FB pixel TP pixel
Black Panther 2 míří konečně online. Exkluzivně dostane vylepšenou verzi © Marvel Studios

Black Panther 2 míří konečně online. Exkluzivně dostane vylepšenou verzi

Disney a Marvel konečně oznámili, kdy se nový megahit Black Panther: Wakanda nechť žije podívá na streamovací služby. Fanoušci komiksů si tentokrát počkají déle, než bylo v poslední době obvyklé.

2. 1. 2023 17:50 | Filmové novinky

Pokračování kasovního trháku Black Panther patří mezi největší hity konce loňského roku a doposud v kinech po celém světě nasbíralo přes 820 milionů dolarů. Nejedná se tedy sice o takový megahit jako v případě prvního filmu, který před 4 lety zanechal komerční stopu v podobě téměř 1,4 miliardy dolarů, přesto si může studio Disney mnout ruce. I bez Chadwicka Bosemana totiž série publikum zajímá a v čase post-covidové, kdy se v některých regionech lidé do kin stále vrací docela pomalu, se každý podobný hit cení zlatem. O úspěchu filmu v kinech vypovídá i jeho oznámené nasazení na SVOD Disney Plus, kde se film objeví 1. února 2023.

Black Pantherovi tedy bude trvat dlouhých 81 dní, než se v rámci exkluzivního předplatného na Disney Plus dočká své premiéry. Něco takového není v poslední době obvyklé. Připomeňme, že v čase po nejtužší pandemii jsme si zvykli na termín okolo 45 dní od uvedení v kinech. Zhruba tolik dní potřeboval k příchodu do online prostoru Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, na druhou stranu Thor: Láska jako hrom svůj nástup prodlužoval na zhruba 60 dní. Bude nepochybně zajímavé sledovat, jakou rychlostí zamíří na Disney Plus budoucí projekty Marvelu. Zatím se totiž zdá, že nasazení Marvelovek není řízeno pouze tržbami, když Doctor Strange utržil více než Thor, ale přesto byl dostupný online mnohem dříve.

Dobrou zprávou každopádně je, že 81 dní dlouhé čekání na Black Panthera nebude zcela obyčejné. Podobně jako u jiných marvelovek bude totiž snímek na Disney Plus dostupný nejen ve svém standardním poměru stran 2.39:1, ale i ve formátu IMAX Enhanced, který nabídne film v poměru stran 1.90:1 a s certifikací Dolby Vision. Zajímavostí bezpochyby je, že v této podobě Disney marvelovky uvádí exkluzivně jen na Disney Plus, čímž se snaží zlákat další diváky na úkor fyzických nosičů, které IMAX verzi neobsahují a na něž studio dlouhodobě přestává sázet.

Zdroj: MovieWeb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  17 189 zobrazení   456 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things
Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things
02.01.2023 14:45:00 | Filmové novinky

V rozhovoru pro server Collider se tvůrkyně seriálového Zaklínače Lauren Schmidt vyjádřila k otázce možného rozdělení 3. řady a naznačila datum premiéry.

Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem
Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem
29.12.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér M. Night Shyamalan se vrací a opět hodlá pořádně brnkat na nervy diváků. Ve své hororové novince předkládá vskutku krušnou otázku. Dokázali byste obětovat vlastní rodinu, pokud by byl v sázce osud lidstva?

Netflix ukázal trailer nové epické sci-fi řežby. Natočil ji tvůrce geniálního hororu
Netflix ukázal trailer nové epické sci-fi řežby. Natočil ji tvůrce geniálního hororu
29.12.2022 15:15:00 | Filmové novinky

Již brzy přibude do katalogu Netflixu zajímavě vypadající vysokorozpočtové sci-fi JUNG_E od autora akčního zombie nářezu Vlak do Pusanu Sang-ho Yeona. Streamer na něj láká první zveřejněnou ukázkou.

Nejočekávanější sci-fi seriál současnosti odhalil masivní stopáž a velkou změnu
Nejočekávanější sci-fi seriál současnosti odhalil masivní stopáž a velkou změnu
28.12.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Už v lednu dorazí na HBO nejočekávanějších sci-fi seriál roku 2023, ve kterém se vydáme do post-apokalyptické Ameriky zasažené houbovou epidemií. Podle stěžejního tvůrce se ale máme připravit na velké změny oproti herní předloze.