FB pixel TP pixel
Brute Force
Brute Force

Hrubá síla

Brute Force
USA | 1947 | Thrillery | Noir | 98 minut

Příběh trestance Joa Collinse plánujícího vzpouru proti nelidskému režimu nastolenému sadistickým kapitánem Munseym nabízí v kostce základní atributy vězeňského noiru, ale zároveň k nim přidává výraznou společensko-kritickou notu. Konflikt dvou silných osobností totiž můžeme číst jako srážku dvou id...

Příběh trestance Joa Collinse plánujícího vzpouru proti nelidskému režimu nastolenému sadistickým kapitánem Munseym nabízí v kostce základní atributy vězeňského noiru, ale zároveň k nim přidává výraznou společensko-kritickou notu. Konflikt dvou silných osobností totiž můžeme číst jako srážku dvou ideologií, což bylo v poválečné době stále živé a aktuální téma. Bezpochyby šlo o vklad scenáristy (a pozdějšího režiséra) Richarda Brookse, který podobně jako Dassin a producent Mark Hellinger inklinoval k politicky angažovaným látkám. Snímku podle některých škodí série vzpomínkových flashbacků, zato závěrečná sekvence je strhující a nikoho nenechá v klidu. V hlavních rolích excelují Burt Lancaster (dle data uvedení do kin teprve ve své druhé roli) a Hume Cronyn.

Hrají: Burt Lancaster, Hume Cronyn, Charles Bickford, Yvonne De Carlo, Ella Raines, Anita Colby, Sam Levene

Režie: Jules Dassin

IMDb  77 % Kinobox  76 %
Voyo
Thrillery na Voyo
2 000 filmů, seriálů a dalších pořadů z celého světa s českým dabingem či titulky jen za 159 Kč měsíčně.
Vyzkoušej na 7 dní zdarma.
Reklama

Hrubá síla online

Hrubá síla online zatím bohužel není. Jakmile ho objevíme, hned ho zařadíme!

Hlídat
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Hrubá síla recenze a hodnocení

Ve filmu Hrubá síla hrají Burt Lancaster, Hume Cronyn, Charles Bickford, Yvonne De Carlo, Ella Raines, Anita Colby, Sam Levene.

Film Hrubá síla režíruje Jules Dassin.

Film Hrubá síla má 98 minut.

Film Hrubá síla není zatím nikde online.

Film Hrubá síla není zatím kde sledovat.