FB pixel TP pixel
The Universe of Keith Haring
The Universe of Keith Haring

Svět Keithe Haringa

The Universe of Keith Haring
Itálie | 2009 | Dokumenty | Umění | 90 minut

Dokumentární portrét výrazné osobnosti amerického street artu. Mladík, kterému učaroval svět ulice, jenž se pro něj stal jedním velkým plátnem. Jen uchopit fix, sprej a mít odvahu a prostory newyorského metra se počátkem 80. let proměnily v jeho galerii pro všechny. Z ilegálního umělce a aktivisty, ...

Dokumentární portrét výrazné osobnosti amerického street artu. Mladík, kterému učaroval svět ulice, jenž se pro něj stal jedním velkým plátnem. Jen uchopit fix, sprej a mít odvahu a prostory newyorského metra se počátkem 80. let proměnily v jeho galerii pro všechny. Z ilegálního umělce a aktivisty, atakujícího svou vitalitou, kreativitou a sociálním akcentem veřejné plochy, se rázem vypracoval na hvězdu moderního umění po bok krále pop artu Warhola nebo Basquiata. Jeho skotačící postavičky ovládly nejen ulice a galerie, ale našly své místo i na koncertech Madonny. Staly se symbolem svobodného ducha a srdce ulice, které předčasně dobilo v pouhých 31 letech.

Hrají: Keith Haring, Jean-Michel Basquiat, Fab 5 Freddy, Bill T. Jones, David LaChapelle, Madonna, Hans Mayer

Režie: Christina Clausen

Svět Keithe Haringa online

Sledovat Svět Keithe Haringa online můžeš na DaFilms. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Svět Keithe Haringa online, zda je ke stažení a zda má Svět Keithe Haringa dabing nebo titulky.

DaFilms
DaFilms
anglické titulky | původní znění | od 28. 10. 2020
Půjčení za 65 Kč Nákup za 110 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Svět Keithe Haringa recenze a hodnocení

Ve filmu Svět Keithe Haringa hrají Keith Haring, Jean-Michel Basquiat, Fab 5 Freddy, Bill T. Jones, David LaChapelle, Madonna, Hans Mayer.

Film Svět Keithe Haringa režíruje Christina Clausen.

Film Svět Keithe Haringa má 90 minut.

Film Svět Keithe Haringa můžete vidět na DaFilms.

Film Svět Keithe Haringa je online na DaFilms, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.