FB pixel TP pixel
Renoir
Renoir

Renoir

Renoir
Francie | 2012 | Životopisné filmy | Umělci | 111 minut

Azurové pobřeží, 1915. Na sklonku svého života je Pierre-Auguste Renoir zasažen ztrátou své milované ženy, artritickými bolestmi vysokého věku a děsivými zprávami, že jeho syn Jean byl zraněn v boji. Jako zázrakem pak do jeho života vstoupí mladá dívka a starý malíř je naplněn novou, zcela nečekanou...

Azurové pobřeží, 1915. Na sklonku svého života je Pierre-Auguste Renoir zasažen ztrátou své milované ženy, artritickými bolestmi vysokého věku a děsivými zprávami, že jeho syn Jean byl zraněn v boji. Jako zázrakem pak do jeho života vstoupí mladá dívka a starý malíř je naplněn novou, zcela nečekanou energií. Živelná a překrásná Andrée se stane jeho poslední modelkou a pramenem pozoruhodného omlazení. Jean se vrací domů na rekonvalescenci a stejně jako jeho otec podléhá nové, zrzavé hvězdě na Renoirově obloze. V středomořském ráji – a tváří tvář otcově přísnému odporu – podlehne této divoké a nezkrotné vášni… a postupně se v slabošském a válkou otřeseném Jeanovi začíná probouzet filmař.

Hrají: Michel Bouquet, Christa Théret, Vincent Rottiers, Thomas Doret, Romane Bohringer, Carlo Brandt, Solene Rigot

Režie: Gilles Bourdos

IMDb  65 % Kinobox  65 %

Renoir online

Sledovat Renoir online můžeš na Edison. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Renoir online, zda je ke stažení a zda má Renoir dabing nebo titulky.

Edison
Edison
od 8. 7. 2020
Půjčení (HD) za 140 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Renoir zajímavosti

Tržby v českých kinech
252 968 Kč
Návštěvnost v českých kinech
2 331 diváků

Renoir recenze a hodnocení

Ve filmu Renoir hrají Michel Bouquet, Christa Théret, Vincent Rottiers, Thomas Doret, Romane Bohringer, Carlo Brandt, Solene Rigot.

Film Renoir režíruje Gilles Bourdos.

Film Renoir má 111 minut.

Film Renoir vidělo v českých kinech 2 331 diváků.

Film Renoir můžete vidět na Edison.

Film Renoir je online na Edison, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.