám na zesnulého manžela zakázala. Když Felix získá stipendium na prestižní soukromé škole a odchází z rodného města, ocitá se jeho život naruby. Stane se obětí šikany ze strany tří chlapců vedených hezounem Junior Juniorem. Jak se blíží přehrávky na školní jazzový koncert, Felix by si rád vybojoval uznání výbornými hudebními schopnostmi, ale když mu první konkurz nevyjde, jeho život se zdá být na cestě od desíti k pěti. O pomoc požádá nejbližší přátele svého otce, kapelu Bozza Boys. I přes matčin odpor Bozza Boys naučí Felixe hrát na saxofon. A přestože dá Felixova matka saxofon do zástavy, přemluví ji později rodinný přítel a kněz, aby navštívila Felixův koncert.

Hrají: Okwethu Banisi, Andrea Dondolo, Nicholas Ellenbogen, Wonga Fasi, Adrian Galley, Joseph Hughes, André Jacobs

Režie: Roberta Durrant

Felix online

Sledovat Felix online můžeš na Filmbox+. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Felix online, zda je ke stažení a zda má Felix dabing nebo titulky.

Filmbox+
Filmbox+
český dabing | SD kvalita | od 20. 3. 2024
Předplatné za 99 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Felix recenze a hodnocení

Ve filmu Felix hrají Okwethu Banisi, Andrea Dondolo, Nicholas Ellenbogen, Wonga Fasi, Adrian Galley, Joseph Hughes, André Jacobs.

Film Felix režíruje Roberta Durrant.

Film Felix má 97 minut.

Film Felix můžete vidět na Filmbox+.

Film Felix je online na Filmbox+, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.