FB pixel TP pixel
American Crime Story nás ve třetí řadě provede případem Clinton/Lewinská © TMDB

American Crime Story nás ve třetí řadě provede případem Clinton/Lewinská

Mnohými respektovaná dramatická série American Crime Story, která rekonstruuje velké, veřejně sledované případy nedávných amerických dějin, si ve třetí řadě vzala do hledáčku aféru mezi prezidentem Billem Clintonem a tehdejší stážistkou Monikou Lewinskou.

Filmové novinky

Oceňovaný seriál stanice FX, v němž se každá řada věnuje jinému případu se nyní poprvé nebude zabývat vraždou. V první sérii se totiž rekonstruoval případ O. J. Simpsona, který měl údajně zabít svou manželku Nicole Brown a jejího přítele Rona Goldmana. Druhá série zase sledovala proces vraždy slavného italského módního návrháře Gianni Versaceho sociopatem Andrewem Cunanamem. Seriál je vyzdvihován především za to, že dokáže velmi komplikované a polarizující případy podat přehlednou, zábavnou ale vůbec ne zjednodušující formou, která dává vyniknout velkých hereckým výkonům.

American Crime Story nás ve třetí řadě provede případem Clinton/Lewinská © TMDB

Nová řada se bude výstižně jmenovat Impeachment: American Crime Story a jasně deklaruje, jakým tématem se bude zabývat. Půjde samozřejmě o bývalého amerického prezidenta Billa Clintona, který musel v roce 1998 čelit impeachmentu, tedy ústavní žalobě, jež se postupně proměnila ve vyšetřování sexuální aféry s Monikou Lewinskou a která ho kvůli jeho křivé přísaze téměř připravila o jeho prezidentství. Producenti ohlásili i obsazení tří důležitých žen, které s tímto případem souvisí: Monicu Lewinskou si zahraje Beanie Feldstein, Lindu Tripp ztvární Sarah Paulson a Paulu Jones sehraje Annaleigh Ashford. Projekt, který byl showrunnerem Ryanem Murphym kvůli neúčasti Lewinské původně poslán k ledu, tak nyní díky její koproducentské intervenci dostává druhou šanci. Seriálová třetí řada by pak měla premiérovat v září příštího roku. Právy pro první dvě série disponuje na našem území Netflix.

 142 zobrazení   9 se líbí
Fantasy, romance i detektivka. Před Pánem prstenů přichází Carnival Row
Fantasy, romance i detektivka. Před Pánem prstenů přichází Carnival Row
07.08.2019 14:00:00 | Filmové novinky

Očekávaná novinka Amazonu, která vznikla v České republice, konečně odhaluje svoji zápletku a slibuje plnotučný mix romantiky, fantasy prostředí a temnoé detektivky plné vražd. Carnival Row bude k vidění od 30. srpna na streamovací službě Amazon Prime.

Scénář posledního dílu GoT odhalil, proč Drogon roztavil Železný trůn
Scénář posledního dílu GoT odhalil, proč Drogon roztavil Železný trůn
07.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Diskuze o tom, proč Drogon v závěru seriálu Hra o trůny svými plameny zlikvidoval Železný trůn a jak moc chápal symboliku celého činu, byla vášnivá a dlouhá. Nyní se scénář posledního dílu dostal na internet a o pohnutkách truchlícího draka je tak jednou pro vždy jasno.

Kultovní sci-fi Horizont události bude mít svůj seriál na Amazonu
Kultovní sci-fi Horizont události bude mít svůj seriál na Amazonu
07.08.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Streamovací společnost Amazon a televizní divize studia Paramount právě vyvíjejí seriálovou adaptaci syrového atmosférického sci-fi hororu Horizont události natočeného roku 1997.

První ukázka 2. řady komiksovky Titans láká na Batmana a slavného padoucha
První ukázka 2. řady komiksovky Titans láká na Batmana a slavného padoucha
07.08.2019 | Filmové novinky

Warner Bros. vypustil do světa první trailer na očekávanou druhou sérii Titans, ve které Robina doplní Batman a k týmu se přidají i oblíbení hrdinové jako Wonder Girl či Aqualad.