FB pixel TP pixel
Red Planet

Rudá planeta

Red Planet
USA | 2000 | Sci-fi filmy | Vesmír | 106 minut

Země je již natolik znečištěna, že lidstvo hledá útočiště na Marsu. Po prvních pokusech s vysazením řas tam však začne klesat hladina kyslíku. V roce 2025 se vydává k rudé planetě vesmírná loď Mars 1 se šestičlennou posádkou, jíž velí první pilot Kate Bowmanová. S sebou si veze i robotického univerz...

Země je již natolik znečištěna, že lidstvo hledá útočiště na Marsu. Po prvních pokusech s vysazením řas tam však začne klesat hladina kyslíku. V roce 2025 se vydává k rudé planetě vesmírná loď Mars 1 se šestičlennou posádkou, jíž velí první pilot Kate Bowmanová. S sebou si veze i robotického univerzálního průzkumníka Amee. Druhým pilotem je poručík Ted Santen a údržbářem lodi inženýr Robby Gallagher. Posádku tvoří i bioinženýři Quinn Burchenal a Bud Chantilas a Chip Pettengill, expert na umělý růst rostlin. Před přistáním na Marsu je vesmírná loď vystavena masivnímu solárnímu záření, které ji porouchá. Bowmanová zůstává na lodi, aby se ji pokusila opravit, a ostatní s potížemi přistanou v modulu na neznámém místě rudé planety. Robot Amee a vědecký balíček museli při přistávání odhodit. Chantilas je těžce zraněn. Rozhodne se zůstat v místě přistání, kde ho čeká jistá smrt, a pošle ostatní čtyři muže, aby misi dokončili. Muži však najdou základnu zcela zničenou. Robot Amee se sice vzpamatuje a lokalizuje je, ale náraz o povrch ho přivedl do vojenského režimu a začne muže ohrožovat. Posádka nenalezne ani řasy, které tam byly vysazeny, ani zásoby kyslíku.

Hrají: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Benjamin Bratt, Tom Sizemore, Terence Stamp, Jessica Morton, Caroline Bossi

Režie: Antony Hoffman

IMDb  57 % Kinobox  53 %

Rudá planeta online

Sledovat Rudá planeta online můžeš na iTunes. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Rudá planeta online, zda je ke stažení a zda má Rudá planeta dabing nebo titulky.

iTunes
iTunes
anglické titulky | původní znění | české titulky | český dabing | HD kvalita | SD kvalita | od 4. 11. 2022
Půjčení za 59 Kč (i HD) Nákup za 279 Kč (i HD)
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Rudá planeta zajímavosti

Rozpočet
80 000 000 $
Celosvětové tržby
33 463 969 $
Tržby v USA
17 480 890 $
Tržby v českých kinech
2 108 276 Kč
Návštěvnost v českých kinech
28 611 diváků
Počet mrtvých
4 úmrtí na plátně

Rudá planeta recenze a hodnocení

Ve filmu Rudá planeta hrají Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Benjamin Bratt, Tom Sizemore, Terence Stamp, Jessica Morton, Caroline Bossi.

Film Rudá planeta režíruje Antony Hoffman.

Film Rudá planeta má 106 minut.

Film Rudá planeta měl rozpočet 80 000 000 $.

Film Rudá planeta vidělo v českých kinech 28 611 diváků.

Film Rudá planeta můžete vidět na iTunes.

Film Rudá planeta je online na iTunes, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.