FB pixel TP pixel
The Beggar's Opera
The Beggar's Opera

Žebrácká opera

The Beggar's Opera
Česko | 1991 | Komedie | Satira

Dvacátá léta dvacátého století. Kapitán Macheth zvaný Max je vyhlášeným lupičem, zlodějem, i vrahem, ale také elegantním svůdníkem. Jeho konkurent v oboru zločineckém je Peachum, který má však ve svém podnikání výhodu, že je tajným spojencem velitele policie Lockitem. Oba reprezentanti podsvětí využ...

Dvacátá léta dvacátého století. Kapitán Macheth zvaný Max je vyhlášeným lupičem, zlodějem, i vrahem, ale také elegantním svůdníkem. Jeho konkurent v oboru zločineckém je Peachum, který má však ve svém podnikání výhodu, že je tajným spojencem velitele policie Lockitem. Oba reprezentanti podsvětí využívají v boji všech prostředků. Mack se oženil s Peachumovou dcerou, naivní Polly a doufá, že s její pomocí polapí svého soka, Pollyina otce. Peachum zpočátku zuří, když se dozví o tajném sňatku dcery s Mackem, ale nezbývá mu než se s tím smířit. Prostitutka Jenny, kterou Mack před lety připravil o poctivost, přivede elegána několikrát do vězení. Poprvé mu k útěku pomůže Lockitova dcera Lucy, s níž se před časem oženil. Druhé Mackovo uvěznění chce Peachum využít k výhodnému obchodu a navrhne Mackovi, aby se spojili a pracovali společně. Mack tuší, že za návrhem je dohoda s Lockitem. V cele ho navštíví Jenny s vysvětlením příčiny své zrady. Mack jí uvěří a vykreslí jí společnou budoucnost. Před propuštěním si Lockit předvolá Macka a objasní mu, že z nabídky Peachumovi není úniku, neboť Jenny ho i tentokrát potopila, když prozradila všechny Mackovy plány. Kapitán musí podepsat. Lockit se ženou se radují, že mají pod kontrolou celé podsvětí. Mack si vykračuje po ulici s oběma manželkami, s Polly a Lucy, které před sebou tlačí kočárky. Mack spiklenecky mrkne do kamery.

Hrají: Josef Abrhám, Mahulena Bočanová, Jana Břežková, Petr Brukner, Jeremy Irons

Režie: Jiří Menzel

IMDb  69 % Kinobox  65 %

Žebrácká opera online

Sledovat Žebrácká opera online můžeš na Voyo. Níže ti nabízíme seznam, kde sledovat celý film Žebrácká opera online, zda je ke stažení a zda má Žebrácká opera dabing nebo titulky.

Voyo
Voyo
od 4. 2. 2021
Předplatné za 159 Kč
Chybí, přebývá nebo je třeba upravit odkaz? Dej nám vědět!

Žebrácká opera novinky

Recenze, články, zprávy a další zajímavosti o filmu Žebrácká opera, které najdeš na našem webu.

České filmy na YouTube přibývají. Za měsíc přibylo 18 nových filmů zdarma
České filmy na YouTube přibývají. Za měsíc přibylo 18 nových filmů zdarma
19.05.2019 | Tipy na film

YouTube kanál Česká filmová klasika neustále rozšiřuje nabídku vynikajících tuzemských filmů zdarma a navíc výrazně přidává na rychlosti.

Národní filmový archiv zpřístupňuje vybrané české filmy na Youtube
Národní filmový archiv zpřístupňuje vybrané české filmy na Youtube
10.01.2019 19:15:00 | České novinky

Kanál pod názvem Česká filmová klasika nabídne zdarma a legálně filmy vybraných českých režisérů. Nyní jsou k dispozici tři snímky, ale nabídka by se měla postupně rozšiřovat až na několik desítek.

Žebrácká opera recenze a hodnocení

Ve filmu Žebrácká opera hrají Josef Abrhám, Mahulena Bočanová, Jana Břežková, Petr Brukner, Jeremy Irons.

Film Žebrácká opera režíruje Jiří Menzel.

Film Žebrácká opera můžete vidět na Voyo.

Film Žebrácká opera je online na Voyo, a proto si ho můžete pustit na počítači, telefonu, tabletu či chytrém telefonu.