FB pixel TP pixel
Avengers se vrací do kin. Tvrzení o rozšířené verzi jsou však lživá © TMDB

Avengers se vrací do kin. Tvrzení o rozšířené verzi jsou však lživá

Není pochyb o tom, že je Avengers: Endgame multimiliardový megahit. Jenže ani superhrdinové zatím nedokázali v tržbách překonat Avatar Jamese Camerona, což vede distributory a studio Disney ke lhaní fanouškům ohledně obsahu filmu.

Filmové novinky

Ptáte se, proč se tedy Disney trápí s dalším vypuštěním střetu s Thanosem do kin? Je to prosté. Avengers se totiž stále nepodařilo sesadit Avatar z pozice nejvýdělečnějšího filmu všech dob, což se samozřejmě účetnímu oddělení Disneyho příliš nelíbí. Je totiž hezké mít na obálce magazínu Variety zprávu, že více než desetileté snažení Marvelu dostalo i ekonomickou korunku. K sesazení modrých mimozemšťanů z Pandory aktuálně chybí nějakých 38 milionů dolarů, čehož zřejmě při globálním re-releasu Avengers opravdu dosáhnou. Vtipný je na tom ovšem fakt, že Avatar by byl k překonání tržebního rekordu mnohem blíže, kdyby James Cameron před lety nevypustil do světa rovněž re-release, jenž měl však regulérních 9 nových minut filmového materiálu. Na rozdíl od Marvelu tudíž okatě nepodváděl.

Nejlepší na tomto poměřování kinematografických údů je však skutečnost, že se vesměs beztak jedná jen o marketingovou habaďůru. Jak totiž víme, i Avatar po pohlcení 20th Century Fox právě Disneym oficiálně patří do stáje ušatého Mickey Mouse, a tak Disney ve skutečnosti honí svého vlastního králíka. A je vysoce pravděpodobné, že až konečně dorazí do kin Avatar 2, Disney neopomene do kin znovu nasadit i první film, který opět přeskočí Avengers a opět bude k čemu gratulovat. A vůbec bych se nedivil, pokud by Avatar 2 oproti očekáváním škarohlídů dokázal po vzoru svého staršího sourozence vystoupit na špici nejúspěšnějších filmů všech dob. To už by toto honění se za titulky v novinách bylo opravdu k popukání. Minimálně stejně jako je fascinující, jak se původní zpráva o tom, že Avengers půjdou zpět do kin s bonusem pro fanoušky, marketingově proměnila na nepravdivá oznámení, že snad lidé dostanou v kině svůj oblíbený film v prodloužené podobě.

 577 zobrazení   15 se líbí
Amazonu Pán prstenů nestačí. V Praze natočí adaptaci fantasy Kolo času!
Amazonu Pán prstenů nestačí. V Praze natočí adaptaci fantasy Kolo času!
26.06.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Produkce Amazonem připravované adaptace slavné fantasy série Kolo času od Roberta Jordana nyní oznámila první herecké jméno. A je jím hvězdná Rosamund Pike, která ztvární jednu z hlavních a nejmocnějších postav knihy - čarodějku Moiraine Damodred.

Na YouTube nyní najdete zdarma a česky Vykoupení z věznice Shawshank
Na YouTube nyní najdete zdarma a česky Vykoupení z věznice Shawshank
26.06.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud upřednostňujete české filmy s dabingem a bez poplatků, YouTube je pro vás ideální variantou, neboť nabízí hned několik kanálů, kde lze přijít k filmům výměnou za několik automatických reklam. Jedním z nich jsou Filmy česky a zadarmo, kde je nově i Vykoupení z věznice Shawshank.

Nasajte atmosféru nového Bonda. Máme první video z natáčení
Nasajte atmosféru nového Bonda. Máme první video z natáčení
25.06.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Bond je zpátky a v prvním videu z natáčení svého 25. dobrodružství se vrací na staré známé místo - Jamajku. Zde naposledy honil bombového teroristu v nezapomenutelné úvodní honičce Casina Royale režiséra Martina Campbella.

Fanoušci Hry o trůny nebudou dle Naomi Watts prequelem zklamaní
Fanoušci Hry o trůny nebudou dle Naomi Watts prequelem zklamaní
25.06.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Naomi Watts si je jistá, že právě natáčený prequel s pracovním názvem Bloodmoon fanoušky seriálu Hra o trůny nezklame.