FB pixel TP pixel
DiCaprio málem přišel o roli v Titanicu. Režisér prozradil, co hvězda odmítala dělat © 20th Century Fox

DiCaprio málem přišel o roli v Titanicu. Režisér prozradil, co hvězda odmítala dělat

Režisér James Cameron naplno rozjíždí kampaň k propagaci druhého Avatara a slovo samozřejmě často padne i na jeho předchozí hit Titanic. Cameron tak prozradil, že Leonardo DiCaprio během castingu odmítal jednu dost podstatnou věc. Režisér si ale hvězdičku rychle srovnal do latě.

24. 11. 2022 16:50 | Filmové novinky

Ačkoli se to dnes může zdát nemožné, James Cameron nebyl vždy přesvědčen o tom, že Leonardo DiCaprio a Kate Winslet jsou ti praví herci pro role Jacka a Rose v romantickém katastrofickém velkofilmu Titanic. U každého herce ale byly trochu jiné důvody, které slavný režisér popsal v novém rozhovoru pro magazín GQ. U Winslet měl režisér pochyby, zda volba herečky nebude moc líná, protože Kate Winslet byla v té době zaškatulkovaná jako „ta, co hraje v kostýmních dramatech“. Když se však s herečkou sešel, byl okouzlen jako diváci o několik let později.

S DiCapriem byl problém v pozdější fázi castingu. Cameron nejprve popsal surreálný moment, když lamač dívčích srdcí dorazil na setkání, přičemž najednou bylo v konferenční místnosti veškeré ženské osazenstvo dosavadního štábu. Cameron pak vyzval DiCapria k tomu, aby si s ním přečetl pár řádek dialogů a nechal se natočit. Slavný fešák ale v té době již nebyl zvyklý na klasické castingové kolečko zkušebních záběrů a odmítal je natočit. Cameron tak herci musel vysvětlit, že pokud se nepodřídí a test nenatočí, roli zkrátka nedostane. Zároveň měl dodat, že na rozdíl od DiCapria, který si odtočí svoje a dál natočí během post-produkce dalších několik snímků, Cameron stráví na filmu několik let a nehodlá si udělat průšvih jen proto, že obsadil špatného herce. DiCaprio se tváří v tvář odmítnutí podřídil, i když byl dle Camerona pěkně naštvaný. Jakmile se ale zapnula kamera, v záběru nebyl nasupený Leo, ale romantický Jack, kterého známe z filmu. A zbytek je historie.

Zdroj: CNN

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejlepší komedie roku bude konečně online! Na Netflixu ji ale nečekejte
Nejlepší komedie roku bude konečně online! Na Netflixu ji ale nečekejte
23.11.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Nejlepší komedie roku Trojúhelník smutku, která aktuálně stále láká diváky do kin, míří konečně na VOD. Pořádnou dávku společenské satiry a mořských plodů ve všech skupenstvích si budete moci užít v pohodlí domova ještě před Vánoci.

Hvězda Duny se proměnila v krvežíznivého kanibala. Jeden z filmů roku Češi asi neuvidí
Hvězda Duny se proměnila v krvežíznivého kanibala. Jeden z filmů roku Češi asi neuvidí
23.11.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Herecká hvězda Timothée Chalamet a režisér Luca Guadagnino opět spojili síly a z jejich kanibalistické road movie je nadšený v podstatě každý, kdo ji viděl. Zvrácenou romanci však čeští kinaři zřejmě neuvedou.

Netflix oslaví nový rok ambiciózním hitem. Trailer slibuje divokou jízdu apokalypsou
Netflix oslaví nový rok ambiciózním hitem. Trailer slibuje divokou jízdu apokalypsou
23.11.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Režisér Noah Baumbach už má se svou novinkou Bílý šum za sebou festivalové kolečko, což znamená, že je film připravený vlétnout do distribuce Netflixu. Nový trailer odhaluje velkolepé měřítko produkce, která stála okolo 100 milionů dolarů, a prozrazuje datum premiéry.

Avatar 2 je extrémně drahý. Režisér prozradil, jak obří musí být tržby, aby se zaplatil
Avatar 2 je extrémně drahý. Režisér prozradil, jak obří musí být tržby, aby se zaplatil
23.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Už z pohledu na vizuálně vycizelované trailery očekávaného sci-fi Avatar: The Way of Water je jasné, že tento druhý díl musel být extrémně nákladným projektem. V nedávném rozhovoru, ze kterého pravděpodobně Disneyho účetním vstávají vlasy hrůzou, to potvrdil i režisér James Cameron.