FB pixel TP pixel
Pink Floyd: The Dark Side of the Moon
Pink Floyd: The Dark Side of the Moon

Pink Floyd: Dark Side of the Moon

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon
Velká Británie | 2003 | Koncerty | Hudebníci | 84 minut

Remastrovaná podoba slavného alba kultovní anglické skupiny. Slavná anglická rocková skupina, jedna z nejvýznamnějších v historii pop music. Představitelé progresivního stylu, zpočátku vycházející z psychedelické vlny, později řazeni i k artrocku. Vznikli jako čtveřice Waters, Wright, Mason a Barret...

Remastrovaná podoba slavného alba kultovní anglické skupiny. Slavná anglická rocková skupina, jedna z nejvýznamnějších v historii pop music. Představitelé progresivního stylu, zpočátku vycházející z psychedelické vlny, později řazeni i k artrocku. Vznikli jako čtveřice Waters, Wright, Mason a Barrett - na střední škole v Londýně v roce 1965 jako Pink Floyd Sound. Postupem doby se jejich ústřední skladatelskou postavou stal zpívající baskytarista Roger Waters (nar. 1944). Mezi mimořádně ceněná alba patří: The Piper At The Gates Of Dawn (1967), A Saucerful of Secrets (1968), soundtrack filmu More (1969) režiséra Barbeta Schrodera. Slavná jsou také alba: Wish You Were Here (1975), album s orwellovskou tematikou Animals (1977). Watersovu osobní výpověď obsahuje dvojalbum The Wall (1979). Pink Floyd se od 70. let orientovali na vizuální show. V roce 1970 složili a nahráli hudbu k filmu Michelangella Antonioniho Zabriskie Point. V roce 1982 má premiéru proslulý film The Wall. Velkým comebackem je album The Final Cut (1982). V době jeho vydání ze skupiny odchází za sólovou dráhou R. Waters. Pink Floyd obnovují aktivitu v roce 1987, kdy nahrají výrazné album A Momentary Lapse Of Reason. Na téma "Odvrácené strany Měsíce", dnes už kultovního rockového alba, byly popsáno dost papíru. Nejen studenti o něm dodnes tvoří své diplomové práce a jen těžko si lze představit rockového nadšence, který "Dark Side Of The Moon" nikdy neslyšel. Svým zvukem předběhlo dobu o pár desetiletí, Stalo se výsledkem obrovského snažení skupiny dostat se usilovnou prací na vrchol. Ani jeden ze čtveřice muzikantů nikdy jako instrumentalista ve svém oboru nevynikal, přesto vytvořili opus, před kterým dodnes hudební svět dodnes smeká. Celé dílo svou stavbou připomíná špičku pyramidy, kde se ve vrcholné fázi najednou setkali tvůrčí schopnosti několika členů kapely, jedinečné možnosti studia Abbey Road s personálem spolupracujícím na stejnojmenném mistrovském albu Beatles, ochota svěřit významnou roli hostujícím hudebníkům a ještě něco nepopsatelného navíc. Deska "The Dark Side of the Moon" byla napsána během sedmitýdenní přípravy na turné. Původní název měl znít Eclipse (A Piece For Assorted Lunatics). Z peněz, které albem skupina vydělala, se spolupodílela na financování filmu Monthy Python a Svatý grál. Základ skladby Us and Them napsal Wright již v roce 1969 jako filmovou hudbu pro Antonioniho film Zabriskie Point. Mezi lidmi, kteří čtou otázky v průběhu alba, je i Paul a Linda McCartney. Na otázku, zda nějaké album Pink Floyd je lepší nebo srovnatelné s Dark Side of the Moon, odpovídá Roger Williams, že The Wall a David Gilmour Wish You Were Here.

Hrají: David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright, Chris Thomas, Roger Waters, Alan Parsons

Režie: Matthew Longfellow

IMDb  84 % Kinobox  89 %

Pink Floyd: Dark Side of the Moon online

Sledovat Pink Floyd: Dark Side of the Moon online můžeš na iTunes. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Pink Floyd: Dark Side of the Moon online, zda je ke stažení a zda má Pink Floyd: Dark Side of the Moon dabing nebo titulky.

iTunes
iTunes
SD kvalita | od 10. 5. 2023
Půjčení za 59 Kč Nákup za 179 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Pink Floyd: Dark Side of the Moon recenze a hodnocení

Tvůj názor na Pink Floyd: Dark Side of the Moon?

Ve filmu Pink Floyd: Dark Side of the Moon hrají David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright, Chris Thomas, Roger Waters, Alan Parsons.

Film Pink Floyd: Dark Side of the Moon režíruje Matthew Longfellow.

Film Pink Floyd: Dark Side of the Moon má 84 minut.

Film Pink Floyd: Dark Side of the Moon můžete vidět na iTunes.

Film Pink Floyd: Dark Side of the Moon je online na iTunes, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.