FB pixel TP pixel
Meky
Meky

Meky

Meky
Česko | 2020 | Dokumenty | Hudebníci

Byl to tehdy jeden z největších šoků naší populární hudby, po čtrnácti nepřetržitých vítězstvích Karla Gotta v anketě Zlatý slavík mu tuhle nejprestižnější hudební cenu Československa vyfouknul plachý brýlatý outsider, zpěvák Miro Žbirka z Bratislavy. Psal se rok 1982, Meky zažíval svou vlastní beat...

Byl to tehdy jeden z největších šoků naší populární hudby, po čtrnácti nepřetržitých vítězstvích Karla Gotta v anketě Zlatý slavík mu tuhle nejprestižnější hudební cenu Československa vyfouknul plachý brýlatý outsider, zpěvák Miro Žbirka z Bratislavy. Psal se rok 1982, Meky zažíval svou vlastní beatlemánii, psal hity, které žijí doteď. Mimo reflektory měl za sebou už řadu bolesti, před sebou měl dlouhou cestu plnou zvratů až k natáčení ve vyhlášených studiích Abbey Road. Co všechno potkalo Mekyho Žbirku od chvíle, kdy poprvé vzal do ruky kytaru, až do momentu, kdy svůj život odhalil filmařům? Býval dlouhovlasým rockerem i britským elegánem, ještě před plnoletostí hrával jako námezdní muzikant v cizině, zažil ztrátu bratra, vyhazov z kapely stejně jako davy fanynek, slávu a hudební triumfy, má za sebou odchod do ústraní i velký návrat. Jak se vyrovnal s havárií blízké osoby a se svody všemocné komunistické strany v době socialismu? Film Meky vypráví o naprosté oddanosti hudbě, o víře ve vlastní cestu, přestože často vedla jinudy, než mu všichni doporučili. O tom, jak s elegancí překonat velké společenské revoluce i životní zvraty. Režisér Šimon Šafránek, držitel Českého lva za dokument King Skate, vytvořil dynamický portrét hudební legendy s využitím Žbirkovy otevřené zpovědi, současných záběrů a rozsáhlého archivního materiálu.

Hrají: Miro Žbirka

Režie: Šimon Šafránek

IMDb  70 % Kinobox  65 %

Meky online

Sledovat Meky online můžeš na České kino, DaFilms, Google Play, Kinobox, Kuki, KVIFF TV, Starmax, Voyo. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Meky online, zda je ke stažení a zda má Meky dabing nebo titulky.

Voyo
Voyo
od 23. 4. 2021
Předplatné za 159 Kč
České kino
České kino
od 5. 12. 2022
Předplatné za 99 Kč
DaFilms
DaFilms
od 4. 11. 2020
Půjčení za 65 Kč Nákup za 110 Kč
Google Play
Google Play
HD kvalita | SD kvalita | od 12. 3. 2021
Půjčení za 110 Kč Nákup za 270 Kč
Kinobox
Kinobox
HD kvalita | od 1. 9. 2023
Zdarma
Kuki
Kuki
od 5. 11. 2020
Půjčení (HD) za 49 Kč
KVIFF TV
KVIFF TV
od 6. 6. 2022
Půjčení (HD) za 70 Kč Nákup (HD) za 120 Kč
Starmax
Starmax
původní znění | HD kvalita | SD kvalita | od 2. 12. 2023
Předplatné za 99 Kč

Meky DVD a Blu-Ray

Koupit Meky na DVD či Blu-Ray můžeš na Blu Shop. Níže ti nabízíme tip, kde je film Meky na DVD či Blu-Ray k online zakoupení, v jaké kvalitě a zda má Meky dabing nebo titulky.

Blu Shop
Blu Shop
DVD | anglické titulky | české titulky | SD kvalita | od 17. 4. 2024
Nákup za 139 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Meky novinky

Recenze, články, zprávy a další zajímavosti o filmu Meky, které najdeš na našem webu.

10 novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o valentýnském víkendu
10 novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o valentýnském víkendu
12.02.2021 12:00:00 | Tipy na film

Před námi je valentýnský víkend, což samozřejmě znamená spoustu romantiky na streamovacích službách. Pokud ale patříte mezi cyniky a na sladké tokání vás moc neužije, máme pro vás i další žánrové tipy, které by vás měly o chladném víkendu zabavit.

10 žhavých novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 žhavých novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
06.11.2020 | Tipy na film

Venkovní teplota čím dál víc klesá, za okny stále panuje pandemie, člověk zkrátka nemůže udělat nic lepšího než se vyvalit na gauč a nechat se bavit širokou plejádou žánrů z nabídky Netflixu a dalších služeb. A že je z čeho vybírat. Ať už jde o dozvuk halloweenských hororů či nového SpongeBoba!

Meky zajímavosti

Tržby v českých kinech
3 551 530 Kč
Návštěvnost v českých kinech
28 880 diváků

Meky recenze a hodnocení

Honza Varga
Honza Varga Filmspot
16.07.2020

Film Meky vznikl tak, že režisér Šimon Šafránek hledal vhodný soundtrack pro svůj dokumentární snímek z roku 2018 King Skate a objevil přitom písničky Miroslava „Mekyho“ Žbirky, s nímž posléze navázal užší spolupráci s cílem natočit dokument i o něm a o jeho hudební kariéře. ......   Celá recenze

 50 %
Mirka Spáčilová
Mirka Spáčilová iDnes
08.07.2020

Loni ve Varech začínal dokument o Jiřím Suchém, letos Meky kvůli zrušenému festivalu o start na červeném koberci přišel. Vůbec to nevadí, podstatou portrétu Mira Žbirky není oslava, nýbrž čistota....   Celá recenze

 70 %
Rimsy
Rimsy Moviezone
07.07.2020

Nekonfliktní a nepříliš informačně přínosný, zato spíše atmosférický dokument, který se snaží přiblížit, jak Meky Žbirka zvládal normalizaci. Nad průměr film vytahuje agresivní režie Šimona Šafránka, jež je bohužel zajímavější než předkládaný příběh protagonisty....   Celá recenze

 60 %

Ve filmu Meky hrají Miro Žbirka.

Film Meky režíruje Šimon Šafránek.

Film Meky vidělo v českých kinech 28 880 diváků.

Film Meky můžete vidět na České kino, DaFilms, Google Play, Kinobox, Kuki, KVIFF TV, Starmax, Voyo.

Film Meky je online na České kino, DaFilms, Google Play, Kinobox, Kuki, KVIFF TV, Starmax, Voyo, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.