FB pixel TP pixel
Nejbrutálnější komiks roku! Nový akčňák The Rocka sbírá chválu a má nečekané cameo © Warner Bros.

Nejbrutálnější komiks roku! Nový akčňák The Rocka sbírá chválu a má nečekané cameo

První diváci měli možnost vidět očekávaný komiksový trhák Black Adam, na jehož přípravách strávil Dwayne Johnson alias The Rock více než dekádu. Podle prvních reakcí se však čekání vyplatilo a výsledkem je jeden z nejzábavnějších spektáklů za poslední dobu. Především, co se týče značky DC Comics.

16. 10. 2022 11:50 | Filmové novinky

Antihrdina Black Adam dorazí do českých kin už 20. října a zahraniční diváci mají za sebou první novinářské projekce. A zatím se dá říct, že panuje příjemné překvapení z výsledku. První reakce, které jako obvykle předchází detailnějším recenzím, totiž jednohlasně mluví o velmi zábavné komiksové podívané, na kterou se vyplatilo dlouhé roky čekat. Dwayne Johnson ostatně Black Adama chystal zhruba dekádu a sliboval fanouškům, že doručí neředěnou verzi ikonického bijce, který má na to poprat se i se Supermanem. Kritici jsou nadšení především z akce, která prý opravdu splňuje Black Adamův příslib a doručuje brutální podívanou, ve které nechybí drcení lidských kostí a tuny explozí. Adam si totiž nebere servítky a zabíjí cokoli nebo kohokoli v cestě.

Johnson je chválený za to, že Black Adama ztvárňuje přesně tak, jak slíbil. Jako muže zasaženého ztrátou syna, který touží po pomstě nehledě na následky. Jeho role má tak mít velmi daleko k obvyklým Rockovým blockbusterům, kde hraje permanentního hláškujícího klaďase. Zdá se však, že ho ve filmu přece jen někdo zastiňuje. Řeč je o Pierci Brosnanovi, který se ujal role Doctora Fatea, jenž je tahounem týmu Justice Society of America. Ačkoli je prý i Hawkman (Aldis Hodge) úžasným akčním přírůstkem do line-upu hrdinů, je to právě Brosnanova variace na Doctora Strange, která si krade každou scénu pro sebe. Ještě aby ne, když má Brosnan svůj klasický vous, který mu vždycky přidá dvojnásobek charismatu!

První reakce samozřejmě jen nechválí, když především začátek filmu není bůhvíjaká zábava. Vše se má ale výrazně zlepšit právě při konfrontaci Adama s JSA, byť i zde se najdou negativní hodnocení za monumentální trikový spektákl, který na někoho může působit až příliš monotónně. Reakce se nicméně shodují na tom, že v kategorii zábavná komiksová blbina je Black Adam hodně solidní náloží, která vyčuhuje z davu svým důrazem na antihrdinství a nesmlouvavý přístup titulního borce. Fanoušci se navíc mohou těšit na nečekaná komiksová pomrknutí a závěrečné cameo, které je podle všeho odpálí do stratosféry. Spoilerovat vám ho samozřejmě nebudeme, pokud jste ale sledovali Rockovy velkohubé řeči, s kým se chce v budoucnu střetnout na plátně, asi tušíte, že o žádnou malou komiksovou rybu nejde.

Zdroj: Collider

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Dvě české komediální novinky se řítí online. Časově budou exkluzivní
Dvě české komediální novinky se řítí online. Časově budou exkluzivní
14.10.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby začínají pořádně těžit své postavení a přetahují se o zákazníky svými exkluzivními nabídkami. Nejinak je na tom tuzemské Voyo, které odhalilo data uvedení svých dvou velkých říjnových premiér.

Jeden z nejlepších hororů roku míří do Česka. Již brzy bude online
Jeden z nejlepších hororů roku míří do Česka. Již brzy bude online
13.10.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že letošní hororová nadílka bude pořádně bohatá. A nemusíte mít předplacený zrovna Netflix. Výbornou novinku totiž nabídne i konkurence.

Nový hororový hit Netflixu láme rekordy ve strašení. Tolik děsivých momentů jinde neuvidíte
Nový hororový hit Netflixu láme rekordy ve strašení. Tolik děsivých momentů jinde neuvidíte
12.10.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Režisér Mike Flanagan je ohromným fanouškem hororů a nebojí se žánr nejrůzněji ohýbat či zesměšňovat. Ve svém novém hororovém hitu na Netflixu se rozhodl, že zlomí i žánrový rekord a zapíše se do Guinnessovy knihy rekordů.

Avengers 6 se výrazně zpozdí. Marvel potvrdil průšvih svého očekávaného hitu
Avengers 6 se výrazně zpozdí. Marvel potvrdil průšvih svého očekávaného hitu
12.10.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Multiverse sága sotva začala a už teď hlásí první problémy. Marvelovské filmy se totiž masivně odkládají a plány na uvedení páté a šesté fáze se zásadně mění.