FB pixel TP pixel
Příjmy z kinofilmů na Disney+ jsou ohromující. Budou další filmy online? © Walt Disney Pictures

Příjmy z kinofilmů na Disney+ jsou ohromující. Budou další filmy online?

Ať už byl rok 2021 pro filmový průmysl jakýkoliv, společnost Disney si rozhodně stěžovat nemůže. Na prémiovém streamingu Disney+ vydělala více jak 933 milionů amerických dolarů.

Streaming novinky

Koncem listopadu Disney konečně zveřejnil tržby z prémiového streamingu na Disney+ zvaném Premier Access a výsledná čísla mohou být pro mnohé diváky dost překvapivá, neboť se při původním ohlášení předpokládalo, že zájem publika kdovíjaký nebude. Jen Black Widow za první víkend utržila více jak 60 milionů amerických dolarů. Toto číslo společnosti ale nepřineslo pouze radost, nýbrž žalobu a mediální taškařici s herečkou Scarlett Johansson. Po pár měsících obě strany dospěly ke kompromisu a došlo na mimosoudní vyrovnání. V současné době Johansson připravuje s Disneym několik nových projektů.

Příčinou sporu bylo především hybridní uvedení filmu v kinech a na Disney+. Společnost tento postup nevyužila jen u Black Widow, ale i u řady dalších snímků, jako Expedice: Džungle nebo Raya a drak, a také u 13 sportovních zápasů UFC. A zdá se, že i přes přestřelky právníků a nechtěný mediální zájem se nakonec sázka na online uvedení náramně vyplatila. Příjem letošního roku v podobě 933 milionů dolarů je totiž o 70 % vyšší než ten loňský, kdy společnost vsadila na hranou adaptaci Mulan, 11 placených zápasů UFC a celkově utržila 550 miliónu amerických dolarů. Disneyho hlavní lodivod, CEO Bob Chapek, již potvrdil, že v příštím roce bude studio tento model uvádění zkoušet dál, byť prozatím není jasné, kterých titulů se bude týkat. Zároveň uvedl, že za nadcházející projekty (pro kina i své streamovací služby) plánuje společnost utratit více jak 33 miliard amerických dolarů, což je zhruba o 25 % víc než v letošním roce.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 911 zobrazení   8 se líbí
Hra o trůny: Zrušené pokračování stálo pořádný balík. HBO se pak poučilo
Hra o trůny: Zrušené pokračování stálo pořádný balík. HBO se pak poučilo
06.12.2021 8:00:00 | Streaming novinky

Prvním seriálem, který se opět ponoří do světa Hry o trůny bude seriál Rok draka. Proč ale dali na podzim 2019 v HBO ruce pryč od rozdělaného projektu s hvězdnou Naomi Watts, do kterého vložili nemalý finanční i lidský kapitál?

Netflix je jednička na trhu. Statistika ukazuje, proč konkurence nemá šanci
Netflix je jednička na trhu. Statistika ukazuje, proč konkurence nemá šanci
05.12.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix je zatím jasnou jedničkou streamovacích služeb a zatím se nezdá, že by se na tom mělo něco měnit. Důvody ukazuje i nová statistika za posledních 6 let.

10 nejsledovanějších filmů na Netflixu všech dob
10 nejsledovanějších filmů na Netflixu všech dob
01.12.2021 16:20:00 | Streaming novinky

Je to tam! Akční chuťovka Red Notice se stala nejsledovanějším filmem v historii Netflixu. Jak to zamíchalo se zbytkem historického žebříčku?

Netflix přepíše dějiny nejsledovanějších filmů akčním megahitem
Netflix přepíše dějiny nejsledovanějších filmů akčním megahitem
28.11.2021 15:00:00 | Streaming novinky

Už se to zdá jako jistota. Po 3 letech zřejmě opravdu dojde k tomu, že thriller V pasti přestane být historicky nejsledovanějším filmem Netflixu za prvních 28 dní.