FB pixel TP pixel
Režisér Avatara 2 odhalil stopáž filmu. Hejtrům poslal jasný vzkaz © 20th Century Studios

Režisér Avatara 2 odhalil stopáž filmu. Hejtrům poslal jasný vzkaz

Režisérká legenda James Cameron chystá na závěr roku vyslat do kin očekáváné pokračování svého spektáklu Avatar. V nedávném interview prozradil délku filmu a obořil se vůči věčným stěžovatelům.

18. 7. 2022 14:00 | Filmové novinky

Po dlouhých třinácti letech se letos v kinech budeme moci znovu ponořit do Jamesem Cameronem vytvořeného podmanivého světa Pandory v pokračování kasovního hitu Avatar. Cameron vždy rád budoval komplexní světy, v nichž své příběhy vyprávěl precizně a s citem pro detail, což mělo často samozřejmě vliv na jejich délku a krom jeho samostatného režisérského debutu Terminátor se pod dvě hodiny stopáže již nikdy nedostal. Druhý Avatar s podtitulem Cesta vody (The Way of Water) bude dle režiséra tři hodiny dlouhý a v nedávném rozhovoru pro časopis Empire obhajoval původní film z roku 2009 a obořil se na internetové trolly, kteří kritizovali základní zápletku filmu, dlouhou stopáž a „zapomenutelné“ postavy.

Režisér v rozhovoru připomíná, že v časech bingewatchingu mu přijdou podobné výtky zcestné: „Nechci, aby někdo naříkal nad délkou, zatímco sedí doma a sleduje osm hodin seriálu v kuse.“ K tomu navíc dodal příklad ze svého života: „Sledoval jsem svoje děti, jak sedí a dávají si pět hodinových dílů najednou. Musíme si přiznat velkou změnu ve společenském myšlení: je prostě v pořádku vstát a jít se vyčůrat." V rozhovoru Cameron také naznačil, že pokud by došlo na natáčení čtvrtého a pátého Avatara, uvažoval by o předání režisérských otěží někomu jinému. V českých kinech bude mít druhý díl premiéru 15. prosince.

Zdroj: People

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Tom Cruise slaví. Nový Top Gun zničil rekordy Titanicu i Transformers
Tom Cruise slaví. Nový Top Gun zničil rekordy Titanicu i Transformers
17.07.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Tom Cruise neskutečně válí a nový Top Gun zaslouženě líže nejen smetanu spokojených diváckých ohlasů, ale i rekordních finančních příjmů. Nyní zlomil rekordy dokonce i Titanicu či Transformers.

Nejdražší film Netflixu je pohroma. Tvůrci Avengers podle recenzí selhali
Nejdražší film Netflixu je pohroma. Tvůrci Avengers podle recenzí selhali
15.07.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste doufali, že Netflix konečně zlomí prokletí a natočí skvělý vysokorozpočtový akční biják, připravte se na zklamání. Podle zámořských recenzentů nás prý čeká průměrná špionážní podívaná.

Hra o trůny nakonec dostane jiný konec. Umírat budou jiní
Hra o trůny nakonec dostane jiný konec. Umírat budou jiní
15.07.2022 9:00:00 | Filmové novinky

George R. R. Martin, autor literární předlohy seriálu HBO Hry o trůny, prozradil svým fanouškům, že konec jeho knižní ságy bude naprosto odlišný od té seriálové.

Pořádný trailer Pána prstenů je tady! Vypadá naprosto fantasticky
Pořádný trailer Pána prstenů je tady! Vypadá naprosto fantasticky
14.07.2022 15:15:00 | Filmové novinky

Amazon konečně představil hutný trailer na svou seriálovou verzi Pána prstenů, která si dává za cíl být největší událostí posledních let. A zdá se, že by se to mohlo podařit.