FB pixel TP pixel
Zadlužené Disney Plus zvažuje rozprodávání obsahu. Mandalorian má speciální strategii © Disney Plus

Zadlužené Disney Plus zvažuje rozprodávání obsahu. Mandalorian má speciální strategii

V posledních letech převládal u streamovacích společností trend nabízet své původní tituly exkluzivně na svých platformách. Finanční situace ale nyní donutila Disneyho zkoumat možnosti licencování vlastních původních titulů konkurenci.

8. 2. 2023 15:00 | Streaming novinky

Většinu vlastníků streamovacích společností trápí vysoké zadlužení. Tyto korporace se proto nyní uchylují ke krokům, které se zdály v posledních letech nemyslitelné – a to k prodeji svých původních titulů. Doby, kdy si studia stahovala všechny své originály pro vlastní streamovací platformy, jsou zřejmě pryč. Nejprve začala své originální filmy a seriály prodávat jiným televizním a streamovacím platformám společnost Warner Bros. Discovery vlastnící HBO Max, částečně byl k podobné akci donucen i Netflix a nyní k tomuto kroku směřuje i Disney. Dle interní zprávy totiž tento mediální konglomerát zkoumá možnost licencování filmů a televizních pořadů konkurenčním médiím.

Konkrétnější informace o těchto plánech pravděpodobně sdělí CEO Disneyho Bob Iger během oznámení hospodářských výsledků společnosti. Růst předplatitelů je určitě skvělá věc, ale investice do streamovacích služeb a ztráty z prodeje filmových a seriálových licencí jsou pro mateřské společnosti enormní. Ve třetím čtvrtletí vykázal streamovací byznys Disneymu ztrátu 1,5 miliardy dolarů. Cena služby se proto výrazně navýšila, jako CEO skončil Bob Chapek a nyní se dokonce uvažuje o prodeji licencí některých titulů. Disney se také rozhodl vypustit jako promo chystané třetí řady Mandaloriana jeho první epizodu z první řady v klasických lineárních televizích (ABC, FX, Freeform) a zbavit jej jeho jeho exkluzivity v rámci Disney+. Podobně, i když z jiných důvodů, se dříve zachoval i k seriálu Andor.

Zdroj: IndieWire

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Je Zaklínač od Netflixu tragédie? Autor knih prozradil svůj názor
Je Zaklínač od Netflixu tragédie? Autor knih prozradil svůj názor
07.02.2023 16:50:00 | Streaming novinky

V poslední době schytává seriálový Zaklínač jednu ránu za druhou. Nedávno se k tomuto projektu od Netflixu vyjádřil i autor knižní předlohy Andrzej Sapkowski a řekl, co si o seriálu myslí.

Netflix vylepšuje nabídku předplatného. Část zákazníků si vychutná i lepší zvuk
Netflix vylepšuje nabídku předplatného. Část zákazníků si vychutná i lepší zvuk
07.02.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix zavádí zajímavé výhody pro předplatitele nejvyšší Premium verze streamovací služby. Pro ostatní typy předplatného tyto výhody bohužel zatím neplatí.

Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později
Netflix stáhl pravidla boje proti příživníkům. Útok na peněženky začne později
06.02.2023 17:45:00 | Streaming novinky

Netflix minulý týden v centru nápovědy aktualizoval podmínky sdíleného používání účtu a konkretizoval svůj boj s takzvanými příživníky. Nyní tvrdí, že nová pravidla byla zveřejněna omylem.

Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
Netflix odhalil, jak přesně zamezí sdílení hesel. Příživníky čekají těžké časy
02.02.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Během loňského roku Netflix svými kroky jasně naznačoval, že si došlápne na neoprávněné sdílení hesel mezi uživateli. Nyní představil sadu opatření, kterými hodlá proti této praxi bojovat.