FB pixel TP pixel
Of Gods and Men
Of Gods and Men

O bozích a lidech

Of Gods and Men
Francie | 2010 | Drama | 120 minut

Malá křesťanská komunita v severní Africe, v níž našlo klid i naplnění osudů osm mnichů shodné víry, ale rozdílného věku i názorů, žije v poklidu, dokud život v oblasti nenaruší masakr, za nímž stojí místní islámští fundamentalisté. Poté, co odmítnou armádní dozor, čelí mniši otázce, jak se bránit p...

Malá křesťanská komunita v severní Africe, v níž našlo klid i naplnění osudů osm mnichů shodné víry, ale rozdílného věku i názorů, žije v poklidu, dokud život v oblasti nenaruší masakr, za nímž stojí místní islámští fundamentalisté. Poté, co odmítnou armádní dozor, čelí mniši otázce, jak se bránit přetrvávajícímu riziku, i zjištění, že láska k bližnímu není pro všechny věřící přesvědčivým argumentem. Film se zabývá univerzálními hodnotami, které nelze zavrhovat, ať už věříme v jakéhokoli boha, ale také ukazuje, že odevzdanost víře ještě neznamená automatické nalezení odpovědí a z nich pramenícího klidu. Snímek usiluje o zachycení života v klášteře bez idealizace „služebníků božích“ a úspěšně problematizuje domněnky o stádním uvažování věřících. Dílo, jež klade náboženské otázky, ale zároveň je univerzálně duchovní, vychází ze skutečné události, kterou režisér odhaluje až na samém konci, a posiluje tak dopad svého už tak sugestivního filmu.

Hrají: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Jacques Herlin, Xavier Maly, Olivier Perrier

Režie: Xavier Beauvois

IMDb  72 % Kinobox  69 %

O bozích a lidech online

Sledovat O bozích a lidech online můžeš na Edison. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film O bozích a lidech online, zda je ke stažení a zda má O bozích a lidech dabing nebo titulky.

Edison
Edison
od 3. 8. 2022
Půjčení (HD) za 140 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

O bozích a lidech recenze a hodnocení

Ve filmu O bozích a lidech hrají Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Jacques Herlin, Xavier Maly, Olivier Perrier.

Film O bozích a lidech režíruje Xavier Beauvois.

Film O bozích a lidech má 120 minut.

Film O bozích a lidech můžete vidět na Edison.

Film O bozích a lidech je online na Edison, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.